Tuesday 24 July 2007

Meg lettem szidva! :o)

...Orommel olvasom a kommentek kozul a legujabbat, amelyben "babanetes" kollegina fejezi ki az iranti vagyakozasat, hogy vegre irjak valami frisset a blogba, mert igen elhanyagoltam az utobbi napokban, aminek tobb oka is volt, ugyhogy bele is vagok, hogy tudjatok a friss hireket rolunk, a kanikulai nyar szenvedo alanyairol... :o(
Na, erre az utolso ket szora most biztos "fel Magyarorszag" (vagy legalabbis a barataink, akik irigykednek, hogy mi a tengeren vagyunk...) felkapkodta a fejet, hogy miket irkalok, hiszen naluk is dog meleg van es legalabb mi a tengeren vagyunk... Ehhez annyit fuznek hozza, hogy amiota a hugomek hazautaztak julius 10-en, egyszer furodtem a tengerben (este, egyedul) meg egyszer a B.Eszterekkel egy fel napot, azota nem ert tengervizet a borom! :o( A nap nagy resze intezkedessel, rohangalassal telik, mikozben meg sajat magamnak is rohamtempot diktalok, mert olyan gyorsan megy az ido, hogy egyszeruen eltelik a per pillanat itt nyaralo (egyszerre vagy 4-5 barati tarsasagomnak meg rokonoknak) a nyaralasra szant 1-2 hete es meg csak egy italra sem volt idom veluk, ugyhogy ezen probalok valtoztatni es mindent gyorsan intezni, hogy aztan dog faradt fejjel, tele UV sugarzassal lehuppanhassak itt-ott ismerosok apartmanjaban egy fel orara es meg engem kinalgatnak hideg itallal, mikor nekem illene oket megvendegelni, szoval gaaaaaz!!!!! :o( Beszterce is nagyon jol tudja, hogy nem tulzas, amiket irok, mert tenyleg sok fele kell egyszerre menni es nem jut idom strandolni mostanaban, mert meg a veluk tervezett vacsorat is le kellett mondani a tervezett napra es csak masnap tudtunk elmenni es kicsit szusszanni... No, nem csak en hajtok, mint egy allat, de a Rudi is! Reggeltol delutanig motoron meg gyalogosan hordja a postat (tegnap meg a gumija is kilyukadt szerencsetlennek, ugyhogy este 19.30-kor vegzett...), ezerszer leizzad es megszarad, kifarad es kiszarad, aztan ebed utan kis pihi es hajts tovabb maszekolni, mert mindenki csorog, surgetik, hajtjak, de egyszeruen nem eleg a nap 24 oraja sem, hogy mindennel vegezzunk es meg pihenni is jusson idonk!
Na, eleg a panaszkodasbol, most a jo dolgokat is emlitem:
(na, mar vagy 5 perce all igy a gep, mert nem jutott eszembe semmi jo dolog...) :o( Hat ez jo! :o)
Na, hagyjuk, ezert nem szeretek ilyenkor irni, mert csupa panaszaradat lesz es semmi elvezetes, de legalabb sajnalhattok most egy kicsit es ne irigykedjetek, mert akik egy-egy hetre jonnek nyaralni, barnabbak, mint en, aki itt vagyok non-stop!
Tegnap tortent egy szornyu esemeny, ami nyaron nem ritka, de hozzank kozel nem nagyon fordult meg elo, de most igen! BOZOTTUZ!!!
Leforditom a neten olvasott cikket magyarra, vagy legalabbis a legfontosabb reszleteket belole:
Tolunk kb. 20 km-re a tegnapi eros szel miatt (vagyis annak segitsegevel, de valami balfek piknikelok miatt valoszinuleg...) meggyulladt az erdo es a partmenti fouton is atment a hegyek felol a lakott teruletre! Hajnali 4-kor kezdtek oltani, kigyulladt egy tuzolto auto is, egy tuzolto bacsi fustmergezest kapott, egy hazaspar pedig konnyu egesi seruleseket szenvedett es a varosi korhazban kezelik oket! Reggel kezdodott a lakossag evakuacioja es mostanaig a rendorsegi hajoval 45 embert sikerult kimenekiteni es az ut meg mindig nem jarhato, korbe kell menni a hegyek fele! 150 tuzolto oltja epp a tuzet a varosi tuzoltosagrol es tobb kisebb onkentes tuzolto is reszt vesz az oltasban + 6 ora korul csatlakozott 3 canadair (kanader=specialis tuzolto repulo, amely leszall a tengerre, felmeri a vizet es viszi a tuzre!), helikopter meg egy air-tractor (???) Utobbit meg sosem lattam!
Ez all a cikkben kb., de a parom kolleganoje, aki pont abban a faluban lakik, meselte, hogy a kemping is leegett felig es autok is benne, a vendegei meg osszepakoltak es elmentek! (Most jott sms nem messze nyaralo "babanetes" MVikitol, hogy latja a teraszrol a nagy fustot es remeli, hogy jol vagyunk!) Hat, koszi! Mi jol, szerencsere!
Most bucsuzom, mert szeretnek meg kicsit kiporszivozni, ha mar itthonira sikeredett a mai delelott (tobbek kozott azert, mert szegeny anyuval valo skype-olast mindig lemondom, mar azt hiszi, nem akarok vele beszelgetni, pedig nem ig yvan, csak rohanas az eletem!!!) Reggel vasaltam is egy halom agynemut meg postas ingeket, ugyhogy a 2 m-es kupac, most 1 m-re csokkent, mert meguntam...
Udv es pusz es igyekszem irni, ahogy osszejon!

1 comment:

linbori said...

Tegnap nálunk a híradóban mutatták ezt a tüzet felétek :(