Saturday 16 February 2008

A Naaagy Fogaaaas! :o)

...Tegnap ota megint rokkantak vagyunk felig, faj minden tagunk, egesz nap meloztunk a lakason, foleg felfele tartott karokkal, no nem mintha valaki pisztollyal fenyegetett volna, hogy: "Dolgozzatok rabszolgak vagy szetlovom a buratokat!", csak egyszeruen ezek meg a plafont erinto feladatok es az ugyebar a magasban van... :o) Berajzoltuk a magassagokat, valami attetszo locsolotomlobe ontott viz segitsegevel, aminek az egyik veget en fogtam, a masikat a Rudi es o jarta korbe az osszes helyseget es rajzolta a magassagokat, nekem meg azt kellett mondanom, hogy: "Most!" amikor a viz a vonalon volt es nem mozgott le-fel tobbet... Asszem ennyi eleg is a helyzet szemleltetesebol, gondolom aki mar csinalt ilyet az tudja mirol beszelek, aki nem az majd megtudja! :o)
Aztan beuzemeltuk a csettintesre kek vonalat huzo kis kutyut, amivel a borduroket is szokas kijelolni. No mi ezzel a plafont huzogattuk be 50 cm-enkent, mert ide jonnek majd a CD profilok. Na nem zenei CD-k, hanem valami szigetelos cucc, aminek a fal koruli valtozata az UD profil... Na asszem ebbol is eleg ennyi... :o)
Lenyeg, hogy jol elfaradtunk tegnap is es ma is var a melo, de ma a holdallas miatt muszaj szolot metszeni az udvaron, hogy nyarra legyen megint arnyek :o) es azt meg ma kell, mert igy all a hold es a metszes attol fugg, mert ha rosszkor nyirbalunk, lehet szetrohandna... :o(
Rudi most elesiti az eszkozoket, kozben Metallica szol, sul az ebedunk, ami ma turos, tofus, spenotos, kapros, fokhagymas retes, de sajnos kevesnek tunik, de azert remelem nem halunk ehen! :o) Tegnap kulonben porehagymalevest foztem meg anyos fele hal volt grillezve salataval, amibe ezuttal zold hijan mangoldot vagdostam amit most ettunk eloszor nyersen es nem rossz am!!! Eddig mindig fozve ettuk csak vagy parolva...
Tegnap este melo utan letusoltunk es elmentunk egy setara a halaszhajos kikotobe, mert az Anitanak megigertem, hogy probalunk halat szerezni... 6 kg-t akar a lanyzo, jol rakattant a halra! :o) Igaza is van, egeszseges! :o) Nos, asszem tegnap megutottem neki a fonyeremenyt hal ugyben!!! :o) Bar nem fuztem nagy remenyeket hozza, mert hiaba voltunk egykor kis halaszfalu, ma mar ami jon hal, arra mar varnak a hutoautok es megy nagykerbe a varosokba, ugyhogy szegyen, de itt szinte nem lehet halat venni vagy nagyon koran kell kelni, hogy a piacon meg talalj valamit, de penteken abban se remenykedj, mert katolikus nepseg leven penteken nem esznek hust, hanem halat, mi meg pont penteken reggel akartunk nagy naivan talalni Anitaeknak halat... No reggel ugyan nem jartunk sikerrel, de este!!! A hajokikotoben osszefutottunk egy sraccal, aki a Rudi gyerekkori cimbije es o is epp varta, hogy jon a hal es viszi kiosztani (ejszakai melo)... Hat elmondtuk neki bunkat-banatunkat es megigerte, hogy ha ezek megjonnek 2 ora mulva, akkor o kivalogat nekunk jobbakbol ami kell es rank telefonal, hogy a Rudi menjen majd el erte! :o) Igy is lett: este 9 mult, csorog a Sztiv, hogy van hal, menjunk! Nekem mar nem volt kedvem, inkabb filmet neztem, de Rudi elugrott es fel ora mulva hozta a szerzemenyt egy akkora ladaban, hogy jaj!!! :o) Egybol felrekotort mindent ami a konyfapulton allt es letette a ladat, bezacskoztuk kisebbekre meg nagyobbakra es mikor mondta, hogy mennyiert adta a srac, azt hittem dobok egy hatast!!! Osszesen magyarra szamitva 4000 ft volt kb. amiert talan 2 kg-ot ha kapna a piacon, akkor sokat mondtam! Ugy orultem neki!!! Remelem Anitaek is orulni fognak! Delutan jonnek erte, hazafele menet a kirandulasbol, ahova ma terveztek menni a magyarorszagi vendegeikkel! :o) Juppiiiii! Mar ezer eve nem talalkoztunk, alig varom mar, hogy jojjenek!!!
Jovo heten osszeulnek a magyar "mamak", allitolag babamentes buli lesz ezuttal, meg jo, mert nem tudnam kire hagyni az 5 kis rosszcsontot! :o) Na viccen kivul: osszeroffenunk kicsit, hiszen jon a tavasz, nem art kibujni a kuckoinkbol... :o)
No de most en is indulok a Rudinak segiteni a metszessel, legalabb fogni a letrat, hogy le ne taknyoljon a magasbol...
A mellekelt kepeket a tegnapi ebed latszik meg a Nagy Fogas!!! :o)

No comments: