Thursday 9 September 2010

Osszefoglalo az elmult napokrol...

...Mar el is telt az a 2 het, amit anyuval tolthettunk... Mindjart kenjuk is a szendvicseket es visszuk ki anyut a palyaudvarra... Sajnos az ido nem volt vegig fenyes es nyarias, voltak oszies napjaink is, esovel, felhokkel, szellel, de ami akkor sem unatkoztunk, mert jokat fozocskeztunk, nehanyszor voltunk a varosban is egyeb intezni valok mellett kicsit kiruccanni itthonrol, ugyis eleget fogunk telen bent lenni... Anyu sokat segitett is nekem, amiert orok halam! Kivasalta az egesz nyaron felhalmozott vasalni valokat, segitett az apartman takaritasban, mielott megjottek az idei - valoszinuleg - utolso vendegeink, teregetett helyettem, kicsit levette a vallamrol a hetkoznapi teendoim egy reszet... Voltunk kacsakat etetni es setalni egy nagyon szep parkban, tegnap pedig a Biblia-kertben, ami nem olyan szep, mint tavasszal, mert a rozsak mar leviragoztak es a levendula is, de azert jo volt itt is...
Ma nalunk tettunk egy nagy setat a naputesben, ami legalabb a delelottunket beragyogta... Elmentunk a kapolnahoz, onnan csodaltuk a nyilttengeri kilatast, imadkoztunk egyet, halat adtam nehany sorban azert, hogy anyu itt volt velunk es kertem, hogy a hazafele uton is vigyazzanak Ra... Megmartogattam a labaimat a tengerben es azt veszem eszre, hogy meg lehet furdeni, ugyhogy amint lesz egymas utan legalabb 2 db napsuteses nap, akkor meg lemegyek egy kis D-Vitamiert meg egy-ket kiados uszasra! :o)
Hazafele meg-megpihentunk a kikoto padjain, elveztuk a napsugarak simogato meleget (kicsit koltoien hangzik, de tenyleg olyan szep, nyugis volt ez a setalgatos delelottunk kettesben...) :o)
Aztan csinaltunk egy utolso kozos-, finom ebedet, delutan pedig beugrottak egy fel orara a Szilviek (Szilvi, szulei, nagymamaja es keresztszulei Magyarorszagrol), akinek meg itt a csaladja holnapig s ok is bucsuzkodnak mar ma egy grillezos estevel, mert ok meg holnap utaznak haza...
Igy legalabb anyum ezuttal megismerte majdnem minden itt elo magyar sorstarsnoimet, akikkel osszejarogatunk es orulunk egymasnak, hogy legalabb vannak a kornyeken meg magyarok, akikkel egy cipoben jarunk es akikkel megbeszelhetjuk gondunk-bajunk, mert sokkal inkabb megertenek, mint a helybeliek, akik sokszor nem is ertik, hogy nekunk miert problema ami nekik egyaltalan nem... :o) (Vegyuk peldaul a szigetelest... :o))) Ha egy helyi fiu tegyuk fel helyi lanyt vesz el, akkor valoszinuleg sosem vitaznak azon, hogy a hazra raferne a szigeteles (foleg a huvosebb honapokban...), hiszen mindketten ezt szoktak meg ami adott s ezt nem latjak elintezendo problemanak... Ellenben a mi ferjeinknek annyiban van nehezebb sorsuk, hogy mi, akik egy fokkal talan "jobb" helyzetbol jottunk, igenis ragni fogjuk a fuleiket, hogy ezen es ezen valtoztatni szeretnenk megpedig a nekunk megszokott tempoban, ami egy kulon nehezito tenyezo a kivitelezes idejet illetoen...) Fenti pelda egyik nap Anitank szajabol hangzott el, s mennyire talalo! S sorolhatnank meg szamtalan peldaban, hogy mi az ami itt masabb, mint otthon megszoktuk, s ezert jo, ha vannak akik megertenek minket s nem neznek rank furan... :o)))
Na, de visszaterve a mindennapokhoz: anyum mar csomagol, Rudi szedett neki egy kilo babaerlevelet a szomszed fajarol, en elpakoltam a mosogatogepbe a vendegek utani mosogatni valot es eldobozoltam a teasutiket amiket hoztak, hogy estenkent legyen mit ragcsalnunk nagy maganyunkban... :o)
...Tegnap elott egesz delutan a zurammal kerteszkedtem, anyu meg ellenorkent ult nem messze tolunk es szetsimogatott teljesen egy kismacskat... :o)))
A paradicsomunk "lejart", ki is szedtuk, el is takaritottuk, a foldet megastuk kicsit, megtragyaztuk es beultettuk a teli zoldsegeket: brokkolit, kelkaposztat, fejes kaposztat es karfiolt... Budapesti vendegeink hoztak nekunk mangold magot, mert allitjak mar par eve, hogy a mi mangoldunk nem is mangold, es majd megmutatjak mi az, s iden hoztak is nekunk, ugyhogy azt is elvetettem s most varjuk, hogy kibujjon ez a csoda... :o) Barmilyen lesz: jol jon! :o)
Most bucsuzom... Lassan indulni kell...
Nemsokara osszedobok egy "Anyu nalunk 2010" c. albumot a picasaweben... Kis turelem...

1 comment:

Mariann said...

Jó lehetett anyuddal. :-)
Szépek a képek! Az a nagytüskés izéke nem semmi.. szegény zsiráfok :-))