Saturday 4 July 2009

Csapongo gondolatok kavalkadja...

Julius 2-an hoztak at a csodatevo Szuz Anya kepet a szemkozti felsziget kicsiny kapolnajabol szigetunk fo templomaba... Lementunk mi is azon az esos reggelen, hogy tiszteletunket tegyuk a Szuz Anya "eljovetele" alkalmabol... Sok ember volt, bar ha a visszavitelevel hasonlitom ossze, csak toredeke annak a letszamnak, ami akkor szokott lenni, amikor hajokkal, csonakokkal kovetik a Szuz Anya kepet szallito feldiszitett csonakot visszafele utjan... (Errol tavaly keszitettem sok kepet, remelem iden is el tudunk ra menni...)
A heten meglatogatott az Anita es a Szilvi... Egy tea utan elmentunk strandolni... Csoporgott az eso es tuzott a nap! Meg szivarvany is volt az egen, csak epp a fenykepezogepem nem volt velem... :o( Elmeny volt ugy uszkalni, hogy kozben esocseppek csapodnak enyhen az amugy is tengerviztol vizes borunkre... :o) Jot dumcsiztunk, kicsit panaszkodtunk is egymasnak, de erre valok a baratnok, nem? :o)
Tegnap reggel 7-tol este 7-ig takaritottam, mostam, vasaltam es meg ki tudja milyen elvetemult dolgokat muveltem, csak hogy hamar teljen el az ido es epsegben viszontlassam a haz ferfitagjait... Rudi ugyanis reggel koran elment az apukajaval a fovarosba... Este ertek haza, hala Istennek epsegben... Nem szeretem, amikor nelkulem megy messzire... Gondolom o is igy van ezzel, de most en is ereztem, milyen ez a helyzet... Raadasul en meg napokig nem jovok haza, amikor otthon vagyok, ugyhogy ha ugy szeret, mint en ot, akkor "szar neki"... (Mar bocs, de ez a szo irja legjobban korul, amit ilyenkor erez az ember...)
Ma van az Anyukam Szulinapja... 57 eves... (Remelem ez nem titok, es nem nyir ki erte utolag!) :o))) Szeretettel koszontelek Edesanyam es a legjobbakat kivanom... Amugy virtualisan... :o( Ha most kozelebb lennek, nyomnek szaz puszit az arcodra, de ezt innen nem tehetem meg... Legfeljebb cuppoghatunk egymasnak a webkamcsiba meg a microphoneba... :o( Szeretlek... Hianyzol... Ujabb fontos szulinap amin nem lehetunk egyutt... :o(
Magamban azzal vigasztalodom, hogy az USA-ban pedig a Fuggetlenseg Napja van julius 4-en, tehat ugy veszem, hogy en is "csak" fuggetlen felnottkent elem az eletemet, sajnos messze a csaladtol, de ezt az elet menete... Van akit elsodor messzire az ELET arja, van aki kozelebb maradhat szeretteihez...
Lassan fel 11 van, szombat delelott... Delre igertek erkezesuket a Timiek... Legalabb hallok egy kis friss pletyokat meg hireket otthonrol... Felidezzuk par napig a regi szep idoket, amikor tobbet voltunk egyutt... Szerdaig maradnak... Egy hete itt nyaraltak mar nem messze, most kicsit atjonnek hozzank latogatoba... (Elore beizgultam a tenytol, hogy a kovetkezo 5 napban egy igazi SZAKACS veszi sajat kezeibe a gasztronomiai reszt, ugyhogy elvezhetjuk a finom izeket egy profi tudasa alapjan! :o))
Szilasek mar messze jarnak... Megjartak Pisat, Firenzet, voltak a Foldkozi-tenger homokos partjan es mar 2 napja Bajor foldon husolnek 28 fokban... Az Olasz kirandulasuknak osszel lehet mi is nyomaba eredunk... :o) Ha Edina meg nem gondolja magat ido kozben es vissza nem vonja meghivasat... :o) Ugysincs messze es a Rudinak is megkonnyebbules, ha nem kell repulni! :o) En pedig meg sosem jartam Italiaban es most meg jobban, mint valaha van kedvem hozza!!! Foleg amiota olvasom az Elisabeth Gilbert konyvet... ("Izek, imak, szerelmek) ♥
Bucsuzom...
Szep hetveget kivanunk mindenkinek akinek nincs jobb dolga, mint itt olvasgatni kedelyhullamzo gondolataimat...
Szuzanyas unnepseg kepei (nincs am sok!): http://picasaweb.google.com.au/brmkepei/HelyiVallasosUnnepsegMozzanatai#

3 comments:

Edina said...

Sok boldog szulinapot Anyukadnak!

Age said...

és a Rudi akkor is izgult amikor együtt mentünk Dubrovnikba? mert hát jó messze voltatok egymástól. Azért örülök hogy ránk mert bízni.
puszAGe

Age said...

Anyudnak boldog szülinapot! Együtt ünnepel Minikémmel.