Tuesday 2 November 2010

Hetvegenkrol...

Volt takaritas, vendegvaras, vendeglatas tolunk - nekunk, Trogiri kiruccanas a Gyorgyiekkel, akikkel ott egy hajo-etteremben ebedeltunk is, Halloween ejszakajan "A KOR 2" c. film megtekintese melynek "teletojt gatyak" lettek a vegeredmenye (a az azota is tarto stresszes aludni menes...) :o)))) , aztan Halottak Napja stb. stb., de menjunk szepen sorjaban:
- anyosom egybol letesztelte a jo magyar hazi almat, mert keszitett belole almas pitet... :o) Ugyhogy sutibol egyik nap meg valasztekunk is volt, mert en meg ugye baklavat csinaltam (azota meg egyet, mert Gyorgyiek otthon maradt fiainak es a hangorijen frendjeinknek is csomagoltam!) :o)
- szombaton (arrol mar irtam, nem?) Gy-ek jottek hozzank vendegsegbe es hoztak a meglepi pakkot, s elfogyasztottuk a polipot "nyul" modra (vagyis krumplival-hagymaval egyben tepsiben megsutve sutoben...)
- vasarnap delre jottek ertunk Gy-ek, ami regi ido szamitas szerint csak 11 ora, de azert hal' Istennek ezt idejeben tisztaztuk, amikor sms-ben rakerdeztem, hogy meg 1 orank van elkeszulni vagy 2? :o)))) Szoval jottek, beszalltunk, beszelgettunk es elmentunk egyutt Trogirba, ahol a kedvenc ettermunk zarva volt (miert is ne...), ugyhogy egy kozeli hajo-etteremben kotottunk ki (vagyis a hajo mar ki volt kotve...) a trogiri setannyal szemben, a szigeten... Eleinte furcsa volt, ahogy ringatodzunk, de megszoktuk, ahogy meghoztak a kajat, ez mar senkit nem erdekelt... :o)) A tarsasagbol harman tintahalat ettek s egybol megtanultak, mi is a kulonbseg a polip es a tintahal kozott, en pedig borjuszeletet ettem, mert ugye nem kell megmagyarazni... :o))) A tintahal mar a fulemen jon ki minden egyeb hallal egyutt! :o)
Beszelgettunk Magyarorszagrol, politikarol, Orban Viktorrol es arrol, hogy a felesege milyen humanus, amirol nem tudtam, aztan arrol, hogy tobb magyar bebinek kellene szuletnie s ezt tamogatja is a kormany adocsokkentesekkel stb., kibeszeltuk ujfent a regi vezetoket, azt, hogy hogyan s mit tettek az orszaggal s ez mind miert is nem lett jo, s most abban is remenykedunk, hogy Horvatorszag bekerul az Unioba az ido alatt, amig a magyarok lesznek az Unio csucsan... :o)
Jokat rohogcseltunk is... Roviden: tok jo kis delutanunk volt a borus ido ellenere! :)
- Masnap (tegnap) pedig bekoszontott az "uj ember"...
Szemely szerint: NOV-EMBER! :o) A temetok vilagitanak a sok orok mecsestol, viragokkal diszitett minden sir, s a LIDL is csak 2-ig volt nyitva, de szerencsere idejeben megvettuk amit akartunk (vagyis a baklavahoz valokat, hogy meg idejeben elkeszitsem a viszont-pakkot frendjeinknek...) Ez volt a delutani musor es aztan csomagolas es este meg egy kis bucsubeszedre is atmentunk Gyorgyiekhez, s atadtuk a kuldemenyt is amit ok visznek el...
Olyan eros szel van, hogy majd leviszi a fejunket, de nem az a hideg eszaki, hanem meleg deli szel, de akkor is idegesito... Az ejjel meg esett is, meg jo, hogy nem volt kinn szarado ruha... Majd most lesz, mert ma mosnom kell, akarhogy is nezzuk: nem fer mar a szennyeskosarba, ugyhogy egy 40-es mosast kivalogattam, a fehereket meg majd, ha kisut a nap... Azokat szeretem a napon "fertotleniteni" (szaritani) mosas utan...
Egyebkent elhataroztam, hogy iden jelolni fogom, hogy mikor es hany orat jaratjuk a futest es hany fokon... A statisztika kedveert... :o) Eddig csak egyszer futottunk: egy keddi esten 2 oracskat... :o)
Most bucsuzom... Var az "uj ember" (november...) a maga feladataival, teendoivel, valaszra varo e-mailjeivel... :o)

1 comment:

Age said...

Szépek a képek amiket beraktál ide.
Györgyinek nagy puszii!!