Friday 28 September 2007

"Itt van az osz, itt van ujra..."


...Tegnap szureteltunk a nagymamaeknal... Jo, hogy kicsit egyutt tudott lenni a csalad, meg ha mar sajnos nincs is meg a teljes letszam a nagybacsim tavaszi eltavozasaval, de megis olyan jo volt, hogy kis idore legalabb, de olyan volt, mint regen, gyerekkoromban... A szuretet elmosta az eso, de szerencsenkre vegeztunk majdnem teljesen, mar csak egy keves van vissza... A parom most szuretelt eleteben eloszor szolot! :o) Neki aztan igazan nagy elmeny volt! Szuret utan fent ebedeltunk a hazban, jo kis "olaszos" hangzavarban, ahogy szoktuk mindig es amit mar a Rudi is megszokott! :o) En ezt igy szeretem, igy szoktam meg, jo ez a kis porges-forgas, nyuzsges, amikor ennyien vagyunk egy rakason! Emiatt is volt szamomra nagyon furcsa (mai napig az), hogy a paromeknal meg siri csend van ebed kozben, amitol en mindig zavarba jovok, gorcsben van a gyomrom mig eszunk es titokban azt varom, mikor mondja a parom, hogy "menjunk!" Egyszeruen nem tudtam es nem is akarok ehhez hozzaszokni, mert ez nem termeszetes viselkedes, ugyhogy a gyogyir erre, hogy igyekszunk kerulni a kozos eveszeteket anyosekkal! Nem csak miattam, hiszen a parom sem szeret veluk, mert altalaban apos okoskodik, amitol aztan felidegesit mindenkit es maris nem egy felhotlen es nyugodt a hangulat... Ha meg epp muszaj egyutt ennunk, bekapcsolom a radiot vagy a TV-t kozben, hogy legalabb valami kis hatterzaj legyen! :o)
...Szoval itt van az osz, megvolt a szuret, sok kepet is keszitettem emlekbe, tobbek kozott a kertrl is, viragokrol, az oszi termesrol (szolo, korte, dio...) Nyakig sarosak voltunk, minden tiszta pocsolya, a levego is lehult, olyan igazi oszies ido van, mint gyerekkoromban!!! Ilyet nalunk nem ereztem meg, mert vagy meg meleg van ilyenkor es furdenek a tengerben, sut a nap vagy nagyon fuj a szel, de ennyire nem erezni az oszt a levegoben, ahogy itthon erzem...
Ma mar pentek van... Hivatalos elintezni valoink vannak mara programozva, delutan pedig elugrunk egy oracskara a keresztfiunkhoz, mert nagyon var es mondogatja, hogy "keszeanu mindjart jon!" :o)

Kulonben koszonom szepen a kommenteket, amiket irtok, meg ha nem is tudtam eddig kulon megkoszonni mindenkinek, ugyhogy itt es most jelzem, hogy jol esik es koszi, hogy olvastok! :o)
...Legkozelebb vasarnap irok majd arrol, hogy milyen volt a bucsu...
Addig is puszi mindenkinek es kellemes hetveget kivanunk! :o)

1 comment:

Reni said...

Örülök,hogy itthoni híreket is olvashatok Tőled!!!Kellemes pihenést!