Sunday 27 February 2011

Tul sok valodi eletet elek mostanaban... :o))

Sziasztok kedves Olvasoink!
Biztos mar nagyon jol ismeritek, milyen fogantyuink lesznek a konyhabutorunkon, ezert ugy dontottem, ideje irnom... Mostanaban ugy elrepulnek a napok, hogy mire korulnezek, este van, altalaban keso este... Nap kozben vagy valahol a varosban tekerunk, mert a konyhahoz mindig hianyzik anyag es kozben nem art a zoodseg-gyumolcs utanpotlasrol is gondoskodni, tehat mindketten elvagyunk hazon kivul... Aztan amikor megerkezik az asztalos-haverunk leendo nejestul, akkor a fiuk este 22-23-ig szabnak, vagnak, mernek, szerelnek, festenek stb. s igy lassan, de biztosan alakulgat a konyham utolso felvonasanak vege fele jarva, vagy kedvenc kifejezesemmel elve: "most mar tenyleg kifele megy a maci a malnasbol..." :o))
Tegnap meg a fenykepezogepet is megtalaltam a nagy rumliban, ugyhogy kattintottam nehanyat! Mindjart mutatom (vagyis a mindjart az altalaban kesobb szokott jonni, de elobb lesz majd lathato, mert az uj uziket mindig elore teszi, ugyhogy ez van... Faziskeses...) :o)))
Ido kozben meg mindig nem tuztunk ki idopontot, hogy mikor lesz a "mi Valentin-napunk", mert a hivataloson nem ertunk ra semmire... Talan egy tavaszias marcius kozepi napot kinevezunk es aznap egy "teglat sem teszunk arrebb"! :o)))
...Februar 25-en felfele kerekitodtek eveim szamai, s kerek 30 lettem... Koszonom itt is mindenkinek aki gondolt ram es felkoszontott valamilyen formaban (valamilyen nyelven!) :o)))
Sok minden nem lett mas, de belso kesztetest erzek kicsit "megkomolyodni", mert azert ez mar igen komoly szam, nem? 30... Hihetetlen... Tehat a huszas eveimnek vege, nem vagyok mar fiatal s ezt veszem is eszre mostanaban, amikor 22 eves lannyal toltom szabaidom nagy reszet (o az asztalosunk leendo neje, a amikor a fickok dolgoznak, o is mindig nalam van es dumazgatunk, fozunk, sutunk, filmeket nezunk vagy piszkaljuk a fiukat, hogy ne legyen nekik tul uncsi a melo es rengeteget rohogunk!!! Katanak van humorerzeke rendesen, tul sokat beszelni, nagyon porgos, magamra emlekeztet fiatal koromban es hihetetlen mennyi energiaja van egesz nap! En mar ebed utan faradt szoktam lenni... O meg nagyon birja keso estig a tempot! :o))) Mire en korulnezek, hogy valamit csinalok, o mar hipp-hopp es vegzett vele! :o)))) Nekem kisse tul gyors neha, s neha kicsit felek is, mert olyanhoz is nyul, amihez nem is nagyon ert, en meg csak becsukom a szemem, hogy ne is lassam a kart, de eddig szerencsere semmi nagy nem tortent, parszor repult lefele nehany muanyag edeny (szerencsere uresen!) es masodik nekifutasra mar megtanulta hasznalni az egzotikus konyhaablaki rolot is es a foliahegeszto vakumozo menujet, amivel tegnap nagyuzeni gnocchi (nyokki) gyartast vegeztunk, hogy kellemes is legyen es hasznos is a nap... De nagyon jol elvagyunk, sokkal gyorsabban mulik igy a nap es sokkal erdekesebben... Estere mar csak annyi erom marad, hogy betegyem a tablettat es megnyomjak ket gombot a mosogatogepben... Reggel megy minden elolrol: zuhanyozas, ehgyomorra zold agyag ivasa, amit elozo este aztattam be (kostoljatok meg, ha tudni akarjatok, milyen erzes foldes vizet inni!) :o))), aztan szep sorjaban tovabb a napi teendok... Hetvegen seta, valaminek a sutogetese (mult hetvegen pl. aposom capajat sutottuk meg grillen asztaloseknal...), ma pedig jonnek hozzank vendegek Reniek es Szilviek szemelyeben s lesz polip krumplival es 3 pizza az olaszektol, mert nekem nincs tul sok helyem egyelore kulonosebben komplikaltabb gasztro-muveletek vegrehajtasahoz... Egy kis szulinapi teadelutan viszont hianyzik... Ugyhogy penteken dontottem el, hogy vasarnapra meghivnam a legkozelebbi lanyokat legalabb...
A szulinapom napjan pedig anyosomek jottek ebedre... (Errol fenykep mar nem keszult, mert kulonosebbet nem valtoztak tavaly ota, s talan meg a szabadidojuk is ugyanaz, ami tavaly volt rajtuk ilyenkor!) :o)))
A zuram aznap delelott az asztalossal a varosban volt, de siettettem haza! :o) Hozott egy szep viragot, amikor megerkezett! Azt mondta, bejartak a varost feher virag utan! :o))) Mert feheret akart es cserepeset, ugyhogy ezt kutattak, majdnem elkesett az ebedrol anyukaekkal... :o))) Mikor mar megjott, az asztalos muvesz urhoz mentek egybol, aki mivel tenyleg muvesz is es egy csomo mindenhez ert es vannak otletei, odamentek, hogy Ivica becsomagolja nekem szepen a viragot! Franko sotetbarna kemeny kartobol csinalt a viragnocskanak "bolcsot", a arra tekert kivulrol aprocska barna halot, amelybe itt-ott csavart egy kis kagylot meg csigat! Nagyon tud a srac!!! :o)) Aznap ok voltak a szulinapi vacsoravendegeink, mert delutan persze dolgoztak... Kate hozott ajandekba egy konyvet, indiai fuszereket, ket indias CD-t zenekkel es fustoloket! Egyet minden reggel meggyujtok, de csak egyet/nap, mert ezek igazi kezisodrasu fustolok, amelyekbol nem jon mergezo fust mint nemely europai utanzatabol, es egyenesen Indiabol hozta Nairvani nevu kedves holgyike, aki szinten spliti es Kateval kuldott nekem egy kis aprosagot szulinapomra...
Jartam Szilvinel is egyik nap, ahol kokuszkockat nasiztunk es beszelgettunk egyet... Reg tettem ki a labam itthonrol es asztalosek nelkul, ugyhogy jol jott az az egy delutan kicsit maskepp! :o)
Pizzas Natasaekhoz nem jarunk, nem erunk ra s ok sem, de szulinapomon azert leugrottam es vittem le nekik 1 tanyer sutit az obolbe... Ok napi ketszer foznek 7 munkasemberre akik Szlavoniabol jottek es itt epitenek valakinek 2 hazat, s itt vannak a kozelben elszallasolva s igy Natieknal kajalnak... :o) Ez mindenkinek jol jott: nekik, mert jon belole penz, ami kell, a melosoknak: hogy nem kell dragan es messze menni kajalni, hanem az orruk elott van az olasz bufe s nekunk is, mert kulonben sokat lognanak itt hatraltatva a konyhai haladast, pedig nekunk is sietni kell vele, ha meg a furdoszobat is szeretnenk nyarig befejezni (amig van alternativ furdesi lehetosegunk szezon elott...)
Hmmm... Nem is tudom mit hagytam ki, de ki tud ma mar visszaemlekezni egy fel havi tortenesre ennyi idos koraban??? Nem vagyok mar 20eves, hiaba... :o)))
Most lassan be is fejezem, le kell vonulnom es elokesziteni a delutani baratkozasra a lenti reszt, mert itt mi is alig ferunk el, nem am plusz 6 ember! :o)))
Szep vasarnapot kivanunk mindenkinek es azert probalok surubben irni, ha sikerul...
Remelem ennek most nagyon orultok sokan, mert tenyleg uncsi lehetett hetekig benyitni hozzank es csak a foganytus keppel szembesulni, semmifele original Moki-stih nelkul! :o)))

No comments: