Monday 7 June 2010

Junius elso hetvegejen...

Eltelt a hetvege is es ujra egy uj het vette kezdetet... Mindjart indulunk mosogatogepet venni, de amig a mackom alukal, kihasznalom a varakozasi idot s firkantok par sort:
a hetvege hamar elszallt, de szep volt!
Szombaton az egyik - Karacsony ota nem latott - barat csaladnal voltunk vendegsegben, ami nagyon spontan otlet volt, mert nem is tudtuk szombat reggelig, hogy megerkeztek (mert egyebkent csak nyaron vannak itt...), ugyhogy futtaban osszedobtam egy bananos sutit (mostanaban ez a meno nalunk...) es mar mentunk is at Miraekhoz...
Vasarnap reggel valami "ram jott", ugyhogy kicsinositottam magam es emberemre is szebb ruhat adtam, s igy mentunk a piacra! :o))) Elvegre vasarnap van, nem? :o) Vettunk egy csomo zoldseget es gyumolcsot: a kajszi-, a barack-, es a nektarin egy arban vannak, ugyhogy osszevalogattam egy zacskonyit vegyesen s kozben a neni tomte a szamba a cseresznyejet, igy hat api elcsabult s vettunk abbol is 1 kg-ot! Hmmm... Elso idei cseresznyezesem iden... Egybol eszembe jutott mindenki akinek otthon van cseresznyefaja! (De jo Nektek!) :o))) Ebedelni anyoseknal voltunk, akinek mar egyre szebb a laba, mar nem olyan sotet szinu, szepen gyogyul... Halat grilleztunk, amihez csinaltam olivaolajban fokhagymas-petrezselymes "kenetet" (a halra kell kenni...) es vegyes salatat! Reg nem ettunk ilyen jot!!! :o)
Vasarnap delutanra hivott az egyik haverunk, hogy menjunk strandolni veluk (motorcsonakkal) az egyik szigethez, de valahogy nem nagyon volt kedvunk ket nap egymas utan tarsasagba menni, igy hat inkabb azt valasztottuk, hogy elkirandulunk a Biblia-kertbe (majdnem Splitnel talalhato, a hegyekben feluton es klassz a kilatas onnan, de gazos odatalalni...) :o) Igy a delutant itt toltottuk ahol keszitettem sok-sok kepet is, mert amikor legutobb itt jartunk szerintem teli idoszakban lehettunk es nem volt tul szep a novenyzet... Bezzeg most!!! Rozmaringbokrok, leanderek, levendulak, olajfak, palmak, rozsabokrok, gyogynovenyek, gyumolcsfak, zoldsegek... Minden volt! Ez egyebkent attol Biblia-kert, hogy olyan novenyeket tartalmaz, amiket a Bibliaban is emlitettek... Erdekes... S kulon kis tablak jelolik, hogy "bibliai zoldsegek", "bibliai gyumolcs" es volt egy olyan tabla is az egyik novenynel, hogy "Madaraknak hagyva"... :o) Nagyon szimpi! Itt piknikeztunk a kis templom kertjeben arnyekban, mert nagyon meleg nap volt es nagyon jol esett a gyumolcssalata amit meg otthon csaptam ossze bananbol, eperbol, kajszibol, kortebol, almabol es nektarinbol (frissen facsart narancslevel tuningolva!) :o) Mostanaban "raszoktunk" a salatakra meg a gyumolcsturmixokra (utobbit reggelente) es nagyon elvezzuk ezt az egeszseges eletet! Mindig megemlitjuk, hogy miben mi van, vagyis: milyen vitamin, mire jo, az eperben van folsav is, a sargakban van beta karoten blablabla... Szoval: tudatos taplalkozast vezettunk be intenziv oktatassal s mindketten egyszerre vagyunk tanarok is es tanitok is! :o)
Hazafele megalltunk a Trogir melletti szigeten vacsorazni, s kicsit nosztalgiazni is, mert abba az etterembe mentunk ahol anno Szilasekkal is es Agiekkal is jartunk... :o) Rudim cak pizzazott, en meg zoldtesztas scampit ettem (vagy forditva: scampis zoldtesztat...) :o)))), de leginkabb az asztalon allo vaza tartalma tetszett, mert rengeteg aktualis virag volt benne es olyan jo erzes volt nezegetni, szaglaszni... :o)))
Ebredezik a macim, lassan oltozom en is, mert nagy nap lesz a mai es faraszto, ugyhogy idejeben el kellene indulni (de mar igy is kesesben vagyunk, ha nem akarjuk, hogy estig elhuzodjon a mai shoppingolas...)
Maskor majd tobbet irok, de most ez volna: roviden es tomoren...
Kepek a picasaweben...
(Ezt kell bemasolni, aki nem talalja: www.picasaweb.google.com.au/brmkepei
Itt az elso album mindig a legaktualisabb...)
Szep hetet mindenkinek! ♥♥♥

No comments: