Friday 23 July 2010

Surusodo napok...

Haliho! Benne vagyunk a nyar surujeben... :o) Gondolom ez latszik abbol is, hogy nem irok semmit, mert szinte sosincs egy nyugis percem, amikor meg van: akkor inkabb nem a neten szorfozok, hanem a tengeren... :o))))
Ujabban altalaban csak este 7 korul jutok le... Uszok egyet, beugrok az olaszokhoz egy "sziasztok!" erejeig es megyek haza teregetni, vacsit fozni vagy valami hasonlo (ami szinte sosem az amit eltervezek: pl. olvasas, blogiras, leveleim megvalaszolasa, hogy ne varjanak ra(m) hetekig...)
Amiota Timiek elmentek haza, nap kozben nem is voltam a strandon... Veluk azert jartam, delutanonkent foleg es este setalni, de most megint jott egy olyan idoszak, hogy inkabb takaritani kellett fent, lent, udvaron, lepcsohazban... Aztan a zuram is elvolt, mert epphogy befejezett egy klassz kabinos motorcsonakot, mar el is kezdett egy masikat (s a kerdesre, hogy mara mit tervez, hal' Istennek, csak itthon kell dolgoznia, a muhelyben, ami a garazsbol transzformalodott...) :o)
Tegnap kiugrottunk a civilizacioba! :o) Aposom autojaval persze, mert a mienkben klima nincs, de kompresszor van s igy nem tul celszeru ebben a 35 fokban... Reggel mentunk s delutan 5 korul jottunk meg... Kiruccanasunkat nevezhetem sikeresnek, mert:
- vegre nem ures a hutonk (oooh! Yeah!) :o) Meg szerencse, hogy egyik nap leolvasztottuk, amig meg majdnem tok ures volt es csak az alkoholokat kellett kipakolni belole, meg nehany befottes uveget olivabogyoval, ajvarral meg ceklaval; egy fel tubusnyi Vegemite-ot, suritett tejeket magyarhonbol, fel tubus mustart es 1 tojast... :o)))
- vettunk (VEGRE! VEGRE!) asztalt meg 4 szeket a konyhaba! S ezzel is olyan makunk volt!!! En feladtam a keresgelest a 2. uzletben, mert qrvara melegem (es elegem) volt, ugyhogy rabiztam a zembere, hogy valasszon es megyunk... Hat bevalasztotta azt amire meg ra is mondtam volna, hogy nem eppen almaim asztala de "elmegy", mire nagy szerencsenkre nem volt tobb ilyen asztal raktaron!!! A kovetkezo boltban ugyanis szinte integetett nekunk egy nagyon klassz kis FA asztal, ami mereteben is es stilusaban is total a mi konyhank, a mi izlesunk....a mi ASZTALUNK!!! A szekek sem azok a zsirafultetos magasitott tamlajuak, amiktol borsodzik a hatam, hanem szep kis alacsony tamlaju szekek, szerintem egesz rusztikusak, de meg fel kell oket dobnom 4 db szep kis, parnaval, amiket odakotozunk a labahoz, mert igy eleg kenyes (es meleg!) es az anyag, ami ra van huzva...
Szerencsere befert az autoba is, igy egybol haza is hozhattuk, ahol anyosek megint csak "licitalost jatszottak" s estere mar perkaltak is az arat! :o) (Mivel anno ok igertek, hogy valasszuk ki es ok fizetik, hat betartottak a szavukat!) :o) Megfogadtak egyebkent, hogy amig tudnak, segitenek es most mindennek amit veszunk teritik az arat! (Szilaskam! Talan a repulojegyemnek is! :o)))) Na jo: ez az utolso csak witz... :o))) Humanitarius segelyszervezetunk kizarolag a haztartasbeli dolgokra korlatozodik... Ezer koszonet ezert is Nekik!
- vettunk egy takarot is a kanapera, mert a lepedo csuszkalt rajta, egyebkent meg terveztem is venni ra valami "vedopajzsot"... Ezt nem sokaig keresgeltuk, hanem az adott 6-8 felebol kivalasztottuk, ami mindkettonknek a legjobban tetszett... (Ezt sajat zsebbol, mielott komolyan vennetek, hogy tenyleg mindent mammerek szponzoralnak! Ok csak a "nagy dolgokban" segedkeznek!)
- vettunk uj agybetetet! :o) Agyunk mondjuk tovabbra sincs, de a sztori megint tul hosszu, hogy reszletesen elmeseljem, ugyhogy csak annyit roviden, hogy: olyan agybetetet rendeltunk az agyhoz, ami "latoflex" es az agyasok biztositjak egy kis extra zsetonert... Tegnap beugrottunk erdeklodni, hogy melyik fazisban all az agyikonk s pontositani akartuk, milyen is ez az agybetet, ugyanis megtudtuk, hogy nem csak annyi a lenyeg, hogy "latoflex" legyen, hanem annak surubb bordazatu valtozata, mivel ilyen kell ahhoz a matrachoz, amit vettunk...
Most pedig kiderult, hogy amit adnak hozza (mert kertuk!) nem lesz jo, igy azt mar nem stornozzuk, hanem betesszuk az apartman haloszobaagyaba (azert ott is tortenik haladas aprankent...) :o) es mi vettunk tegnap olyat, ami megfelel es meg szabalyozhato is kozepen, ahol a legnagyobb suly nehezedik ra (a zember segge alatt! hihihi!!!) :o) Aztan hazafele meg egyszer atbeszeltuk s konstataltuk, hogy jol dontottunk, ugyanis - mondom "apanak": "Te kover leszel, en meg allapotos!" :o) Kell am nekunk az a sulyszabalyozo tologatos ketyere az agybeteten... :o)))
...Szoval igy lett hirtelen 2 par agybetetunk s azt igertek, az agyunk megerkezik hetfon, mert keszen van, csak a szallitokra varnak... :o) Most nekiallhatok kipakolni abbol a szobabol...
Rossz hir viszont, hogy kertuk, hogy az uj agybetetet hozzak egyutt a matraccal, s most jottunk ra, hogy az ujabb 40 nap varakozast jelent, pedig ha "nem pofazunk" bele, akkor mar nemsokara meghoztak volna a matracot es mire a hugomek megerkeznek, legalabb matracunk lenne az agyba es atmenetileg itt lenne a szelesebb hezagu (vagyis a nem megfelelo!) agybetet, ami szinten tobb, mint a semmi... :o( Most viszont nem tom mi lesz, mert agyunk es apartmanba atdobando agybetetunk lesz mar hetfon (ha igaz...), de most a matrac fog kesni... Remelem azert tudunk telefonon intezkedni, hogy ezt tegnap megsem gondoltuk komolyan es tessek szepen elhozni elobb a matracot, ha mar ugyis elobb erkezik, s majd 40 nap mulva raer az uj agybetet...
(Hat ilyen es hasonlo erdekes sztorikkal jar egy lakasfelujitas, s mig eddig az erosodott bennem minden ilyen nap utan, hogy valojaban milyen nagy is az Isten allatkertje-, tegnap kimondottan kedves volt mindenki, meg meg is dicsertek, hogy milyen szepen beszelem a nyelvet, de mar nem akartam - szazadszorra - magyarazni, hogy "en mar tudtam elobb is..." :o)))
Most bucsuzom megint...
Ma erkeznek Agicaek Tatarol...
Megint behuzzuk a feje folott a vonalat a garazsban, hogy lassuk mennyit nott a legutobbi talalkozasunk ota! :o)

No comments: