Saturday 21 November 2009

Nyertunk! Tucskot - bogarat...


Az, hogy megragcsaljak a mandarin- meg a citromfak levelet, es nem ritkan a kelkaposztat is kidekoraljak kicsiny lyukakkal, meg hagyjan... De, hogy koran reggel - epphogy felebredtem - meg pofatlanul a szemembe mer nezni, amikor kinyitom a spalettat, hogy friss levegohoz jussak, az mar tobb a soknal! :o))
Nem tudom honnan jottek (kinezetre egy idegen bolygorol...), de nem sok jo szarmazik beloluk...
A ragcsalason kivul neha halalra ijesztenek, amikor a teraszrol szedem be a mosott ruhakat es facsipesznek alcazva megvarjak mig felejuk nyulok, aztan ugy odebb ugranak (vagy repulnek!), hogy kozben a fraszt hozzak ram!
Tucskok ezek vagy szocskek, magam sem tudom (biosz tanarok elfordulni!) :o))) Mindenesete nagyon NAGYOK - mint minden mas eme mediterran foldon (piszkos fantaziat felre!) :o))) - es nagyon ijesztgetosek! Nem tudom mikor gondolnak tovakoltozni, de remelem nem akkor, amikor osszecsocsaljak az utolso levelet a fakon!
Olivabogyot szuretelve is volt reszem ilyen meglepetesekben, ugyhogy ezek most ugy tunik mindent megszalltak... (pl. Lasd: 2. foto)
A macskak azert onszorgalombol likvidalnak egy-egy elvetemultet... Annak pechje van... A tobbiek miatt viszont nekunk vannak remalmaink... :o(
Hat ennyit az eletunk kellemetlenebb oldalarol... Bovebben majd maskor. Szep hetveget mindenkinek! ♥

2 comments:

Age said...
This comment has been removed by the author.
Age said...

Micsoda fehérjeforrás ez a cicáknak, megeszik őket és kész. Nem kell boltba menniük, és venni mindenfajta tápláló dolgot, és még lehet játszani is velük. Szóval multifunkciósak. /// Sajna beindult a fantáziám, mi az hogy minden nagy...... :)) // Na jól van legközelebb ha megyünk Luka bácsit ott a sarki étteremben jobban megvizsgálom :) Puszillak, a

Ja, törölnöm kellett, és újra fel, mert volt egy elgépelésem, és nem bírtam nézni....