Monday 9 July 2007

Állatorvos, kánikula, vendégvárás...

Sziasztok! Nem írtam pár napja, ennek több oka is van: az első és legfontosabb, hogy 4-5 napra eltűnt az a macskusz, amelyiknek törött volt az egyik hátsó lába és lassan 2 hónapja, hogy befogadtuk és etettük... Na, szóval ez a szegény cica valahogy eltűnt a látókörünkből pár napra, már azt hittük netán elütötte egy autó vagy ki tudja mi lelte... Erre szombat reggel megyek ki összeszedni a száraz ruhákat, cicus meg az egyik citromfa árnyékában fekszik, szinte félholtan, kiszáradva, csontsoványan és nagyon nehezen veszi a levegőt a bal szeme pedig tiszta genny és az orrocskája is folyik... :o( Gyorsan hívtam a páromat, hogy jöjjön haza és elrohantunk vele a városba állatorvoshoz... Kapott vagy 5 injekciót szegénykém, nem akart semmit enni, viszont vizet annál többet! Csak ivott és ivott, betettük a garázsba egy régi pokrócra, mellé víz meg egy kis húsleves répával és hagytuk pihenni... Másnap ugyanúgy reggel city-doki-szuri... Szerencsére vasárnap reggel már elfogadta a tejfölt, de nem evett sokat, de legalább valamit... Nagyon meleg van egyébként, nem is csoda, hogy így kiszáradt, kiéhezett szegény (utólag kiderült, hogy anyóskám egyik barátnőjének besurrant a házába és ő nem vette észre, hogy bent van... :o( Így szegény még esélyt sem kapott, hogy maga találjon valami eledelt magának, vagy vizet legalább... :o( Jaj, annyira sajnálom! Minden este imádkozunk érte, hogy felépüljön, tegnap kapott parazitákat kihajtó tablettát is és a szőrét is megfésülgette kicsit a doki bá... Ma délután még egy adag antibiotikum szuri visszavan, de napról napra jobban néz ki, a szeme is gyógyul a kenőcstől, amit kaptunk rá...
Amúgy meg tegnap voltunk strandolni, ahogy a mellékelt képen is látszik... :o) Hugom (a képen bal oldalt, ha szemből nézzük...) magasabb nálam!!! Ez sokkoló, hiszen még anno én tanítottam járni!!! Ááááá!!! Szóval tegnap strandoltam délután a lányokkal, ma nem hiszem, hogy megyek, bár ha tehetném, minden nap egész nap kint lennék!!!
Megérkeztek az idei első vendégeink az apartmanba! Egy fiatal párocska! Most mutogattam meg nekik mi merre hány méter, aztán hagyom is őket békében nyaralni! Az idő még mindig nekünk (nekik) kedvez, de jövő hétre esőt hívnak... Mondjuk igen, kell is a növényeknek, de remélem nem tart sokáig!
Tegnap Rudi meg apóska spalettákat bekattintó (fixáló) valamiket szereltek az ablakokra majdnem az egész házon... Végre ki lehet nyitni rendesen az ablakokat és nem csapkodja őket a szél!!!
Most rohanok, válaszolnom kell néhány emailre, aztán nekiállok a mai ebédnek: spenótos csirkemell kockák spiráltésztával... :o)

2 comments:

Anonymous said...

Szia Rumo!Rátaláltam a blogodra és azóta olvasód vagyok. :) Nagyon tetszik, hogy így gondját viselitek a kiscicának, abban mutatkozik meg igazán az ember, ahogyan az állatokkal bánik. Maradjatok továbbra is ilyen jószívű és összeillő párocska! :) Üdv Veszprémből, Zadri voltam a babanetről

Anonymous said...

Hali!!! Jaj szegeny cici!!!Na de javul a szitu!
Akkor holnap lelepnek hugiek? jo volt nekik?
Na akkor majd talizunk!!pppp