Tuesday 21 September 2010

Nyugalmas nyaruto...

Mostanaban "raszoktam" a reggeli setara... :o) Amint felkelek, bekapdosok nehany tablettat (foleg vitamint...), iszok a nagy pohar citromos vizet es irany egy nagy seta a sziget korul! A nagy kor megtetele utan az uj strand vegeben allo egyik kis fenyohoz is elsetalok, s ott szoktam picit megpihenni, de csak par percet, majd a dombnak felfele veszem az iranyt es hazamegyek reggelizni... Mindossze 45-50 percre van ehhez szuksegem, pedig nem kicsit a tav, csak en megyek rohamtempoban (de nem futva!) Hihetetlen, mennyire fel tud dobni ez a kis mozgas! Teljesen maskepp indul a napom es minden ami var... :o)
Ez utan lezuhanyzom, reggelit keszitek es elkezdem a napi teendoim elvegzeset... Ez ido tajt lassan ebredezo hangokat hallok a haloszobabol, naaagy nyujtozasok kozepette s tudom, hogy mindjart kikandikal a zuram, komas fejjel, hogy mi a palya... :o))) Jo lenne, ha ra tudna venni magat, hogy reggel velem tartson, de nem fogom eroltetni, mert egyedul sem rossz... Legalabb van egy kis idom magamra... :o)
Az ido meg mindig klassz! Tegnap itt volt az egyik ismerosunk (olaszek noi tagja) s hivott, hogy delutan menjek le en is furdeni... Persze, hogy mas dolgom akadt... :o( Ugyhogy megint nem mentem, pedig ki tudja meddig tart meg ez a jo ido... Az estek viszont huvosebbek, de meg mindig tagra nyitott ablakkal alszunk... Valahogy ugy erzem, kell nekem ez a jo kis friss levego ami bearamlik, kulonben megfulladok... Ameddig lehet igy fogunk aludni, nyitott ablaknal, de azert betakarozva!
...Kint szerteszet nyilik a sok sarga krokusz-virag! Olyan szepek, mint egy mese! En nem is akarom elhinni, hogy ezek csak ugy "maguktol" bujkalnak elo es nem valaki szorta szet a magokat, de tele van veluk a kornyek! Talan sikerul holnap fenykepezot vinnem es akkor meg is mutatom milyen szep! (A fenti kepet a netrol "kolcsonoztem", de jovok majd a hamisitatlan adriai krokuszvirag kepeivel holnap!) :o)
...Ma gyors ebed lesz, mert nagytakaritast tervezek, ugyhogy kivettem a fagyasztobol azt a tejszines-gombas-csirkemelles szoszt, amit anyuval ettunk utolso velunk toltott napjan es megmaradt... Most meg milyen jol jon... :o) Gnocchit fogok melle kifozni...
Csutortokon megyunk a citybe... :o) Doki, bevasarlas stb.stb. Penteken pedig latogatom jon: Lili. Egy magyar lany, aki egesz nyaron itt dolgozott a tengeren es mielott hazamegy, azert beugrik, hogy vegre talalkozhassunk, ha mar a nyaron nem jott ossze a kulonfele egyeb programok miatt... Ugyhogy penteken Lilinek szeretnem bemutatni a kornyeket egy nagy seta kereteben... Remelem ugyanilyen jo ido lesz meg akkor is...
Itthon minden a regi. Elmentek az utolso vendegek is... Ures a haz, csak negyen maradtunk...
A ketben szepen novogetnek a zoldsegeink... Nagyon varom, hogy ehetove nojek ki magukat! :o)
A teraszunkra is vetettunk 4 agyagcserepbe petrezselymet es kaprot... Ok is mar bujnak elo...
A hetvegen voltunk az olaszainknal ebedelni... Lecsipegettek az osszes levelet a bazsalikombokrocskaikrol es a szakacs-ferj keszitett egy olyan PESZTOT (!!!) keremszepen, hogy mind a 10 ujjunkat lenyaltuk utana! (Csak a sajatjainkat es csak szimbolikusan!) :o))))
Nagyon kiraly volt! :o) Elotte volt mindenfele finom olasz szalamikbol meg sajtbol eloetel, mivel a Naty nemreg Olaszban jart... Volt Grana (Padano) sajt, mortadella, valami pickszalamira hasonlito szalami meg az elmaradhatatlan prosciutto, de ennek horvat valtozata (amely a "prsut" nevre hallgat...)
...Aposom ujra jar a tengerre... Ugyhogy megint surubben eszunk halat... Ujabban 2,5 kg-os halakat is szokott hozni, amelyeket nem egeszben keszitunk el, hanem keresztben felszeletelve! Tele Omega 3-mal!!! Olyan finomak, hogy ez utan is ujjnyalogatas szokott kovetkezni! (Aposnak pedig szimbolikusan: "kezcsokolgatas", amiert ilyenekkel lep meg minket!) :o)
Furcsa, hogy itt vagyunk... Maskor ilyen tajban (az utolso vendegek tavozasa utan...) altalaban haza szoktunk menni egy kicsit Hungariaba, de iden nem mentunk... Nem mondom, hogy annyira rossz es ugy mennek, mert a csalad egy reszet nemreg lattuk, de azert a munkas nyar utan nem artana valahova kimozdulni, csak eppen most nem ugy allunk... S ha nem mozdulunk ki, akkor legalabb sok kicsi kirandulast csinalunk a jovo hettol, ha R. is kipihente magat... Egy termeszetben toltott delutan piknikkel osszekotve, vagy egy nagy seta a hegyekben mar fel tudja kicsit dobni az embert es feltolt energiaval a kovetkezo napok feladataihoz...
Bucsuzom... Pa! ♥

No comments: