Sunday 21 March 2010

Hetvegi bulikrol...

...Ott tartottunk a multkor, hogy egesz heten keszultunk Luan 5. szulinapjara, ugyhogy illik irnom arrol is, hogy vegul hogy sikerult! Klasszul!!! Igaz, hogy sok munka maradt az utolso pillanatra es az elso 3 vendegcsaladot R. es en fogadtuk sok szeretettel, mivel mi maradtunk a hazban vigyazni a gyerekekre, amig Lu meg elment Natival egy kort a boltba, mert elfelejtett muanyag villakat venni es a par nap alatt a Fanta is elfogyott, ami a bulira volt elokeszitve... Aztan beugrottak anyosahoz szekekert is, mert azokbol sem volt eleg, anyos viszont nem is jott el a szulinapra, pedig 10 percre lakik es az unokaja az unnepelt, de sokan voltunk utolag ugy vele, hogy: jobb is igy... :o)))
A szulinapi zsuron osszesen kb. 18-20-an voltunk, plusz a gyerekek...
Ebbol 3 brazil no (Lucyt is beleszamitva), 3 magyar lany es a tobbiek voltak horvatok, dalmatok...
Luan szobaja pillanatok alatt csataterre valt a sok gyerek miatti cirkusztol, amit muveltek, de ugy is mondhatnank, hogy Ben 10 letarolt mindent, ugyanis majdnem az osszes ajandek Ben 10-es volt!!! :o)))) Az egyik torta is! Most ez a meno...
A hangulat szuper volt! Rengeteget beszelgettunk sokfele nyelven (angolul, spanyolul, portugalul, magyarul, horvatul es neha hollandul is!!! Ja es Naty Manuellel: olaszul!), mert pl. nem mindenki ertett mindenkit... :o) A Skypeon keresztul bekapcsolodtak Salvadorban (Braziliaban) elo baratok is, akik ott rendeztek meg Luan szulinapjat es ott is ugyanekkor volt a buli!!! :o))) Ok is sokan voltak, de "onkoltsegesek"! :o))))
A mi reszunkon jol fogyott a vodka-Cola meg a VBK (vorosboroskola vagyis itteni neven: bambus!) es a kajabol is elment majdnem az osszes toltott brazil cucc, amivel orakig pepecseltunk az elmult napokban! Mindenkinek izlett szerencsere!!! :o) Meg a buli elotti delelott is keszitettunk sal-picaot (ezt mar ismeritek biztosan...) es edessegbol is volt boven! Anitaek is sutottek es hoztak makos sutit mert sok helyen nem ismerik a makot es Lucynak is hiaba magyaraztam es forditottuk le es meg a neten is neztunk rola fotot, egyszeruen sosem latott meg makot!!! :o))) (Szilvi pedig malacot nem latott soha eloben, csak amikor ferjhez jott ide! :o)) Van ez igy... Biztos vannak dolgok, amiket meg en sem lattam soha...) :o))))
Az emberek aztan 10 utan lassan elkezdtek bucsuzkodni... Elsokent Nati ment haza, mert Manuel mar elaludt az oleben, de o meg dumcsizott volna... Aztan ment a brazil no, a gyerekpszichologus ferjevel meg a kis Lucas-szal es a tobbieket mar nem kovettem nyomon, vannak akik nyomtalanul tuntek el, eszre sem vettuk, mikor mentek el, csak az ures szekeket... :o))) Mi ketten R-val es a Lucy anyosanak a testvere a felesegevel maradtunk utolsonak... A ket kicsit szepen letette aludni es ugy birom, hogy nem kell se mellejuk fekudni, se nem hisztiznek, hanem pizsi es mindenkinek joejszakat intettek es szo nelkul elmentek alukalni... En is ilyenne szeretnem majd nevelni a mieinket egy nap... :o) Mi vegul fel 1-kor mentunk haza, mert masnap reggel meg tortat kellett csinalnom Manuelnek, akinek pedig tegnap volt a szulinapi bulija! :o) Delelott hivott Lu, hogy hogy vagyok, mert o eleg gyengen, ugyanis meg hajnali 4-ig beszelgettek a nagybacsiekkal harman es keson fekudt le, jo reszegen... Egyszer 5 eves az ember fia! :o)))
Eloszor azt mondta, hogy o nem bir ma Natiekhoz menni, de egy 10 perces eloadasomat kovetoen meggondolta magat, mert rajott, hogy tenyleg nem lenne szep, ha nem mennenek el, amikor Natiek is ott voltak Luan bulijan... (Kozben Rudi mar felajanlotta azt is, hogy aludjon inkabb, csak keszitse ossze a gyereket es eljovunk erte, majd mi felugyeljuk de vegul szerencse, hogy nem igy lett, mert nekem szetszakadoztak volna az idegeim a felelemtol, hogy valami baja lesz!) Natiek kozvetlenul a tengerparton laknak, ugyhogy rengeteg helyuk volt tegnap a gyerekeknek szaladgalni, biciklizni, autozni, jatszani... :o)
Mi felnottek pedig a tegnapi pialas utan (s mert direkt nem ebedeltunk, hogy jobban menjen az olasz kaja!!!) nekiestunk az asztalnak es meg sem alltunk vagy 1,5 oran at ugyanis folyamatosan jottek elo a jobbnal-jobb lasagnek, pizzak, canelloni stb. stb. stb. Mindezeket Naty ferje keszitette mar tegnap elo, amikor Naty a kicsivel Luan bulijan volt... Igy konnyu... :o)
Itt is megismertunk uj embereket s itt is volt nagy amulas-bamulas, hogy hanyan vagyunk hany felol... :o)))) Tiszteletemre Naty elovette a lengyel Wyborowa vodkat is, amit nyaron kapott vendegektol akik az apartmanjaban voltak... :o))) Viszont tegnap szintiszta Colat es Fantat ittunk, semmi alkoholt! Meg Lu sem, pedig o meg talan birna is... Kicsit faradt fejunk volt meg az elozo buli ota...
Manuelnek reggel gyartottam egy tejszines-epres tortat, de nem lett az igazi, mert nem volt idom megvarni mig minden hozzavalo eleg kemeny lesz a hutoben, ugyanis keson keltunk es keson raktam ki az epreket olvadni a napra... Rudi segitett a diszitesben... O vakolta be a torta tetejet, de en dekoraltam korul... :o) Allitolag finom volt... En meg sem kostoltam, csak a Pokembereset, amit ugy rendeltek a cukibol... Azert a kisvonat sokat szamitott, mert ez a kiolvasztott fagyasztott eper nem az igazi diszitesnek, olyan szetmallott volt, hogy fel sem, tettem mindet, csak be, a belsejebe...
Ma vasarnap van... Kisse borult ido, mint tegnap is, de nem esik... Ha marad borult, de esomentes, akkor delutan elmegyunk Szilvivel es Criss-szel megismerni a csacsit, akit Johnnynak hivnak... Talan eljonnek Anitaek is...
Hetfotol nem tudom mi a program konkretan, de orulok, hogy vegre egy ilyen het jon, amikor nincs semmi konkret pedig mar vasarnap van!!! (Annyit tudok, hogy R-nek van meg maszekolni valoja es azt is, hogy ha befejezte var ra meg egy hajo, amelyik Lucyektol 2 percre talalhato egy haz udvaraban, mintha csak nekem rendezte volna igy a sors, hogy majd mindig tudjak vele menni es amig o dolgozik, Lunal lenni kicsit... :o)))
S sajnos tovabbra sem tudjuk, mikor megyek haza Magyarorszagra... :o( Pedig mar nagyon jo lenne, ha tudnam, mert semmit nem tudok elore tervezni vagy csomagolni, de nagyon remelem, hogy Husvetra mar otthon leszek!!! Minden nap varjuk azt a bizonyos telefont, amely majd donto lesz ebben a kerdesben...
Most bucsuzom... Kepeket felpakoltam az albumos oldalra... Lehet nezegetni, akit a szavaimon kivul a latvany is erdekel... :o)

2 comments:

Age said...

Szuperek a csajos képek. Igen, én (is) tudom ilyen napokra szüksége van az ember fiának (lányának).

Anonymous said...

Koszonom, hogy egy erdekes blog