Friday 19 September 2008

Airwaves, avagy: vidamabb hangvetelben...

Koszonom szepen mindenkinek aki ilyen vagy olyan modon reagalt az elozo bejegyzesemre, es azoknak is, akik nem reagaltak, de imadkoznak ertuk!
Ugy gondoltam irok valami mast is, mert nem szeretem, ha sokaig jelen van a negativ hangulat, meg a blogunkban sem, mert nem akarom, hogy eluralkodjon a legkorben a lehuzo, szomoru es rossz erzes...
A cicusokat 4 orankent kezelgetjuk, remenykedunk a legjobbakban, de ha a mi akaratunk nem egyezne meg a Joisten akarataval, akkor azt kell elfogadnunk, mert az valamilyen oknal fogva mindig jo... Mondtam is ma a Rudinak, aki szinten nagyon aggodik es szomoru, hogy nincs jogunk egy eloleny eletet elvenni, nem a mi feladatunk biraskodni, csak ra kell biznunk a Joistenre es barmi tortenjen is, el kell azt fogadnunk, mert a magunk reszerol ennel tobbet nem tehetunk (esetleg meg annyit, hogy anyosra rabizzuk, hogy ugyeljen rajuk es eloszor mindig a legkisebb egyen, met kulonben ehen hal... :o( Most is ezt csinaljuk: eloszor az anya eszik, aztan bemegy a cicakhoz, akiket gyorsan kiveszunk egy dobozba, hogy egyutt legyenek, de a kicsit bent hagyjuk egy 10 percre, hogy eloszor o egyen... Remelem anyos megteszi, hogy segit neki...)
Na de valtsunk temat:
tegnap ujra voltunk a "Makrovega"-ban, ahol mar reg nem jartunk... A tegnapi menu a kovetkezo volt: zoldsegleves barna lencsevel es teljes orlesu minestroneval, pestos es vege szoszos bhulgur, edesburgonyas-zoldseges-tofu sajtos muszaka, tempura zoldseg, parolt brokkoli tofunezzel (=tofubol vagyis szojabol keszult majonez), vegyes salata csirakkal es melle bancha tea!
Ebed kozben tamadt egy otletem! Tudtam, hogy ezek szerveznek vegetarianus es makrobiotikus fozotanfolyamokat hetvegeken, hat el kellene vegeznunk egy ilyet!!! A zuram is benne van (de jooo!!!), igy hat miutan kifizettuk a szamlat, felirtak az adatainkat es a kovetkezo szabad tanfolyamon, amely oktober 19-en (ha jol emlekszem...) lesz, mar mi is ott fogjuk szivni magunkba a naaagy tudast a vegetarianus kajakrol es elkeszitesukrol! :o) Kivancsi vagyok es alig varom mar! Rudi este ezen agyalt es ilyet szol: "Szerinted szabad majd ott videozni???" :o) Mondom: "Apukam, te almodol?! :o) Szerintem nem szabad, mivel ha mindenki videozna, akkor ki jarna el a tanfolyamokra, ha egyszer sokszorositjak az anyagot mindenfele uton modon??? Biztos nem lehet... Nem is baj, mert annal jobban koncentral majd a zember a lenyegre, es kulonbenis ketten leszunk egy konyhabol :o) igy talan dupla annyi dolgot tudunk majd megjegyezni, mint ha valaki egyedul megy es otthon probal utolag degusztacioval fuszerezett gasztronomiai eloadast vagy kiserleti bemutatot tartani a csaladnak...
...Miutan megebedeltunk es visszasetaltunk a parkoloba, egyszer csak azt latjuk, hogy az auto jobb elso kereken van valami!!! Kozelebb mentunk es lattuk, hogy Airwaves reklam, de ugy volt megformalva, mintha olyan "kereklefogo" lenne, amit ra szoktak tenni, mint valami bilincset, ha rossz helyen parkol az ember... A Rudi oldalan az uvegen pedig egy papir, amin a kovetkezo allt: Tisztelt Sofor Ur/Holgy! Az Airwaves felugyelo szolgalat (vagy valahogy igy...) autojanak ellenorzesekor megallapitotta, hogy Onnek nincsen a vezetoulestol kezzel elerheto tavolsagon belul Airwaves ragogumija, amely most uj, praktikus csomagolasban is kaphato! Ezen okbol autojanak a jobb elso kerekere "bilincset" tettunk, amelyet az Airwaves felugyelo szolgalat munkatarsainal bevalthat egy doboz Airwaves ragogumira, amely autoban valo hasznalatra van kialakitva. A ragcsalas azonnal koncentraciojavitassal jar es lehetove teszi az On szamara a higgadt vezetest, valamint csokkenti a felesleges stresszt. Ezen ERTESITES ellen panaszt tehet az Airwaves felugyelo szolgalat munkatarsainal. Pecset-alairas: AIRWAVES (munkaban, autoban, otthon) :o)
Nagyon kedves kis meglepetes volt, ahogy olvastuk au ERTESITEST vagy mit es odaszaladt egy Airwaves-es uniformisban levo srac, kikapta a kezunkbol a kerekbilincset es kedvesen mosolyogva es gagyogva valamit amire hirtelen nem is birtunk figyelni, mert meg a meglepetes es megdobbenes allapotaban voltunk, atnyujtott egy doboz ragot a Rudinak! :o) Aztan ram nezett es megkerdezte, akarok-e en is egyet... Mondom: "Nana!" :o) Erre kaptam en is! Es mi a "veletlen" az egesz sztoriban??? - az mar egy uj fejezetet igenyel! :o)
A rengeteg "veletlen" azota kezdett elofordulni velunk, amiota ragodunik az Ausztralian (neha jobban, neha kevesbe...) A ragodas abbol all, hogy agyalunk ezerrel, hogy vajon hogyan s mikor, de egy biztos, hogy mindenkepp - ugrunk le Ozziba szetnezni! :o) Rudi szkeptikus kisse, azt mondja, nem mostanaban lesz ra zse, aztan meg jon a baba (majd a masodik meg a harmadik...) s vegul mire eljutunk odaig, hogy mehetnenk, mert a gyerekek mar felnottek es kiroppentek lehet mar leszunk vagy 60 evesek es az lehet, hogy mar keso... Ami engem illet pont ezert nyomatom neki, hogy "Hat ez az! Ezert kell MOST menni, amig szabadak vagyunk!" Persze az van, hogy most a penz a lakasfelujitasra megy, aztan kellene masik kocsi es kozben ezer helyre elfolyik havonta amiket nem is szamolunk, mert csak belefajdulna a fejunk, no meg aztan tenyleg jon a kolyokido, amikor is megint nem megyunk, mert kisbabaval huszon iksz orakat repulni...hat...azt nem kene... :o( Na de: amiota tema a dolog es amiota en "nagy ozzi rajongo" vagyok (ami legalabb hasznos lesz, mert addig rengeteg informaciot begyujtok (a kovetkezo 3 evtized alatt...) mindenrol aminek valahogy koze van a kenguruk foldjehez!) , szoval: amiota en "rajongok", azota uton-utfelen kengurukba botlunk!!! Na jo, nem eloben, de pl.: tegnap kinyitottam egy helyi napilapot a kavezo teraszan, erre mit latok? Kengurut! (Valami reklam, nem is tudom mi...), aztan a helyi rugby csapat emblemaja volt a kavemhoz kapott cukor csomagolasan (es itt jottem ra, hogy itt is van rugby csapat!!!), aztan: az Airwaves-es ficko nekem miert is adott meg egy doboz ragot, amikor autonkent csak egy jar??? Na es MIERT PONT az en kezembe nyomott rago az EUKALIPTUSZ-Mentol-os??? :o) Aztan van, hogy Ozzibol hazatelepult helyiek autojan latok ausztral zaszlot vagy AUS feliratot a HR helyett (vagy mellett...) a kocsik matricajan, aztan volt olyan, hogy egyszer csak felugrott egy kepernyovedo reklam a netrol magatol es pont koalamacik pislogtak a fan... Rudi szerint ez azert van, mert azt veszem eszre, ami erdekel... De en nem hiszem, hogy azert... Nekem ez nagyon "gyanus"... Mondtam is neki, hogy ezek "jelek", a Sors mutatja a jovot ilyen-olyan apro jelek formajaban es a Marikat is a Sors kuldte, hogy elmondja nekem a "nagy titkot", mely szerint megvalosul az almom, ha egy szep kepeslapot teszek a parnam ala (vagy az egyelore nemletezo ejjeliszekrenyemnek a nem letezo fiokjaba...) :o) En hiszek... Es remelek... A remeny hal meg utoljara, nem? Hat akkor meg miert ne remenykedjem es ki tiltja meg az almodozast??? Igy legalabb sosem unatkozom! :o) Na, ennyit errol! Majd akkor lestek, ha teszem fel a jo kis kepeket az Operahazrol meg a Bondi Beachrol! :o)
Lassan bucsuzom, megyek lezuhanyzok es hamarosan megyunk a masodik injekciora az allatorvoshoz... Imadkozzatok tovabb! Koszonom!!! ♥

No comments: