Saturday 29 September 2007

Kirandultunk, intezkedtunk, keresztfiacskat latogattunk...

...Tegnap reggel meghozta a futar a konyveket, amiket rendeltem, hogy ne kelljen itt meg konyvesboltra is idot "pocsekolni"... Csak egyet nem hozott, de az pont a raadas konyv volt, a bonusz, ami nem is szamitott igazan, majd megrendelem maskor... Megtudtam, hogy kulfoldre is lehet kerni, kikuldik! :o) Persze annak ara is lesz, ugyhogy inkabb maradok ennel a szokasnal, hogy akkor veszek tobbet, ha Magyarorszagon vagyunk... :o)
Az ido meg mindig esos, oszies volt reggel, aztan kisutott a nap es delutanra mar nagyon klassz, meleg idoben tudtunk egyet kirandulni a termeszetben... No, de nem rohanok ekkorat elore!
Eloszor bementunk az egyik varosba a "tuloldalon" (Osijek), setaltunk, megebedeltunk egy nagyon klassz kis pince-etteremben a teren, aztan talaltunk hivatasos tolmacsot, de mire odatalaltunk vegre a megadott cimre: nem voltak otthon... :o( No, most mi legyen - tanakodtunk, hiszen igazabol ez volt a celja a kirandulasnak, hogy elintezzuk a hivatalost... Eszembe jutott, hogy van egy termeszetvedelmi terulet vagy valami ilyesmi a kozelben, amit mar sokszor szerettem volna meglatogatni, de eddig meg nem jott ossze... Hat most aztan meglatogattuk!!! Autoba szalltunk es elmentunk a kb. 6 km-re a varostol fekvo Kopacsi retre (Kopacki Rit)... Ez egy mocsaras terulet, amely 23 000 hektaron fekszik, ebbol 7220 Ha rendelkezik a kulonosen vedett rezervatum statuszaval... (Elore is bocsi, ha nem mindent erteni vilagosan, ez most az en forditasom alapjan keszul...) :o) A parkban 291 fele madar van, 44 fele hal, egy csomo kigyo meg beka, vannak szunyogok is boven, nehol csak ugy lehet atvonulni a nadason, hogy az ember karatezik a kezeivel maga elott, a viragokat nem is emlitettem, pedig van beloluk is boven!!! Sok kepet keszitettem, majd fel lesznek teva azok is, ha hazaertunk, akkor megnezhetitek... A levego is nagyon finom volt, szinte feltoltodtunk energiaval!!! Jobban szeretunk igy kirandulni, a termeszetben, mint a budos, betondzsungeleket jarni, a nagyvarosokban idegeskedni, este meg fejfajastol szenvedni, de hat neha azt sem lehet elkerulni...
...Estefele mire sikerult visszajutnunk a varosba, mar otthon talaltuk a tolmacsot is es leadtuk a forditando anyagot, amiert hetfon kell majd visszamennunk... Mar javaban sotetedett, mire atertunk a hataron, vissza Magyarorszagra es megerkeztunk a kis keresztfiunkhoz arra az oracskara, amirol mar irtam es amit ugyan igazabol tobbnek terveztem, de a sors keze ugyebar... Markonkat megint olyan vidamnak talatuk, mint amilyen mindig is! Ez olyan jo erzes!!! Boldog gyereket latni! :o) Adam (az unokatesomeke...) is nagyot nott a multkori talalkozas ota es okos, szpen beszel, mosolyog, jar, pedig meg csak 1 eves mult augusztusban! :o) ...Szoval ennyi volt a tegnapi nap: intezes, rohanas, termeszet, seta, keresztfiu latogatas expressz gyorsasaggal... Dorka csinalt vacsorat is, aztan megfurdettem a kis manot es mindharman (anyukaja meg mi ketten) korulultuk a kisagyat amig elaludt a kis csibesz... (Apukaja Edda-koncerten volt...) :o)


Ma mar szombat... Reggel van (vagyis nekunk meg reggel, mert nemreg keltunk...), anyu sut, mert holnap lesz a bucsu, tesom meg nagyban szunyal, mert biztos hajnalban ert haza, apa a mamaeknal, Rudi "kakao scsigat" eszik (azert irtam ugy, mert o azt hiszi itt kell elvalasztani... :o))


Most megyek, segitek anyunak sutni, fozni holnapra, aztan majd a Bucsurol is irok...

No comments: