Saturday 9 February 2008

A termeszet ajandekairol...


...Most jottunk a delutani setabol! :o) Delutan indultunk es most van 6 ora! Kozben kaptunk jo sok ajandekot a termeszettol: szedtunk viragot meg egy kis spargat az erdoben (lasd a mellekelt kepen), a spargat megmostam es belevagtam a nyers salataba, ami ebedbol maradt vacsira, ugyhogy ez most kicsit spargasabb lesz, mint a deli sali... :o) Kesobb aztan hazafele meg a naplementet is megcsodalhattuk! Jo kis ajandekok! Komolyan mondom, nagyon eros halaerzes uralta a szivemet ma! :o)
Aztan teleszippantottuk magunkat finom friss levegovel, setaltunk egy nagy kort a parton es fel is masztunk a kozeli dombtetore, ahol ucsorogotunk, beszelgettunk, csodaltuk a tenger latvanyat a magasbol es meg egy cuki kis tarsasagunk is volt! :o) Nem csak mi ketten suttettuk a kepes felunket a sziklakon, hanem egy jokora (tenyleg eleg nagy!) gyik is kibujt a sziklak kozul napozni! (Vagy hallgatozni! Kivancsi volt mirol beszelunk!!!) :o) Fenn a dombteton mindig nagy a nyugalom, bekesseg, leirhatatlanul megnyugtato fent lenni, regebben sokat olvastam fent es ugy dontottem majd megint fogok, ha nem lesz kedven a tengerpartig lemenni, mert az egy kicsit messzebb van es lehet lusta leszek neha... :o) Fenn a dombon van egy tisztas, ott tornaztunk is egy 15 percet es lefele fel uton futva jottunk! Mondta a Rudi, hogy na most kell ezt szokassa alakitani, aztan majd kisbabaval a "hatizsakban" is fogunk nagyokat turazni! :o) Ugyhogy most van itt az ido, hogy jo kondiba hozzuk magunkat! :o)
Amugy, ez a szombat egesz nyugis kis nap volt... Delelott foztem es mostam. Az ebed vegyes salata lett es kigyogomba! No, nem kigyobol van, hanem ossze kell kockazni hagymat, dinsztelni kicsit, aztan osszekockazni sampion gombat, beletenni, vele egyutt osszekockazott petrezselymet is es 1 dl vizet, es igy befedve fozni-parolni 10 percig. Ha megpuhult, beledobni 2 tojast (elotte lehuzni a tuzrol), gyorsan osszekeverni, 2 pupos evokanal lisztet, 2 kiskanal tejet, hogy lehessen majd formazni es egy kis vegetat meg borsot... Ha ez kesz, hagyni kell kihulni, legjobb szetteriteni egy tepsiben, es elokesziteni a panirozos 3 talkat, mert eme gombas masszabol kis "kigyokat" (vagy ujjacskakat!) kell formazni es be kell panirozni! Majd kisutni!!! Nagggyon fini csak nekem ma rament az osszes idegem!!! Nem akart osszeallni a massza, nagyon hig volt es tudom hol rontottam el: nem vertem fel elotte a tojast, hanem siman beleutottem es nem fogta meg jol... Mindegy. Maskor mar okosabb leszek! Na de vegul is megcsinaltuk es ezt ebedeltuk a salihoz meg a tegnapi kelkaposztahoz... Volt meg egy kis karfiol leves is, amit a tegnapi brokkoli fozovizeben foztem meg, mert igyekszem megtartani az ertekes fozovizeket, nem csak ugy lazan leonteni rola!!! Tegnap azert is vettem ki egy adaggal, mert igy nem lett volna a tegnapi brokkoli kremleves, csak hig leves... :o)
Visszaterek a setahoz... Van a part feletti kis domb erdos reszeben eldugva egy homokos kezilabda palya, amit 2 eve csinaltak a helybeli sracok osszerovel es ma felmentunk megnezni milyen allapotban van... Egybol lett is otletunk: ide fogunk jarni tollasozni!!! Sehol-senki, aki latna ha "benazunk" :o), friss levegon van, szep kornyezetben es be van keritve jo magasan, tehat nem fog beleszallni a laszti a tengerbe es fenn sem akadhat valami fan, mert a fenyok kisse odebb vannak... Sajnos ma nem volt nalam fenykepezogep, de majd lefotozom, megmutatom milyen klassz kis palya! :o)
Anyosek ma a rozsabokrokat vagdostak az udvarban, mi meg majd egyik nap a lugast (szolot) fogjuk megnyirbalni egy kicsit!
Aposnak a feladata eldonteni, hogy hova lehet ultetni, vetni stb. zoldsegeket, ugyhogy ha megfantazialta ezeket a dolgokat, akkor a jovo heten neki is allunk egy kicsit kerteszkedni...
Rudi ma mar sokkal jobban erzi magat, ugyhogy azt is tervbe vette, hogy par napon belul a lakas-temat is folytatni tudjuk vegre! :o)
Szerdan megyek baratnozni a citybe... Mar ram fer egy kis maganelet! Eloszor Pankaval talalkozom, az o anyukaja joga oktato, ugyhogy megyunk lefenymasolni nekem egy jogas feladatsort meg dumcsizni egy kicsit, aztan Bettyzek delutan, valoszinu elmegyunk abba a vegetarianus etterembe kajalni egyet... :o) Hamarosan Valentin Nap is lesz, de iden mar nem megyunk semmi ettermi vacsira, mint eddig, hanem azt tervezzuk, hogy egesz napos kirandulas lesz kettesben, a termeszetbe, setalgatni, levegozni, napozni! :o) Amiota egeszsegesen elunk sok minden atertekelodik lassan... Jobb iranyba fejlodunk, mind testileg, mind lelkileg es mindketten nagyon elvezzuk! Sok minden jobb mar most... Pl. a Rudi emesztese, az en kozerzetem, szebb a borom at arcomon, konnyebbnek erzem magam stb.
Holnap vasarnap... Valoszinu misere megyunk (de elotte szigoruan reggelizunk, nem am ugy, mint mult heten, hogy ki kellett jonni a felenel, mert a Rudi majdnem elajult!!! Leesett a cukra, semmit nem evett reggel, a mise meg 11-kor kezdodott! Eszkombajn!!! :o))
Igertem valakinek, hogy betekintest nyujtok a konyhaba, a taplalekkiegeszitos polcra, ugyhogy a legutolso kep ezt a szitut tukrozi! :o)
Egy jo hir a vegere: a 3-4 napja langolo torok teherhajo 200 kamionnal, rengeteg gyufaval a fedelzeten ma vegre nem eg mar, eddig 3 napig egett es mar nagy volt a panik, hogy felrobban, elsullyed (+van meg benne vagy 5 Tonna sajat uzemanyaga), es ezzel akkora kornyezetszennyezest okozott volna, hogy az csak na! Na de vege!!! Eloltottak! Meg Hollandiabol is jottek szakertok segiteni, ugyhogy most ugy nez ki, hogy viszik Olaszorszagba szetvagni darabokra, bar meg mindig izzik...
Ezen kivul 1 hetes vasarlasi bojkott van nalunk jovo pentekig, hogy csokkentsek a tej, kenyer es az olaj arat, de ki tudja elernek-e ezzel barmit... Foleg ha ilyen frankon betartjak a vevok, mert most epp azt mutatja a hirado, hogy azert van akit ez nem erdekel es azert eljar boltba...
Na, de most ertem a tortenet vegere, ideje elokesziteni a vacsit, mert ujabban azt is megszabtuk, hogy hanykor van az ebed meg a vacsi es igyekszunk tartani magunkat ehhez a tervhez! Tehat lassan 7 ora... Vacsiido! :o)
U.I.: Egy megjegyzes a legeslegvegere: tegnap el voltam tajolodva am!!! Eszrevette valaki??? :o) Azt hittem, hogy tegnap volt szombat, ugyhogy a tegnapi bejegyzesben is szombatot emlegetek, erre most veszem eszre, hogy "Jeee!!!!!! Ma van szombat!!! Akkor tegnap pentek volt!!!???" :o)

No comments: