Wednesday 20 February 2008

Izomlaz es egyeb atkok...


Gondolom nem csak anyukam hianyolja a sztorijainkat a blogrol, ugyhogy nem is huzom ennel tovabb, hanem jelentest teszek ma az elmult nehany naprol, de csak tomoren... (Tudom, mindig ezt irom, aztan elszalad a pennam es regeny lesz belole, de hat Ti akartatok!) :o)
Anitaektol jott a visszajelzes: elegedettek a halbeszerzessel! :o) Tesojaek azota hazautaztak mar, de megtapasztaltak az itteni telet egy kicsit es otthonos hangulatot varazsoltak Anitamnak! :o) Tok jo Neki! Jo lenne, ha az enyem family is le tudna ruccanni egy kicsit (mondjuk Husvetra), ha mar mi nem tudunk majusnal elobb menni (vagy talan aprilis kozepe fele...), de hat nem akarom en adni az otleteket, csak sugom, hangosan gondolkozom... :o)
Lakasilag vannak fejlemenyek: haladunk! Egeszen jol, sot: egyre jobban! Mintha minden nap korabban allnank neki es gyorsabban haladunk! Hiaba: a muszaj nagy ur es most mar itt van mindjart a tavasz, ahonnan mar csak egy kopes van nyarig es nyarig muszaj lesz bekoltozni abba az allapotba, amit sikerul addig elvegeznunk! (Remelem minel tobbet!) Addig fogunk "nyujtozkodni", amig a takaronk er, nem szeretnenk hitelekbe menni, almatlansagot okozni magunknak, ugyhogy most addig melozunk, mig van a kasszaban, ha meg elfogy, akkor kemeny, munkas nyar kovetkezik es mindenek elott komolyabb sporolas... :o) (Mert ugye most is sporolunk, csak epp normalis kereteken belul, tehat azert koplalni nem koplalunk, mert az egeszseg van az elso helyen!)
Tegnap, a magyar csajokkal valo tali helyett itthon maradtam felig rokkantkent, mert szo szerint FAJOK! Nem is mondom, hogy mi mindenem faj, mert jobban kifejezi ez az egy szo, hogy FAJOK, an bloc, teljes egeszemben! :o( Rudi sincs sokkal jobban, a laba tiszta kek-lila, pedig nem en utom-vagom, hanem ahogy all a letran es furja a plafont, a terde alatti resszel egyensulyozik, az van nekinyomva a letra egyik lepcsojenek, amitol ugy nez ki a laba, mintha jol beutotte volna valami kemenybe! Ezen kivul a keze tok vizholyagos, csip, faj, szur, de hat hiaba: ezt most meg kell csinalni, aztan ha majd nyerunk a lotton es lesz sajat hazunk :o) akkor mar lesz penz munkasemberekre, mi meg csak lentrol vezenyelunk! :o) Addig viszont minden nap reggeli utan felvesszuk a munkasrucit, munkascipot, Rudi felteszi a derekara a motoros vesevedot (okos fiu!) es szepen felslattyogunk furni-faragni ebedig. Ebed elott 1 oraval en lejovok, kezmosas, osszeutok valamit ami gyors es nem zsiros, hanem lehetoleg bio es egeszseges es felvokitokizok apanak, hogy jojjon kajalni, mielott elajul! Ebed utan a tortenet ugyanott folytatodik vacsoraig... Utana meg mar tusolas van, kotelezoen nap mint nap: hajmosas! (Bar ma mar okos leszek es eloveszem a Guns 'n' Roses-os fejkendomet es vigyazok a hajamra, mert a mindennapi mosas, szaritas miatt mar elkezdett tiltakozni, egnek all, olyan elektromos lett!!! Komolyan!!!
Tehat nalunk kulonosebb dolgok nem zajlanak, ugyhogy banom kicsit, hogy nem tudtam tegnap csatlakozni a csajokhoz egy kis pletyire meg piazasra (persze semmi alkohol!), ram fert volna mar, hogy egy kicsit kimozduljak, de amig Rudi sem kiabal menekvesert, addig en is turok s kussolok... Az eredmeny ugyis meglesz a vegen: szep lakas, amit aztan lehet majd dekoralni, otthonossa tenni, es ezt a reszt varom mar a legjobban!!!
Kozben a furogepunk is bemondta az unalmast, ugyhogy muszaj volt egyik nap ujat venni, amit keszpenzben fizettunk, hogy adjanak ra 10 % kedvezmenyt... Itt vannak olyan uzletek, ahol ha keszpenzben vasarolsz, kedvezmenyt kapsz, ugyhogy erdemes felvenni az automatabol, mert kulonben tobbet fizetsz! :o) Api ki is valasztott egy BOSCH furogepet, jol megszemlelte (ahogy a kepen erzekelheto is...) :o) es a melo a "szunet" utan folytatodott tovabb... :o) Ezuttal nem 500 "loeroset" vett, hanem 700 W teljesitmenyut es igen elegedett vele, mert szinte magatol fur!!! :o)
Ma mar huszadika van... 5 nap mulva lesz a szulinapom... (Azt hiszem most kezdodik az az idoszak lassan, hogy nem mondom meg hanyadik! Vagy nem igy szoktak az emberek???) :o) Reggel megbeszeltuk, hogy azert meghivjuk iden anyosekat (tavaly ok elfelejtettek, en meg nem szoltam es marcius kozepen erdeklodtek, hogy mi lesz a szulinapommal, amire en bemondtam, hogy:"Goood morning! Februarban volt!!!" :o) Iden mar emlekeznek, mert megtanultak a lecket, ugyhogy osszecsapok hetfon egy vegetarianus menut levessel, salataval meg bio sutivel egyutt! Hadd tapasztaljanak kisse mas izeket is!
A heten ujra beuzemeltem a fenykepezogepet egy picit, csinaltam pillanatkepeket a het esemenyeibol, mert mar regen mutattam barmit magunbol... :o)
A kovetkezokben ebbol lathatok egy kis sorozatot itt: http://picasaweb.google.hu/MokiRudi/NehanyNapKepei

No comments: