Wednesday 2 May 2007

Aztán a felhők mögül előbukkant a napocska...

Ahogy így telt-múlt az idő, egyre jobban kezdtem beleszokni a helyzetbe, megismertem pár embert, felfedeztem a környéket, elmúlt az első nyár, kerestünk egy kis pénzt, amit aztán hamar el is költöttünk, elkezdtünk kirándulgatni, megtanultam kezelni az ittenieket, de anyóssal továbbra is bajom volt :o) ami mára már egészen jól álló dolog, mert a kemény taktika segített észhez térítenem és már nem mászkál be megágyazni amint kilépünk otthonról, nem mosogat helyettem és külön is főzünk! Többnyire jószomszédi viszonyban vagyunk és heti kétszer "megvág" egy kis frissen sütött (grillezett!) tengeri halal, amit "apuka" fog ki a nyílt tengeren... :o) Egész jó kis viszony lett vagyis semleges... Nem vagyunk sem összeveszve, de nem is számolunk be nekik semmiről (se tervekről, sem arról, hogy hol voltunk, mit vettünk vagy hova megyünk...) Kivéve ha haza, Magyarországra! Akkor felmegyünk elbúcsúzni! :o)
Lassan lettek barátnőim is, egy magyar lány összehozta az itt élő, ide férjhez jött magyar csajokat az iwiw-en tavaly ősszel... Azóta fel vagyok dobódva! :o) Van egy Fórumunk, ahol dumcsizunk a neten és igyekszünk összehozni havi egy közös találkát no meg időnként összejárni, együtt kirándulni, beülni valahová... A képeink közt megtaláljátok a legutóbbi összejövetelünk képeit. Egy partmenti étteremben ültünk össze és az első tali óta már két lánnyal többen vagyunk! Gyarapszik a társaság! :o) Egyikük budapesti újságírónő, aki kemény egy hete van itt... :o) Az ő blogja címe: "Az én Adriám" és a linkjeimben ajánlom Nektek, mert szuper jó, nagyon érdekes és én is rendszeres olvasója vagyok! Mondjuk ő még az eufória fázisában van, kíváncsi vagyok mikor tör ki Nála a "haza akarok menni!!!" :o) Persze ő kissé más szitu: férjestül jött, aki magyar és sosem lesz dalmát anyósa... Hmmm... Most kicsit irigykedek... :o)
Aztán a felhők mögül egyre jobban sütött a nap... És itt tartunk ma: van már netem, munkám, barátaim, beszélgetek magyarul, látom a családomat hála a webkamcsinak meg a Skype-nak, tele vagyunk tervekkel, anyósommal jobb a viszony, már több embert ismerek, orvosom is van, meg kozmetikusom is! :o) Ismerem a környéket, a kezdetekhez képest sokkal jobban vezetek (ha nagyon muszáj...), per pillanat épp a júniusi államvizsgámra készülök (tanulgatok...), ami nagyon remélem sikerülni fog és akkor jöhet a nyári pihi (meg a meló...), ősszel meg nekiesünk az egyik fenti lakás (jelenleg még apartman) felújításának, hogy mire jön a trónörökös, már kész fészek várja! :o) (No de nem kapkodunk el semmit!) :o)

No comments: