Tuesday 15 February 2011

Haladunk, rohanunk...

...Telnek mulnak a napok, egyre jobban erzekelem, hogy "ebredezunk" teli almunkbol... :o)
Az elmult napokban sokat haladtunk. Nem sorolom, nem baj? Inkabb mutogatok par kepet:
az egyiken latszik a paraelszivo "sator" koruli fa szine, ami mar nem natur, hanem olyan szinu, amilyen a konyha is (lesz), ha megszarad es felszerelesre kerul... :o) Paliszander a szin neve... :o)
Pont ilyen szinu a kulon vasarolt konyhaasztal es a szekek is, tehat eltalaltuk! :o)
A kisablakra felkerult a 2 rolo is vegre (a masik a haloszobaba) es most keresgelunk valami variaciot a masik szobaba... Meg nem dontottunk, hogy ott mi legyen, de egy biztos: nem a klasszikus fuggony!
Tegnap megrendeltuk a furdoszobai csempet is, amire 1 honapot kell majd varni, de addig van melo, ugyhogy nem banjuk! A furdonk olyan lesz korulbelul, mint a mellekelt kepen (amely Bettynel keszult tegnap este...), szinben, stilusban tok hasonlo, de sajnos kepre meg varni kell egy darabig... :o) Nekunk sem lesz zuhanykabinunk, mivel csak gatolja a szellozest az amugy is futetlen lakasban, ami raadasul tengerhez kozel levosege miatt magas paratartalmu ( = gombasodas, peneszesedes-veszelyes, ha nincs rendesen takaritva...), ugyhogy kis szegely lesz es a biztonsag kedveert zuhanyfuggony, hogy azert megse mindent vizezzunk mar ossze-vissza... Nem lesz zuhanytalca sem, hanem ugy lesz kirakva a padlos csempekbol, ahogy a Bettynel is lathato...
Megvettuk tovabba a konyhabutorhoz a fogantyukat, amiket szinten lefotoztam ma reggel... Van ahol a hosszukas verzio lesz, van ahova a gombocot valasztottuk... S hozzaprobaltam a szinhez: jol mutat! :o)
Ma vasalok, takaritok es talan valaszolok nehany e-mailre is, mert napok ota rohangalunk, nincs idonk ilyenekre mostanaban... Ami latszik is... :o(
Hetvegen vendegeink voltak (az asztalos ficko, aki a konyhaban segit Rudinak + a baratnoje, akivel atdumaltuk a szombat delutant, amig a fiuk meloztak!) s ugyanezen parnal voltunk mi vendegsegben vasarnap... Vegetarianusok, ugyhogy indias kaja volt ebedre, ebed utan pedig megneztuk kivetiton a Zeitgeist (Korszellem) c. film elso reszet... Aki meg nem latta, annak melegen ajanljuk! Mozizas utan pizzat es bruschettat sutottunk, aztan este 10-kor elmentunk negyesben setalni... Seta utan meg vagy 1 orat a hazunk elott beszelgettunk, valahogy ugy osszeszoktunk es megkedveltuk egymast, hogy lassan fuggove valunk, ugy erzem... :o)))) Holnap megint jon a ficko (dolgozni) hozzank, de a baratnojet sajnos ma hazavitte Splitbe, ugyhogy o megint a hetvegen jon...
Aposom jobban van es fogott egy capat... Sajnos mire megtudtuk (ugye ugye, aki sosincs otthon vagy ha van is nem er ra...) mar anyosom lefagyasztotta es bejelentette, hogy odaajandekozza egy ismerosenek... Erre a zuram beleszolast kert a temaba es inkabb szeretnenk ha nekunk adna, mert mi szivesen elkeszitenenk, ha anyosom nem is akarja... :o) Ugyhogy "vegetarianus" baratainkkal egyutt jovo hetvegen capat eszunk! :o))) Meg jo, hogy legalabb halfeleket esznek!
Ujabban en is megint eleg sok egeszseges kajat csinalok, reggelire pl. szigoruan mixelek valami vegyes gyumolcsos smoothie-t... Mindent bele es mixeld baratocskam!!! :o)))) Olyan finom, csak mostanaban mar 2 banannal csinalom, hogy tobb legyen! :o)
Az ido tavaszias, szep, bar este huvosebb azert... De mar nemsokara itt a tavasz, amit alig varunk!
A pizzas-Natasa (akivel a strandokon lehet nyaron talalkozni es nyomul a menujukkel (fast food a la Italia) egy hete elkezdte a szezont! Minden nap uszik a tengerben!!! Szerintem nem komplett, mert azert a viz nem eppen kellemes, de ha birja, hat egeszsegere! Nekem meg odafagytak az ujjaim egyik nap, pedig csak csukloig martottam be a kezem... :o)
Tegnap Valentin-nap volt... Csempet meg fogantyukat kaptam, tok orultem neki!!! Na jo, vettem egy nagyitos tukrot is a LIDL-ben es egy arclemoso gelt is, de masra tegnap nem is vagytam! Bettyvel megittunk egy kis Caroline's-t jeggel, de a nagy megunneples, ahogy mi szoktuk meg visszavan... Tavaly dontottunk ugy azt hiszem, hogy mi nem pont 14-en unnepelunk, inkabb elmegyunk elotte vagy utana par nappal egy vacsira vagy egy sutire, vagy csak siman kiveszunk egy "szabad napot" es elkirandulunk valahova...
Nos, ennyit mara. Megyek vasalni. Szep hetet mindenkinek! ♥

No comments: