Thursday 9 June 2011

Eskuvoi elokeszuletek...

...Nemsokara itt a Nagy Nap!
Erdekes modon, semmi stressz nincs bennem... Annal inkabb a Rudiban! :))) O szegenykem, annyira odavan, en meg nem tudom megerteni mitol izgul ennyire, hiszen csak 10-en leszunk, csak a csalad, de mindenkinek van valami fobiaja, hat o ettol fel, vagyis a nyilvanos szereplestol lampalazas mar 2 hettel elotte... :) (Remelem ez nem "egetes", hogy itt most leirtam...) :)) Sajnalom, mert nem tudok neki segiteni, megerteni sem tudom, ezert azt mondtam, hogy hivok demonuzo papot, mert talan van benne valami gonosz, ami ennyire fel a templomban tartando eskuvotol... :)))
Voltunk a papnal, nagyon jo fej volt... Van humorerzeke a pasinak... Mindket alkalommal zuhogo esoben jottunk, s azt meg kell emlitsem, hogy 2 percre van tolunk a pap-lak meg a templom, szoval nem is lehet autoval kozelebb menni es akkor nem azunk el... Amikor masodszorra jottunk es leultunk, azt mondja a pap bacsi: "Nalatok is igy esik???" :))))) Aztan 2 * 1 orat beszelt nekunk a hazassagrol, a felelossegrol, a veszekedesrol es a bekules fontossagarol, arrol, hogy egymas szuleit nem lehet szeretni, csak tisztelni (ezt a reszet szerettem, mert megertettem, hogy a hiba nem bennem van, hogy nem tudom oket "szeretni"...) Aztan beszeltunk arrol, hogy a hazassagnak szabad elhatarozasbol kell tortennie es ugye kozulunk egyikonket sem kenyszeritik egymashoz??? :)))) Aztan elprobaltuk a ceremoniat, kifizettuk az adot es megtudtuk, hogy kapunk majd emleklapot es azt a keresztet, amire majd jobb kezeinket helyezve elmondjuk az eskut egymasnak... :)
Tegnap megrendeltuk a csokrot is (sokkal olcsobb, ha azt mondjuk, hogy szuletesnapra lesz!!!), aztan leadtuk az ekszeresznel a jeggyuruket polirozni (Rudiet nagyittatni is) es bele lesz gravirozva egymaseiba a masik neve es mellette a datum: 16.06.2011. (Hogy el ne felejtse, mikor van a hazassagi evfordulonk!) :))) S akkor ezentul innen szamoljuk? Akkor most megint nem 4 eve vagyok ferjezett, hanem jovore leszunk 1 eves hazasok?! Szerintetek hogy szamoljam?! Vagy unnepeljunk oktoberben is egy hazassagi evfordulot?! Itt nevnapot ugysem unnepelnek, legalabb hazassagi evfordulobol legyen ketto! Ez a minimum, nem? :)
No, hol is tartottam...
Szoval gyuruk leadva, csokor megrendelve, szandim megveve (biztonsag kedveert 2 par is, mert a boltban nem tudtam donteni, de otthon sikerult...) Tegnap a DM-ben vadasztunk fulbevalot is, amely eloszor nagy kerek volt, de aztan kicsereltem egy szolid eleganciat sugarzora (lasd: a szandi mellett a kepen), mert ez szerintem sokkal alkalmibb... Vettunk 2-2 hajcsattot is, ezek is csillogoak, bar a frizurat nem talaltuk meg ki, de sok idom ugysem lesz keszulni vele, ugyhogy marad a jobbrol-balrol 2-2 csattos kislanyos frizko, hiszen az egesz eskuvo eleg szereny lesz es "ferences"...
Ja, es egy olcso taska is megtetszett, bar a menyasszonynak nem szokott taskaja lenni, de most minden vonz, ami feher, ugyhogy ot sem hagytam ott a Deichmannban... Nem volt draga, s azert valamiben lennie kell a zsepinek, ha bogunk meg a potelemeknek, ha lemerulne a fenykepezogep... :)
Tegnap a hajfestesen is tulestem, majd a zuram fejet is megnyirtam, ugyhogy o is majdnem keszen van... Oltony nincs. Nagyon utalja, ugyhogy azert nem veszunk, hogy egyszer felvegye es akkor is rosszul legyen benne, ugyhogy lezser mediterran hangulatban lesz: vilagos vaszon ingben es vilagos nadragban, s csak egy papucsot vett maganak ehhez a szerkohoz... Mutatom:
Ma csutortok van... Visszavan meg a szemoldokszedes es a talpreszeles, mert bar mar nyarat szamolunk, ezt meg nem ejtettuk meg es azert megsem illik a szep szandihoz a sarokkemenyedes... :))
Ezen kivul izgatottan varom otthonrol a csaladom!!! Vasarnap erkeznek... Egy bevasarlast mar megejtettunk ennek oromere, meg csak friss zoldseg-gyumolcs beszerzo korutra kell mennunk, de azt mar szerintem megejtjuk itt es akkor marad az eskuvo elotti napokon a torta keszites (jaj, meg erre is kell szereznem egy marcipan-hazaspart, hogy biztosan ramondhassuk, hogy "eskuvoi" torta!) es egyeb sutik keszitese...
A ceremonia elott - kozvetlenul - gyonunk, aztan esketes, fenykepezkedes es vacsi egy etteremben a parton, majd ott naplementes kepek keszitese es vegezetul sutizes, tortazas nalunk... Pont lesetaljuk a foetelt, mire hazasetalunk... :) Remelem minden ugy sikerul ahogy szeretnenk... Amen.

1 comment:

Mariann said...

Várom a képeket, legyen szép napotok! :) ♥