Wednesday 10 September 2008

Alakulunk, baratkozunk, beachelunk! :o)

A Nagy Mosasproject veget ert! Mondjuk mostam azota is, de az mar nem a specialis program resze, hanem a mindennapi szennyesunk, ami mas kategoria... :o) A zsakokat kipakoltam, a konyhaban discot lehetne nyitni, annyi hely lett es tegnap annak oromere, hogy ma vendegeink jonnek, kitakaritottam a lakast (de ezuttal alaposan!!!) Nincs mar kupi az eloterben, kidobaltam mindenfele tormeleket, amik meg a laminatozasbol stb. maradtak fenn, egy helyre pakoltam a zuram osszes gepet es szerszamat, hogy konnyebb legyen keresni, az uj mikronk meg mindig extra szuzen all a dobozaban, de egy teritovel lefedve es az eloszobaba helyezve igen praktikus kis asztal, mert most azon tartjuk a poharakat es bogreket... Azert eloszobaban, mert az van a furdohoz legkozelebb es tudjuk ugyebar, hogy a mosogatas a furdoszobaban zajlik, egy behelyezett szeken van a lecsepegtetes es onnan az ujabb elmosott edenynek helyet csinalva igy a legegyszerubb a dolog, hogy csak egy karnyujtasnyira atpakolom a megszaradt dolgokat az eloterben allo mikro-asztalkara... :o) A mi szobankba felhoztam a garazsbol azt a kis polcot, ami lent lakasunk ideje alatt cipospolcnak volt hasznalva. Ez a polcocska egy azok kozul, amikkel regebben a tarolot felszereltuk (korbe az osszes falat...), nos ez a peldany egy tarolos peldanynak a vizszintesen felbevagott valtozata, ugyhogy nem plafonig ero, csak derekig, de fantasztikus konyves polc lett belole tobbek kozott, de rafer meg az osszes illoolaj egy kis kosarkaban, nehany gyertyatarto, egy fustolotarto es a fustolos dobozka egy - felkaru - Buddha (muszaj lesz otthon a Feng Shuis boltban egy kis utanpotlast muvelni, mivel ebben a koltozesben sok minden tort ossze vagy serult meg...) A Zsuzsiektol kapott bambusz szonyeg az eloszobaba kerult, hogy kicsit enyhitse a "fajdalmat", ugyanis az eloszoba meg nincs lelapozva (bar a jarolap mar megvan...), es a regi lap van osszekarcolgatva, felmarva, hogy majd jol raragadjek az uj... (Made by: Rudi) :o)

Hetfon voltam egy kedves baratnonknel, akinek szereztem a nyaron egy-ket turnusnyi vendeget es igerte, hogy ennek fejeben - a reszesedesen kivul - meghiv ebedre minket! :o) Reggel mielott a postas elindult aznapi korutazasara, engem kirakott emlitett holgynel, ugyhogy en gyakorlatilag egesz nap nala voltam, amig a zuram nem vegzett a meloval es csatlakozott az ebedhez... Voltunk strandolni, trecseltunk, ittunk egy sort, aztan segitettem az ebedben, ami al es grillezett zoldseg volt, de olyan finomra csinalva, hogy ilyet maskor en is fogok gyartani!!! :o) Ebedhez egy kis froccsot szeretett volna adni feherborbol, de vegul amivel felhigitotta az asvanyviz helyett palinka lett!!! :o) Jot rohogtunk, mert o huzott bele elsonek, ugyhogy en kimaradtam a "jobol", a zuram meg aztan foooleg, hiszen o nem iszik alkoholt... Alkoholt nem iszik, viszont SAJAT kenyerrel erkezett az ebedre!!! Ez volt a masik, amin jot nevettunk... Kiszallt a kocsibol, kezeben egy atszalagozott kis kenyerrel, ami amilyen picuri, de annal nehezebb es ra van irva, hogy integral blablabla, vagyis: Tok egeszseges, bio kenyer, teljes orlesu gabonabol es napraforgo-, tok-, es lenmaggal dusitva! Ilyenekre vetemedik mostanaban ez az en emberem!!! Nagyon a sziven viseli gasztronomiai reszet az eletunknek, olyannyira, hogy vasarnap delutan amig en kicsit vasalgattam, o a szobaban Fozomusort nezett (valami polipot keszitettek valahogy...) majd a vegen megjegyezte, hogy fel kellene ezt a musort venni minden vasarnap es szepen rairni a kazettakra, hogy milyen kajat mutat be es egyszeruen beraknad a filmet es annak alapjan: megcsinalnad (hisz a megtiszteltetes ugyebar engem erhet...), mert nagyon jol magyaraznak benne mindent!!! Hat mit mondjak: van fantaziaja ennek a pasinak! :o)

...Ma del korul pedig jonnek a kornyekbeli baratnoim akikkel a multkor osszejottunk grillezni es kiscsikozni a Renieknel (ferjekkel egyetemben!), ma ugyanebben a letszamban talalkozunk nalunk! No, nem teljesen ugyanolyan lazan, mert naluk hetvegen voltunk es Rudi is raert reggel indulni, most szerda van es a zuram sajnos dolgozik, ugyhogy csak delutan tud csatlakozni hozzank... :o( Nem grillezes lesz ezuttal, hanem eloszor egy kis szusszanas nalunk (megmutatom meddig jutottunk a lakassal blablabla...), aztan elmegyunk beachelni, hiszen az ido gyonyoru, ebed helyett piknikezunk a parton, majd 5-korul jon a zuram is es elmegyunk vacsorazni all of us, egyutt mindnyajan!!! :o)

...Holnap pedig repteren van jelenesunk delutan, hiszen erkezik kanadai kedves blogolvasonk: HM, aki meglepett minket es eljon szemelyesen megismerni minket nehany napra! :o) Igy holnap reggel is takaritassal inditok, hogy elokeszitsek reszere egy apartmant... :o)

Na most befejezem, bovebben majd hamarosan... ♥

No comments: