Monday 3 August 2009

Egy kis meleget oda? :o)


Itt ulok a 22 fokra lehutott klimas szobaban, mert mashol nem tudok gondolkodni (itt is csak alig...) es igyekszem irni nehany sort a mai dleutan filmbe illo mozzanatairol:
majd 2 oran at ment a legi-tengeri tuzoltas 2 repulovel es 2 helikopterrel, valamint szarazfoldi segitseggel, helyi onkentes tuzoltoink szemelyeben! Az az igazsag, hogy meg mi sem tudjuk, mi eg es hol, ugyhogy nem lesz teljes a mostani hiradasom, amig ezt meg nem tudakolom (valoszinu este mar tudni fogom, ha kimentunk "pialni" (mondtam, hogy mostanaban kinomban mar sort iszok???) :o))) Remelem embereknek nem esett bajuk... Ezen imadkozom... Mindenesetre nagyon gaz volt ez az akcio, felelmetes, hangos es ki is razott a hideg tole... A gepek hangos robajjal huztak el a hazunk felett es sokaig aram sem volt, mert az oltas miatt kikapcsoltak... Apos a kert miatt aggodott, hogy vajon mennyire tesz vagy nem tesz jot a paradicsomjainknak es a fugefanknak (pardon: Age fugefajanak! :o))) ha tengervizes legi ontozesben reszesul...
Az egesz melorol keszitettem nehany kepet is az also-, majd anyosekhoz felpofatlankodvan: a felso teraszokrol is! Fentrol egy kisebb videot is osszeallitottam, amelyben hatterzenekent hallhatoak a kabocak is, akik szinten majdnem megpusztulnak ettol a fulledt melegtol, ugyhogy inkabb elterelik a figyelmuket az idojarasrol es muzsikalnak hangosan! (Neha megszokom, maskor megorjitenek! Mintha direkt csinalnak!!!) A bejegyzesem vegen majd linkelem a videot is illetve a kepeket...
Idojarasugyileg egyebkent enyhulest josolnak holnaptol, ejszakara pedig esot... Most pedig deli szel van, shirocco (yugo...) es kivagyunk mindnyajan! Meg jo, hogy aposnak volt ma egy jo otlete es vett 7 kg nagyszemu szolot a piacon meg egy nagy dinnyet! Most varjuk, hogy lehuljon es majd nyomulunk fel gyumizni... :o)
Ujabban kenytelenek vagyunk neha aludni par orat delutan, kulonben bekattannank... S iden igyekszem erosen, hogy minden nap usszak, ha lehet, de ha nem jonne ossze, akkor legalabb minden masnap! Ugyhogy azota gyogyul a testem-lelkem, mert a napfeny es a tenger teszi a jo hatasat rajtam is! :o)
Idom nagyreszet olvasassal toltom (vagy a teraszon, vagy a strandon) es az 50 faktoros krememet nemreg 30-asra csereltem... Ideje volt... :o) A hazi teendokkel szoktam birkozni hebe-hoba, ha "sportolni" tamad kedvem, egyebkent meg ha "nagyon muszaj", akkor biciklizunk delutanonkent, amikor mar elmulik a nagyon nagy meleg es persze az uszas, amit mar nem is emlitek, mert az lassan szerves reszeve valik napjaimnak... (Rudi is velem tart neha, de altalaban ez ugy zajlik, hogy en reggel felalomban lemegyek uszni, a zuram meg csatlakozik 1-2 orara ram (marmint nem RAM csatlakozik, hanem a strandolashoz, de utanam par oraval...), de elotte elkerekezik a peksegbe es hoz nekem reggelit... (Rendicsek!) :o))
...Aztan azzal telik az idonk, hogy vagy olvasunk mindketten, vagy Rudi olvasna, de en nem hagyom, mert eroszakosan el akarom neki mondani, hogy milyen jokat olvastam es akkor kenytelen inkabb meghallgatni (aminek orul, mert okos dolgokat szoktam neki meselni, amirol aztan tudunk napokig diskuralni, ha kozben ossze nem veszunk valami miatt...)
...Szomoru dolgokrol nem szeretek irni, de ha most igy eszembe jutott megemlitem, hogy a doktornonk testveret egyik nap elutotte a tengeren egy motorcsonak mikozben uszott! :o( 20 meterre volt a parttol... Hat ennyi. Ket gyereke van... Ennyi az elet... Ugyhogy jobb mindig ovatosnak lenni... En is kepes vagyok beuszni messzire es az eset ota nem egyszer elofordult, hogy ugy neztem, ezer merfoldnyi sebesseggel robog felem egy motorcsonak vagy annak nagyobb testverei, de szerencsere mindig vagy elottem vagy mogottem huztak el... Rudi szerint cseles a tenger, mert ugy tunik, mintha feled menne, mikozben megsem, de tenyleg ugy latszik!
...Ma mentek el a szlovakiai vendegeink... Isten aldja Oket es jo utat hazafele! Legkozelebb szerdan jonnek hozzank, majd penteken, majd Agiek 14-en (es igen Age: VARLAK AM!!!) :o)))
Robiek szerencsesen hazaertek, ma kaptuk a hireket Toluk es nehany fotot is lenyultam az albumabol es magameva tettem, hogy Roluk is legyen emlekunk, a 2009-es nyarrol... (Csatolom a linket: http://picasaweb.google.hu/brmkepei/Robiekkal2009#)
Bocsi, hogy mostanaban ilyen unalmasak a bejegyzeseim, de nem en tehetek rola, hanem a nagy meleg!!! Nem fog az agyam, legszivesebben ki sem jonnek a vizbol, mert ott meg el lehet viselni a letezest, de sajnos vannak hazimunkak is amik nem varhatnak!
Ugyhogy most is bucsuzom es egy kis olvasas utan, ha megettem anyoseknal a 2 szelet dinnyemet, huzok is at takaritani az apartmanba, mert addigra mar pont elviselheto lesz az idojaras...
Igyekszem bovebben irni... S akik mar reg lattak a fejunket, azoknak idecsatolok egy-ket kepet kulon, hogy lassak: sokat nem valtoztunk, max. az elet pofonainak nyomai latszanak a kepunkon egy-egy uj ranc kepeben! :o) De legyunk bizakodoak, hiszen: FO AZ OPTIMIZMUS!!! :o)

Video (hanggal!): http://vimeo.com/5909674

1 comment:

Firenze said...

A LENYEG, HOGY A HUMORERZEKED A REGI! :-)
AKKOR VAN BAJ, HA AZ EMBER NEM TUD MOSOLYOGNI VAGY MEGMOSOLYOGTATNI-A TOBBI PEDIG MELLEKES :-)PUSZI, E.