Wednesday 10 October 2007

Kukac-invazioooo!!!

...Huhh, hat ez aztan nagy melo volt... :o( A fel elelmes szekrenyt ki kellett dobnom, mert a kis szemet .... xztuxtzuztxux (ez a karomkodas helyett van...) fekete feju sarga testu kis kukacok, amelyek mar egy ideje lattatjak magukat a konyhaban most vegre feltartak rejtekhelyuket!!! Tele volt veluk a kukoricadara!!! Eme idegsokkolo felfedezes kapcsan estem neki a konyhaszekrenyek alapos kitakaritasanak (amit kulonben szoktam legalabb kethavonta, mielott le trehany disznoznatok!) Most ugy tunt, mintha legalabb fel eve nem nyultam volna a kavesdoboznal beljebb (igy irjak???), pedig de... Csak eppen jo regen... A nyar is suru volt, aztan meg hazamentunk, most vegre van egy pici idom erre is, mielott a nagy meloba belevagunk, mert akkor megint elhanyagolom az ilyen "aprosagokat"... Utolag viszont megiscsak erdemes volt tobb szempontbol is kipakolni mindent, mert igy legalabb latom mi jart le, mi jar le holnaputan es mi az ami meg mentheto... (Per pillanat epp egy mentheto vanilias pudingot nyammogok, ha mar igy megtalaltam, hat meg is foztem desszertnek... :o)) Csak meg az ebed nincs keszen, de azt secc-perc osszedobom ma, mert csak spagettit kell foznom es radobok egy tonhalkonzervet egy kis paradicsomszosszal, oreganoval, tetejere parmezant, igy ez gyors kor lesz! :o)
Delelott is hasznos voltam: kiszortiroztam a nyari cuccokat a szekrenyeinkbol es csak az atmenetieket hagytam meg a "telieket", ha azt a par hosszu ujjut meg mellenyt lehet telinek hivni... :o) Egy kozepes meretu szatyor tele lett pizsikkel is, hiszen azokbol is annyi van, mint a kukac a daraban! :o) (Jo kis uj mondas, nem?) :o) Csak nehany pizsamat hagytam a szekrenyben amiket hordunk, amiket meg nem vagy nem annyira, azok most egy idore disszidalnak a lakasbol, legalabbis amig ilyen szukosen vagyunk, mert azert teljesen szamuzni nem akarom oket, mert akkor a rokonsag ismet kesztetest fog erezni, hogy minden ajandekozaskor pizsamakat vegyenek, mintha ez volna a legfontosabb dolog a vilagon... :o)
...Az elmult napokrol csak egy rovid emlitest tennek, hiszen semmi extra nem tortent, azok kivul, hogy tervezgetunk, intezkedunk a hazassagkotes kapcsan is meg a lakasfelujitas ugyeben is... Most epp a konyha-dilemma van napirenden, vagyis mar nincs, mert tegnap eldolt a kerdes: epitett konyhank lesz, de azert nem tul rusztikus, mert ahhoz azert inkabb falusi turizmussal kellene foglalkoznunk sik terepen, egy kis farmon, lovakkal, reti viragokkal, de ez itt azert egy kicsivel mas... Lenyeg, hogy siporexbol epitjuk (siporex=Ytong vagy gipszkarton vagy mittudomenmaaa!!!) es kis meretu csempekkel lesz lecsempezve a munkapult is meg az oldalak is, ajto meg valami fabol lesz rajta ahol kell, de ha arra mar nem jutna egybol, akkor addig nyitva lesz es akkor mi van??? :o) Sok melo lesz am... Nagy reszet magunk csinaljuk, szerencsemre ezermesterrel elek egyutt, ugyhogy talan ezzel is sikerul kicsit sporolni amin lehet... A konyhaval fogjuk kezdeni, pontosabban annak a plafon reszevel, mert oda jonnek a spot lampak meg a ventilator kozepre (mert ehhez ragaszkodom!), aztan a padlo, aztan johet a konyha resz epitese... Majd teszek fel kepeket a nagy munkalatokrol, de addig is nezzetek meg mi az ami var rank:http://www.podsvojostreho.net/weblog_entry.php?e=471&sid=17917055a279058a740c7b418cd58114
Remelem meg lehet nyitni, ha ide kattintotok... Ezek a kepek nagy segitseg nekunk es legalabb latjuk mire szamitsunk... :o) Aztan jon a furdo meg a szobak... Na, de nem rohanok ennyire elore... Lenyeg, hogy az oldal szlovenul van es ertjuk!!! :o) Tok jooo, ezt sem tudtam eddig, hogy ertem ezt a nyelvet! :o)
Itt most eleg csunya lett az ido, esik az eso hajnaltol es mar 2 ora van (du) es meg nem allt el, csak 10 percekre aztan ujraindul... A cuccaim meg szaradnak kint... Na jo, fedett helyen, de akkor is lassabban, mint napos idokor...
Hat ennyi fert ki pennambol a mai napra, megyek beaztatom a talalt babot is :o) mielott azt is megszalljak a kis dogok! Holnap bablevest fozok... Ket napra... Vagy haromra... :o)
Puszi mindenkinek, legyetek jok es elvezzetek az oszt (no meg a tavaszt/nyarat, akinel epp az van, igaz Szilas, Meli, Ervin, Ozzi es New Zealand???) ! :o) Jo Nektek, a franc vigye el!!! :o)

No comments: