Saturday 9 January 2010

A mesebeli 3-mas szam... :o)

Tegnap elkoccantam ebredes utan a nemmessze lako Szilvimhez egy kis trecselesre amig elkeszul anyosom az ebeddel... Emberem vitt es o is jott ertem (ugyanis kozben kellett neki is a kocsi, maskulonben mar EGYEDUL is tudnek kozlekedni!) :o) es visszafele erdekes sztoriba csoppentunk... Az ut szelen allt egy esokabatos neni a zuhogo esoben... Mellette egy gurulos "mamas" taska, kockas, nyugdijas tipusu, ranezesre eleg neheznek kinezo... Stoppolt. Mi meg elhajtottunk mellette, mert a hatso uleseink ugyan bent voltak, de ossze-vissza bedobalva, hat gondoltuk: "Sorry, nincs hely es cirkusz van..." Tovahaladtunk par metert amikor Rudi visszafordult a mamaert... Jo gyerek... Nekem is kozben az forgott a fejemben, hogy "szegeny, ott azik, ki tudja hova megy ebben az orkan ereju szeles es esos idoben, ki tudja mikor all meg neki valaki...", ugyhogy tamogattam a spontan jott otletet, hogy szedjuk megis fel... :o)
Csak a kovetkezo faluig ment, de ahogy beszallt, be nem allt a szaja... Annyit beszelt par perc alatt, amennyit mi egesz heten... :o))) Kiderult, hogy Brac (Bracs) szigetrol jott egeszen idaig komppal, buszokkal es hazi kecske meg juhsajtokat arult... (Ezek voltak a gurulos taskaban!) Nagyon orult nekunk, nem akarta elhinni, hogy visszafordultunk erte, annyira meghatodott es annyit aldas szallt rank a szajabol, amennyit soha eletunkben nem kaptunk... Tok jol esett!!! Nem tudtunk szolni semmit (mert nem is hagyta...) :o) csak mosolyogtunk es annyit mondtunk, hogy "koszonjuk, koszonjuk..." :o) Kerdezte, van-e gyerekunk, mert neki 6 van es egy rakas unokaja, ezert is hajt es dolgozik, mert van hova tenni a penzt stb. stb. Kemeny no! Pedig nem mai csirke mar! :o) Mondtuk, hogy meg nincs gyerekunk, aztan jott egy ujabb aldas-zuhany, hogy adja az Ur, hogy legyen, minel elobb es legalabb harom!!! :o))) (Remelem nem egyszerre gondolta...) :o) Aztan megalltunk a celallomason, mammer kiszallas kozben is csak mondta, mondta a magaet, aztan azt mondta, hogy mivel ilyen jok voltunk hozza es visszafordultunk erte es milyen keves ma a joember stb. stb., hat annyi sajtot ad amennyit akarunk felaron! :o))) Hat penz ugyan nem volt nalunk, de nem messze volt egy ATM automata es kivettunk egy keveset, gondoltuk egy kugli sajtnal tobb ugysem kell nekunk, mert csak ketten vagyunk, ki fogja megenni, ha tobbet veszunk, de mire R. visszajott az automatatol, a mammer mar bedobott egy szatyorba harom kuglit es mondta, hogy ennyi lesz az ara csak itt, csak most, csak nekunk! :o))) R. meglepodott, eroskodott, hogy "koszonjuk, de tenyleg sok lesz stb. stb.", de a mama azt mondta, hogy "nyugi apikam, elall ez hutes nelkul is legalabb fel evig!":o) Ugyhogy le voltunk pipalva, nem volt mar mit szolnunk... Vittuk a 3 db felaron kapott sajtot es az osszes aldast amit rank rott, de foleg a 3 gyerekeset! Annak orultunk igazan es most mar csak "varni kell", mikor kopogtatnak az ajton... :o) Na es persze sajtot enni, minden nap, hetekig... :o)

3 comments:

Firenze said...

Ugy legyen, ahogy "mammer-neni" kivanta! :-)

Reni said...

A három gyereknek csak drukkolni tudok...szívesen találkoznék én is ilyen mamával...de én a sajt miatt...hmmmmm

Mariann said...

Mostmár tuti jön a gólya hozzátok! :-)
Figyi! Beléptem ide, gondoltam, megkérdem, hogy álltok baba-ügyben. Erre olvasom ezt a mamás-sajtos-gyermekáldós történetet. Nem lehet véletlen! :-))
Hát.. akkor rajta, dolgozzatok szorgosan :-))
A pici narancsokat ismerem, már ettünk is, de.......... mi megpucoltuk. :-)) Honnan tudtuk volna, hogy felesleges..? :-)))