Thursday 25 December 2008

Kiskaracsony, nagykaracsony... :o)

BOLDOG KARACSONYT KEDVESEINK!!!
Remeljuk mindenki jol szorakozik es szerettei koreben tolti ezeket az egyszeri es megismetelhetetlen orakat!!!
Mi nagyon jol vagyunk! Egesz nap csodaljuk a feldiszitett Karacsonyfank fenyeit, karacsonyi filmeket nezunk a meleg szobaban es kozben neha felkelunk sutit vagni vagy megpucolni egy-egy narancsot! :o)
A Szentestenk nagyon szepre sikeredett annak ellenere, hogy a zuram eleg keson jott haza, ugyhogy mi 5-kor meg csak ebedeltunk anyoseknal, igy a privat Szentestenk 8 ora utan volt csak! Rudi sutott tintahalat, ahogy minden evben ilyenkor, en megteritettem szepen az asztalt, aztan szep ruhat huztunk es szepen, hagyomanyunkhoz illoen gyertyaval korbejartuk az asztalt udvozolve az ejjel szuletett kis Jezust mikozben minden jo embernek jo egeszseget kivantunk (negyszer) a jovo evre is! :o) Az almaba penzermeket szurtunk, a buza is az asztalra kerult meg meg nehany dekoracio is, a hangulatot pedig novelte a szep karacsonyi zene!!! (Es sirtam is kicsit... Kicsit oromomben - kicsit honvagyamban... :o)) Osszessegeben nagyon szep estenk volt!
...Ma reggel TV-ben neztuk a fovarosi mise kozvetitest, mert mindkettonknek tomegundora van, ugyhogy nem kockaztattuk, hogy Karacsony elso napjan szemelyes tiszteletunket tegyuk a templomba, de megyunk majd, ha mar kicsit csokkent a csoda hatasa es ritkulnak az "erdeklodok"...
...Ebedre felmentunk anyosekhoz, ahol elvoltunk egy jo 3 orat egyutt es ettunk, ittunk, kaveztunk, sutiztunk, majd sorra kerultek az ajandekok is, amikkel mindenki mindenkinek nagy oromet szerzett!!! Nem is hittem volna, hogy ekkora orom lesz anyosnak amit kitalaltunk nekik! Na mondom: mammert egy Philips citromfacsaro geppel leptuk meg (enyhe celzaskent arra vonatkozoan, hogy ideje lassan leszuretelni a citromokat, de nem szeretnenk iden is kollektiven izomlazat kapni a jobb karunkba!) :o), aposnak meg vettunk egy termoszt, hogy a huvos napokon a nyilt tengeren ringatodzva legyen mindig meleg teaja, ha mar igy ellat minket tengernyi joval! :o)
Aztan kovetkezett a mi ajandekaink kibontasa... Kaptunk torolkozoket, mert az mindig kell es anyos meg hozza is fuzte, hogy "Majd mindig fogok venni mindenfele meretben es szinben!!!" :o) ugyhogy ez egyszer telitalalat volt! Aztan kaptunk ket csomag Krishnas fustolopalcikat, ami original indiai kezzel sodort es apos szerezte be a krisna korben, ahova neha eljar "lelkizni", s ugy tunik, ok ott nagyon jo hatassal vannak a papara, hiszen a legfobb ajandek - amit anyos mar napok ota huncutul mosolyogva igyekszik a tudtomra adni, de en mindig leallitottam azzal, hogy nem akarjuk tudni elore, barmi is az, hadd legyen meglepetes - 5 db zold szinu bankjegy, amitol enyhe ajulas kornyekezett meg egy pillanatra, mert azert erre megsem szamitottunk... "Remeltek", hogy orulunk neki (igy mondtak), mert hogy tudjak, hogy szuksegunk van ra... Hat ezt jol tudtak... :o) Tenyleg jol jott es egyszeruen nem tudok szohoz jutni meg mindig... Ezentul "lojjetek le", ha meg egyszer, barmikor, barmi rosszat mondok anyosek ellen!!! Ugy erzem, igazsagtalan voltam sokszor, de most (es nem csak a mai ajandek miatt!) egyre inkabb ugy erzem (es nem csak a karacsonyi hangulattol elmamorosodva!), hogy jo emberek ok nagyon is, es szeretnek minket a maguk modjan, ugyhogy neha muszaj szemet hunynom az olyan dolgok felett, amikkel nem ertek egyet...
Anyos megkapta apostol azt a szep CITIZEN orat, amit nalunk rejtegetett par napig es en adtam ra a szep, karacsonyi csomagolast! Huuu! Latni kellett volna, hogy orult neki!!! Azt mondta neki a ferje, hogy ezt az egesz eves halpucolasert es sutogetesert kapod! Megerdemled! :o) Ugy orult! Meg puszit is adott neki, de lekestem a fotozassal, ugyhogy arrol most nem lattok kepet!
Nos: ennyi volna... Kezdodik egy jo kis 2 oras amerikai rajzfilm (The Polar Express), ugyhogy visszafexem vizszintesbe!
Bucsuzoul nehany kep: az elson pl. en vagyok a kedvenc renszarvasommal: Rudolffal! :o)
Komplett karacsonyi albumot az idei unnepekrol majd az unnepek utan dobok ossze!
Addig is sok puszi!
Tovabbi bekes, boldog unneplest mindenkinek!!! ♥♥♥

1 comment:

Age said...

Pusssz Neked és a Rudi szarvasodnak is. Naaagyon jó ez a kép:)