Sunday 28 December 2008

Karacsonynak harmadnapjan luna-parkban jartunk!!! :o)

Ugy indult a napunk, hogy a zuram mindenaron fel akarta asni a fugefa alatti reszt es amig nincs uj fuge (nyarig) es igy nincs miert ala jarni :o) hat o elhatarozta, hogy beulteti valamilyen zoldsegfelekkel azt a kis reszt is es igy aztan tenyleg maximalisan ki volna hasznalva a haz koruli fold-resz... Raadasul meg azt is tervezte, hogy az eloszobat befejezi, vagyis rakeni a 2. reteg festeket a falra, mivel Szenteste elott arra mar nem jutott ido... Mindennek en nagyon orulnek is, ha nem eppen az ev vege kozelegne es ha nem gurizett volna ennyit elotte, amitol meg mindig igy porog es be van lendulve... Igy aztan: elovettem a rabeszelokeszsegemet es egyszeruen (tenyleg nagyon konnyen!!!) lebeszeltem ezekrol a "marhasagokrol"! Bedobtam a "szegeny en"-t, aki alig latja es kulonbenis meg unnepek vannak, nem kellene hangoskodni a kertben, meg minek eroltetni most a kinti munkakat, ha egyszer huvosebb lett, de lesznek majd meg melegebb napok is es az eloszobat sem fogom most megint "szetszedni", ha mar kicipeltem a teraszbutort es most olyan jo kis karacsonyos-asztalkank van ott... Hatasos voltam, mert fel ora mulva mar o surgetett engem, hogy induljunk mar, mivel igy elhataroztuk, hogy ujra bemegyunk a varosba csavarogni, de ezuttal hasznos dolgokat is csinalunk!!! :o) Hat... Csinaltunk is! Mivel mar nyitva voltak az uzletek, hat vegigjartunk vagy 4-5-ot, hogy megnezzuk, mennyiert dobaljak most akciosan a hutoket! 15% kedvezmennyel lehet kapni igy ev vegen es hat nekunk az se baj, ha csak januar kozepen szallitjak (mert sok a munkajuk), mi raerunk, a konyhanak meg csak papiron van nyoma, eloben meg nem... :o) En SHARP hutot akartam nagyon szep vanilia szinben, de vegul is meggondoltam magam, mert a SHARP nem csinal olyan hutot, ahol a fagyaszto resz van alul, nala mindegyiken felul van es alatta a huto, en viszont kismama szeretnek lenni ikres pocakkal :o) (nem gyenge kriteriumok, mi?) es nem kene a hutoig hajolgatnom allandoan amikor enni tamad kedvem (vagy fozni, sutni, nassolni...) :o) Ugyhogy WHIRLPOOOL-ek gyoztek!!! Huto felul, jo nagy fagyaszto resz, egeszen pontosan: 210 L huto, 91 L fagyaszto, 188 cm magas, a tipusa pedig ARC 5554. Egyelore o a nyero, de a zuram meg hetfon fel akarja hivni azokat akiktol a mosogepet vettuk (mert ok ingyen szallitjak ide, kozelebbrol), hogy megkerdezzuk naluk van-e es mennyi ilyenkor a kedvezmeny es foleg, hogy van-e silver szinu, mert feher hutot egyikunk sem kivan az uj konyhaba!
Hutozes kozben azert sikerult vennunk egy kisebb zacsko viragfoldet es kaspot alatettel, ugyhogy at lesz ultetve ma delelott a kis karacsonyi kaktuszocska, egy masikba pedig ultetek ausztral kangaroo paw magvakat!!! Alig varom, hogy lassam milyen szep virag lesz belole! :o)
Vettem egy nagy femdobozt is, ami szinten le volt mar arazva, mert a Kari elmulott ugyebar, de nekunk teljesen jol jon most is, mert ujevre is tervezek csokis tallert sutni es jovore is hasznos lesz! A lenyeg, hogy most jo aron vettuk! Ezen kivul vettem meg nehany karacsonyi diszt meg szep karacsonyi lakasdiszeket, de ezekrol nem mutatok kepet, ugyanis oket 2009 karacsonyara tervezem kedves baratoknak, csaladnak kuldeni, ugyhogy aki megerdemli :o) megkapja jovore csomagban! :o)
Na es akkor terjunk a targyra:
a nagy hutozesben jol megeheztunk, ugyhogy a zuram kitalalta, hogy menjunk a Pizza Cut-ba, enni egy-egy szelet pizzat... Hat itt aztan olyan jol esett az a pizza, hogy vegul 2-2 szeletet ettunk meg egy Nestea jeges teat felesben, majd mire vegeztunk, odavonzottak minket a parkoloval szemben villogo fenyek es zene, s amikor beleptunk a magikus (magneses!?) kapun: CSODAORSZAGBA CSOPPENTUNK!!! :o) Vidamparkba erkeztunk!!! Teljesen spontan, nem is terveztuk igy, de vegul igy sikerult! Na itt aztan tobb se kellett, vegigcsodaltuk az osszes korhintat (de csak kivulrol!), viszont dodzsemeztunk egy jot, jartunk az elvarazsolt kastelyban remulni es a zuram lott nekem egy "I love you" bogret!!! Na de, ez a cellovolde, nem olyan, amilyet en ismertem, itt madarkak mozognak tobb sorban elore hatra, ergo: mozgocelpont van! A jatekszabalyok tiltjak, hogy a vadasz-ember guggoljon, allni kell basszuskulcs!!! :o) Na de az en nagy vadaszomnak ez nem akadalt: szepen kilotte a legalso sor madarkait jobbrol balra 7 lovessel, amibol csak egy ment melle, hetet fel tudott forditani (ugyanis ha eltalalja a madarat, az dob egy oldalast es a talpan ott egy szam, amiket a vegen osszeadva a kissrac megmutatta, hogy honnan valaszthatunk nyeremenyt!!! :o) 77 pontot lott a Rudi, ugyhogy 70-80 pontos cuccok kozul erre a kis minibogrere esett a valasztas! :o)
Az elvarazsolt kastelyt vegigrohogtuk! :o) Nem tudom, hogy kinottuk-e mar az ilyen hulyesegeket, de sokkal szornyubbre szamitottam... Viszont franko kepeket tudtunk bent csinalni, bar koromsotet volt nehany lila fennyel, ugyhogy alig lattuk mit fotozunk, csak a vaku villanasnal sikerult egy-egy figurat jobban megismerni... :o) A dodzsemezes is klassz volt, de csak ugy mertem menni, ha nem en vezetek!!! Ezren voltak epp a palyan, de a zuram egesz jol kezelte a kormanyt, kesobb elmondta, hogy gyerekkoraban a szulovarosaban allandoan dodzsemezett a vidamparkban, ugyhogy innen ez a profi hozzaertes... Jaj, egy kissrac elottunk kiesett a kocsibol, majdnem elutottuk, mert ezen ugye nincs fek, de Rudi amennyire tudta a szelehez huzodott a teruletnek es elengedte a gazt! Igy meguszta a gyerek, de jol megijesztett!!! Kulonben meg azt vettem eszre, hogy ezek a kis vaddisznok direkt nekunk jottek mindig!!! Ugyhogy mar-mar elkezdtem magunkat szegyelni, hogy egyaltalan ott vagyunk, ket ekkora ember egy kicsi kocsiban, ugyanis a tobbiek mind gyerekek (vagy manok) lehettek, es csak egy felnottet lattam a palyan, de ot is ugy, hogy fel kezzel unokat szoritott, a masik felevel meg tekergette a kormanyt! :o) Diszkriminalva voltunk, de azert jot rohogtunk itt is! Rudim aztan a rally palyanal imadkozott majdnem fel orat, nezte a "futamot", de hiaba unszoltam, nem akart menni egy kort (vagy nem mert!!!) :o) A rodeos bika sztrajkolt, ugyhogy rodeozni majd legkozelebb fogok, amikor tervezzuk meglatogatni a szimulatort is, ahol lehet valasztani tobb helyszin kozul, hogy hol szeretnenk ugy erezni magunkat, mintha tenyleg ott lennenk (pl. sipalya, vonattal szaguldas alagutba sb.)
Na es aztan egyszer csak belefaradtunk a mokaba, ugyhogy szeles vigyorral kileptunk meseorszag kapujan es lesetaltunk a korzora, vettunk sult gesztenyet es bementunk a korzo vegi templomba egy kicsit imadkozni, es gyujtottunk ket gyertyat Szent Antalnal... Megneztuk a jaszolt is, amit le is fotoztam, mert olyan gyonyoru, aztan Rudit is, ahogy gyertyat gyujt, amikor egyszer csak megszolalt egy no (a ketto kozul, akik bent imadkoztak), hogy "Ne fenykepezzen!!! Nem szabad fenykepezni!" Raneztem, hirtelen nem is tudtam mit mondjak, de tekintettel arra, hogy templomban voltunk, ilyen szent helyen, hat nem akartan semmit visszaszolni neki, csak magamban gondoltam, hogy mi koze hozza, hiszen nem loptam el semmit, csak egy kep, egy asszonynak aki nem jar sehova, de orul, ha szepeket mutatok neki... Ez nem bun, ez jocselekedet! Aztan inkabb csak keresztet vetettunk es kimentunk... Visszasetaltunk lassan a parkoloba, megcsodaltuk meg egyszer a karacsonyi fenyeket, amiket tegnap mar kivilagitva is lathattunk es szepen hazacammogtunk... :o)
Ma van a Szent Csalad vasarnapja... Misere nem megyunk (de Uj Evtol elkezdunk jarni minden vasarnap!), hanem csak a TV-ben fogjuk megnezni a kozvetitest... Nem vagyunk "kibekulve" a helyi pappal, aki semmi jot nem sugaroz magabol, de annal tobb anyagias gonoszsagot, ugyhogy sokszor csak felhuzza az idegeinket azzal, amit a miseken mondani szokott, igy jobban szeretjuk meghallgatni a mise kozvetitest TV-bol, akarmit is mondanak, biztos okosabbakat, mint ez a "pasas"!
Most bucsuzom... Meg atnezem a kepeket, felrakom megmutatni merre jartunk tegnap, aztan mise + forro kakao + anyoseknal ebed!
Szep vasarnapot mindenkinek! Oruljetek ma is es legyetek a Csaladotokkal, mert ma Unnep van! ♥

No comments: