Friday 24 July 2009

A naaagy valtozasok idoszakarol...

Igen, vannak napok, amikor minden ugy osszejon es lefele huz, hogy az ember nem latja a kiutat... :o(
Maskor elall az eso es a felhok elvonulnak, akkor ujra kisut a nap es minden happy... :o)
Barcsak a napos idoszakbol lenne egyre tobb az eletunkben (mindenki eleteben!!!) s ezt nem csak a kulso idojarasra ertem... Remenykedjunk, hogy igy lesz...
Mi ugyanis - amint gondolom erzodott is az elmult bejegyzeseim "hanghordozasan" - nem vagyunk/voltunk tul jo passzban jo ideje mar, de azert a kesztetes es torekves majdnem vegig megvolt, hogy harcolni, harcolni, harcolni - akar fejenallva is - a javulas erdekeben! Most ugy tunik, valamit mar sikerurlt is "kiharcolnunk", egy-egy kisebb csatabol gyoztesen jottunk ki, de meg kozel sincs vege a teljes haborunak es ugye: azt kell megnyerni! :o)
Aki olvasta R-nak a revizoros sztorijat biztos kivancsi a folytatasra is, ugyhogy roviden eloszor errol ejtenek nehany szot:
masnap anyoseknal (ujfent!!!) csorog a telefon (eppen mi is fent voltunk ebedelni naluk...), amikor a haziorvosunk telefonalt (anyosnak!!!), hogy a Rudinak masnap dolgozni kell menni!!! (Eloszor azon ragtam be, hogy mi a francnak anyosnak telefonalgat??? Felnott emberek vagyunk es a mi dolgunk, mirol tudhatnak a szulok s mirol inkabb ne, erre a doktorno erzeketlenul anyost hivja a gondokkal, aki aztan nem alszik napokig es remeg a keze (elsozza a kajat!!! :o))) es csak idegeskedik feleslegesen olyan dolgokon, amik tulajdonkeppen nagyitoval kozelebbrol megnezve nem is problemak, hanem lehetosegek!!! S ahogy Renim mondta, amikor ketsegbeesetten felhivtam egyik nap egy kis teologus szemmel "mondott" velemenyert: "Ugyan maaaar! Orulj neki, hogy CSAK ENNYI BAJOTOK VAN!!!" :o) Hat nem cuki? Egy ilyen elgondolkodtato sor es milyen sokat mond...
Nos: masodik kiakadasom pedig maga a teny volt, hogy hogy mehetne mar dolgozni egy beteg ember??? Hogy van JOGA egy ilyen lokepu libanak aki ha elmosolyodna, valoszinu megrepedezne a jeg egy gleccseren es hatalmas pusztitast tudna okozni, ha megindulna a ho lefele, hogy biralhatja felul egy ilyen vaddiszno az orszag legjobb szakemberenek a VELEMENYET??? Szerencsere apos is jelen volt ez ido alatt s olyat tett, amit sok apa bizony nem biztos, hogy megtenne a gyerekeiert: felhivta a tudakozot, megtudakolta a szukseges telefonszamokat es eloszor finoman, majd fokozatosan emelkedo hanglejtessel vagta a nohoz minden merget es meg fenyegette is (jajj nekem!!! A helyeben rendesen betojtam volna a gatyamba!!!), majd ugy ropkodtek apos szajabol a p.m.-ek (=itteni talan legcsunyabb szitkozodas, le sem irom inkabb...), mint a varazslo kalapjabol a szines pillangok, s mindekozben mi a konyhaasztalnal szo szerint lefagytunk (na jo: en azert neha ettem egy-ket falatot... :o)) Anyos reszketett, mint a nyirfalevel, de ratettem a kezem az overe es megnyugtattam, hogy semmi baj nem lesz, ennek igy kell lennie es kesz! Aztan apos lecsapta a telefont, amit elozoleg lecsapott a revizor-asszony... Pont.
Masodik felvonas: ujabb telefonszamkereses: R fovarosi szakerto dokijanak felkeresese, akinek tanacsat s velemenyet szerettuk volna megtudakolni... Azt mondta, most mar mindegy, a noci leadta a jegyzokonyvet, ezt mar visszacsinalni nem lehet, ugyhogy a legokosabb, ha dolgozni megy masnap es 2 nap mulva a haziorvos ujra kiirhatja tappenzre (s igy is lett, de errol majd kesobb...) "Menetkozben" apos arra is rakerdezett, joga van-e R-nek ennyi ev utan rokkantnyugdijat kervenyezni, s a valasz egyenesen es minimalis agyalas nelkul egy szep kerek "PERSZE!" volt! :o) Na. Ugy tunik a Gondviseles ezuttal is kemenyen melozik rajtunk, mert minden rossz lassan elkezd szunni es egyre tisztabban latjuk a dolgokat s foleg azt, hogy "Nije svako zlo za zlo!" ( vagyis: Nem minden rossz tortenik rossz szandekbol...) Csak eppen neha nem tudjuk meg a korai szakaszban, hogy mi fog az egeszbol kisulni...
R. tehat tegnap es ma dolgozott, de hetfotol ujra tappenzen van s ezzel egyidejuleg elkezdunk erdeklodni a tovabbi teendok utan... Mit hova kell beadni stb. Postas-business ugyanis lassan, de biztosan ilyen vagy olyan uton felmondodik... Tavalyi prosztataproblemai miatt is, ahol a leleteken konkret lo-betukkel oda van irva, hogy "SZIGORUAN TILOS A JOVOBEN MOTORT VEZETNI!" a munka pedig ezzel jar, hat mi kell meg??? Az osszes tobbi baja mar csak hab a tortan, ami mind-mind arra utal, hogy "Eleg volt!" Minden apro jel arra utal, hogy "Kiszallas! Vegallomas!" ahonnan is atszallas kovetkezik az eletnek egy lazabb, lezserebb vagonjaba, ahol kisebb a nyomas es tobb a levego, kevesebben utaznak egy vagonban s azok is szetszortan, ki-ki a sajat kivansagainak megfelelo reszben...
Ugyhogy oriasi valtozasok elott allunk, de mar nagyon is idoszeruek voltak, s foleg annak orulok, hogy minden ugy alakul, hogy akar meg is valosulhatna nehany nagy vagyunk is ha ugy jonnek ossze a dolgok, ahogy egyelore kineznek... :o)
...Bar vannak akik azt mondjak, nem olyan konnyen adjak mar manapsag a rokkantnyugdijat akarkinek! (Na de konyorgom!!! A zuram TENYLEG BETEG, ha kell en is alairom, hogy itthon legyen es massal foglalkozzon (amik foleg olyan maszek munkak, amikkel - tobb szabadido eseten - meg joval a mostani szegyenletes fizetesenel tobbet megkereshetne!) Na de errol bovebben majd annak idejen es helyen...
Mas: megyunk csontkovacshoz a jovo heten!!! Illetve csontkovacs haversrac Mario megerkezett nyaralni az itteni nyaralojaba es meglatogat (megrangat!) kicsit minket is, mert semmink nincs a helyen mostanaban... Ideje "rendet" rakni! :o)
...S vegul meg egy kis kitero, egy kis magyarazat a kepekhez: hosszu hetek oriasi gondjai, atbeszelgetett (atbogott, atimadkozott stb.) ejszakai es nappalai utan tegnap VIRAGOT KAPTAM A FERJEMTOL!!! :o))) Ilyen nem surun fordul elo, ugyhogy ugy szurtem le, hogy nagyon pedalozni akar, amint bekemenyitettem kisse s megmutattam a felkarom izmait! :o)
...Vacsorazni mentunk tegnap es - mint akit Isten keze odairanyitott - asztalunkhoz lepett egy rozsaarus-lany, akitol R kivalasztott nekem egy szep rozsat es nekem ajandekozta... (Hogy oda de rohanjak...) :o))) Van akinek ez semmit nem jelentene, van aki raformedne a ferjere, hogy: "Hulye vagy? Mennyibe kerult???", de en nem... En csak elajultam majdnem es hirtelen minden ujra jo volt... Olyan, mint regen, amikor szinten kaptam rozsat egy etteremben... Persze az mas volt... Akkoriban meg nem voltam az ove, meg hatott a varazsero, amit szerintem egesz eletukben fenn kellene tartaniuk az embereknek... Tartottam is egy kisebb eloadast tegnap az asztalnal a zuramnak arrol, hogy a pasik milyenek s a noknek mi hianyzik a teljes boldogsagukhoz, s ha minden ferj kepes lenne idorol-idore megeroltetni magat es neha meglepni a feleseget egy-egy kis apro figyelmesseggel, az mennyi pirospontot hozzatenne a tovabbi eletukhoz! Mint egy kis olaj a motornak!!! Ugye az is kell idonkent, hogy jol mukodjon?! Hat meg egy nonek a figyelmesseg, hogy tudja, erezze es idonkent emlekeztessek is ra a ferjeik, tarsaik, hogy szeretik oket, meg akkor is, hogy ezt "ugyis tudjak", legalabbis a ferfi szemevel eleg bizonyitek, hogy mennyit megtesznek a noert stb. stb. Hat bizony: nem eleg! Nem eleg a szerelem hajnalan pedalozni (bar az am az igazi megeroltetes szamukra nagy valoszinuseggel, mivel tulno a kepessegeiken (tisztelet a kivetelnek!)), a tuzet folyamatosan fenn kell tartani, kulonben hamar kialszik s ha nem adja meg o, elobb-utobb megadja valaki mas... Hiszen nokent megerdemeljuk, hogy szeretve legyunk es minden munkaert, amit teszunk ertuk, minden elmosott gatyajukert, minden kivasalt ingert s minden megfozott ebedert igenis jar valami cserebe, ami nem feltetlenul merul ki a hetkoznapi altalanos dolgokban... Mondtam is neki, hogy ezentul rendszeres dozisban megkovetelem az ilyen apro boldogito dolgokat es a mindennapi teendokbol valo resz kivetelet meg nagyobb mennyisegben, meg felelossegteljesebben, kulonben nem leszunk joban! Jobb ha surubben vesz viragot vagy hoz reggelit az agyba, neki is jobb, tehat a SAJAT ERDEKEBEN is teszi! :o)))
Hat nem jobb ugy vacsorazni valahol, vagy ugy setalni az utcan kezenfogva, hogy az ismeretlenek ne azt vagjak le egybol, hogy: "Na, ezek se friss hazasok mar!", hanem meg jo sokaig azt higyjek, hogy: "Nezd csak: ifju szerelmesek..." :o)
Hany haziasszonynak alma egy szal viragot kapni csak ugy, mindenfele alkalomtol eltekintve, egy szurke hetkoznapon, amikor a ferjnek pl. izlett az ebed, vagy egy romantikus vacsi valahol, esetleg egy kellemes seta bekes helyen vagy a tavoli csillagok szamolgatasa...
Azt hiszem tegnap jottem ra, hogy en nem tudok ezek nelkul elni es nem is akarok! Ugyhogy most mar ismeri is a jatekszabalyokat, hat remelem el is kezdi a fair-play-t vegre! Valoszinu az elettel jaro kisebb-nagyobb gondok is konnyebben orvosolhatok egy ilyen legkorben, mint egymas hajat tepve vagy egymas kepebe ordibalva, nem? Ugyhogy akarhogy is elemzem: mindenfele szempontbol jol jar mindenki! :o)
Hajra hazasok! Csak egy kis plusz energiabefektetes, ami hamar megterul! Csak ennyi! Vagjatok bele! Mentsuk a menthetot, s aztan tartsuk meg ezt a jo szokast egeszen a sirig, s meg azon is tul!!! (Ironikus kisse, de nem akkor szeretnek viragokat kapni a tarsamtol, amikor meghalok s mar alulrol szagolom az ibolyat... Miert nem addig csinaljak e szep tetteket a szeretteink, amig elunk? S kesobb meg mar miert is??? Talan lelkiismeretfurdalasbol azert, mert eletunk soran nem adtak meg??? Ki tudja...)
Szeretettel olellek Benneteket! ♥

No comments: