Sunday 21 February 2010

Szombatrol...

A konyham ugy bontakozik ki a mindennapos munkak alol, akar egy tavaszi virag! Egy GYONYORU tavaszi virag!!! Tegnap mar eletet is leheltunk bele, ugyanis elviharzottunk a zuhogo esoben egy nagy uzletbe, ahol vettunk 10 L-es bojlert a mosogato ala, mivel maskepp nem lenne ott meleg vizem, a mosogatogep pedig meg mindig csak alom, a jovo muzsikaja... :o) Ugyhogy tegnap megvettuk a bojlert, hazafele megalltunk egy Pesto Genovese szoszt venni es mivel idom mar nem volt fozocskezni, mert meg volt beszelve, hogy vendegsegbe varnak, hat gyorsan osszeutottem egy pesztot! :o) Reg ettunk! Igy nagyon finom volt!
...Aztan az ember elvitt Lucianahoz, ahol meglepetes-kajaval vartak, de szerencsere nem lett "idoben" kesz, mert nem is birtam volna korabban enni, hiszen tele voltam pesztoval! :o))) Lu kitett magaert, brazil kajat csinalt, hogy bemutassa hazaja izeit, illetve, hogy elkezdje a "bemutatkozast", mert meselt meg rengeteg nemzeti kajarol... Amit tegnap keszitett vacsorara azt unnepi alkalmakkor szoktak Braziliaban... Hideg eloetel, amolyan salata fele, es ugy hivjak, hogy: "Salpicao" (Szalpikao), de nem tudom, hogy jol irtam-e... Ebben a saliban van aprora vagott gepsonka, sajt, alma, mazsola, sos vizben fott es kesobb felapritott csirkemell husi, majonez es talalas elott kozvetlenul mini hasabburgonya chips (amit azert kell talalas elott belekeverni, hogy ropogos maradjon...), no meg valo bele kukorica is, amit Lu tegnap kihagyott, mert nem volt otthon neki... Melle sult malac volt (nesze neked vegetarianus-Moni...) es sutoben sult (es kisse megegett a dumcsink miatt...) krumpli...
Egesz delutan dumcsiztunk es meg ki is "babaztam" magam, mert a kislanyaval egyszeruen "egymasba szerettunk"! :o))) Nem szallt le rolam, de nem is bantam, olyan edes! :o)
Aztan amikor mar benyomtuk a vacsit elougrott nekem egy uveg bor, Luciananak egy uveg "Vodka Romana" (amin ha jol lattam 37,2 % alkoholtartalmat jelolt, ugyhogy en inkabb a bor mellett voksoltam, hiszen sosem voltam egy nagy pias, felek, hogy csunyan hatna ram...) :o)
Rudi kozben beszerelte a bojlert es vegzett meg nehany aprobb simitast a konyhan, en pedig este alig gyoztem dobbengetni, hogy mennyire HIHHHETETLEN, hogy TENYLEG van viz (raadasul meleg viz!) a konyhaban es nemsokara mar itt mosogathatok, fozhetek stb. stb. A jovo heten beszereljuk a sutot is a helyere, de meg visszavan egy kor festes (remelem az utolso...) s majd csak akkor lehet betenni a sutot meg fole a mikrot... Allitolag delutan anyosek is lent voltak, amikor Rudi szerelte a bojlert es lattak a franko-BLANCO SILGRANIT mosogatomat!!! Rudi szerint ajulaskozeli allapotban voltak mindketten, mert nem is hittek, hogy ilyen jol mutat majd! (Kepeken nem annyira, de eloben meg tutibb!!!) :o)))
Draga Ferjem aldott arany kezei!!! Ma reggel ezert en hozom agyba a reggelit (Uristen, mar 10:21 van!!? Jobb ha sietek ezzel az iromannyal, de elso a "munka"!) Keson fekudtunk, mert hosszu ido ota eloszor megneztunk egy filmet elejetol a vegeig, de nem mintha nagyon hianyzott volna alvas elott (Alien - Nyolcadik utas a halal...), de azert vegigneztuk... :o))
Tegnap este a Zember eljott ertem es beinvitalta Lu egy ropke ismerkedesre es kostoltattunk vele is Sao Picao salatat, ami nagyon izlett neki... Aztan megnezte Lu es Ivica eskuvoi albumat, beszelgettunk egy fel orat es indultunk haza... Hat keremszepen: mar meg jobban beismeri, hogy nincs oka "parazni", felteni engem a "gonoszoktol", mert latta, megismerte Lucianat es mar sokkal masabb a velemenye, tetszik neki, hogy ilyen vidam es mosolygos, total mosolyra fakasztottuk ot is es minden jol vegzodott, sot: meg olyan megjegyzest is tett, hogy ha majd Ivica (a ferje...) hazajon a hajorol, megyunk egyutt grillezni a vilagitotornyos szigetre! :o))) (Azert ez haladas ahhoz kepest, hogy par napja ugy osszevesztunk, hogy majdnem infuziora volt szuksegunk, mert alig maradt bennunk eletenergia...) :o( Mondjuk mindegy, nem is banom, talan ennek meg kellett tortennie, hogy kesobb minden rendben legyen, de a jovoben kevesebb dramara vagyom hazon belul, ha muszaj, akkor inkabb menjunk szinhazba! :o)))
Ma vasarnap... Allitolag vendegunk jon, de o az akivel sosem lehet tudni, tehat en nem is keszulok ugy, mintha jonne... Majd meglatjuk... Vagy nem latjuk meg... :o) Nekem az sem baj, ha ma nem jon senki, mert faraszto es hosszu hetunk volt, jo lenne ma vegre kimozdulni egy nagy setara, hiszen vegre megint sut a nap es elallt az eso! (Ennek oromere vegre ki tudok mosni! Pillanatnyilag nem izgat, hogy vasarnap van es "nem illik"...
Ha holnap megint zuhogni fog, akkor tovabbra is csak almodhatok tiszta torolkozokrol es konyharuhakrol...
Ennyi voltam mara. Bocsi mindenkitol, aki egyeni valaszt var e-mailben... Most keptelen vagyok ra, de osszeszedem magam a jovo heten (amikor is lesz 1 db szuletesnapom, 1 db zagrabi kirandulasunk (meg nem tudni, hogy potencialis "roka"-csalogato busszal vagy inkabb kocsival...) es meg sok erdekes konyhat kiviragoztato feladatunk, de azert egy-egy mailre valaszolok aprankent...)
Szep vasarnapot mindenkinek! Remelem mashol is sut a nap es el lehet menni egy setara!
(Apropo! Pecsinyeim! Mikor lehet a Mecsekbe medvehagymat gyujteni??? Marcius? Aprilis? Koszi elore is a valaszt! :o))

No comments: