Wednesday 23 December 2009

Boldog Karacsonyt!

Itt vagyok egy villamjelentkezesre:
befejeztem a tegnap elkezdett franciasalatat, a sutiket mar tegnap elkeszitettem es delutan kollektiv takaritasban volt az egesz csalad...
R. segitett a porszivozasban es fel is mosott mindent, meg a nagy lepcsohazat is!
Anyos takaritotta az udvart, es sut meg foz o is egesz nap, mint a bajnok, apos pedig felszerelte az uj postaladat az ajto ele... Mostam is ma (agynemut, feher cuccokat...), mert ujra deli szel fuj mar 2 napja, amit ejjel nagyon nehezen viselek, de nappal annal jobb, mert szaradnak gyorsan a dolgok a Del fele nezo oldalon, ahol a teraszok vannak... :o)
Ma megint jott 4 karacsonyi lapunk es nehany e-mail beli jokivansagaradat... Az egyik lappal ajandekot is kaptunk, amit a masodik kepen lathattok... Az egyik szentkep: Szent Anna van rajta, a nok, felesegek es anyak vedoszentje (aki egyebkent a Szuz Maria edesanyja volt...) es a masik egy konyvjelzo rajta vigasztalo uzenettel a szomorkodoknak... :o)
A masik kepet mar este csinaltam, hogy lassatok, hogyan is keszitettem elo holnap reggelre az asztalt... Holnap koran reggel ugyanis december 24-hez meltoan, ahogy minden evben ilyenkor beviharzik a helyi plebanos egy kisebb csapatnyi gyerekkel es megaldja a lakast, csaladot, adunk neki egy kis hozzajarulast a templomhoz es cserebe ad 2010-es katolikus kalendariumot, egy matricat amit az ajto fole szoktunk ragasztani ("Aldas es bekesseg" felirattal) es egy szentkepet... :o) Az adventi koszorun meggyujtom a gyertyakat es a csapatbol aki ker, kostol egy-egy szaloncukrot... Mindig ki kell nekik tenni edesseget, sutit, innivalot, de annyira rohannak, hogy sosem esznek-isznak semmit, ugyhogy iden mar nem is eroltetem meg magam nagyon... :o)
Hat ennyi volna reszemrol roviden... Mire legkozelebb irok mar Karacsony lesz! :o)
Ezuton kivanok minden kedves Olvasonknak - aki lehet Barat, Ismeros vagy Ismeretlen, Rokon es Csaladtag - aldott es bekes Karacsonyt... Hazatokat toltse be az ujszulott Jezus Krisztus szeretete es koltozzon szivetekbe az uj remeny sugara... Barmi volt is rossz vagy szomoru, a Szeretet- unnepen mas szemmel neztek majd mindenre es megbocsatotok azoknak is akik megbantottak iden, hiszen ezert elunk, hogy szeressunk!
Sok oromot, nevetest, meleg olelest kivanunk mindnyajatoknak! ♥♥♥

No comments: