Wednesday 28 May 2008

Meglepetes csomag Ausztraliabol... :o)

Draga Szilas Baratnomnek sikerult jol meglepnie ma reggel! :o) Eleg nagy orom volt mar szamomra, hogy ma szabadnapos vagyok es vegre kialhatom magam, na de ez a csomagocska mar hab a tortan!!! Nagyon-nagyon szepen koszonom! (Vagyis koszonjuk, mert en draga uram reggeli utan egybol letamadta a "Tim Tam"-et, mintha o kapta volna...) :o) A Vegemite-ot meg nem kostoltuk, de mar megszagoltam!!! Aki nem tudna, a Vegemite specialis ausztal cucc, elesztokivonat, kenyerre kenheto es tele van B Vitaminnal... :o)Hamarosan indul a viszont-csomag, csak epp azt kellene kiagyalnom, informalodnom, hogy mi az amit semmikepp nem kuldhetek es mit lehet, milyen formaban stb. Ha ezeket megtudakolom, akkor en sem szolok, mikor varhato a pakk, mert ma a sajat boromon tapasztaltam, mennyire jo erzes ha meglepnek! :o) Meg egyszer koszi es mindjart irok bovebben is priviben! ♥
Egy rovid helyzetjelentes: szerda van, 28-a, vagyis ma van pont egy honapja, hogy elkezdtem dolgozni! Az elso fizu junius 15 korul varhato es mar az utolso garasig megvan a helye... :o) Reggel ota talpon vagyok, bar nagyon jol esett, hogy nem sipolt az ebresztoora, hanem magamtol ebredtem ma fel, de azert felkeltem mar 8-kor, mert sok mindent beterveztem mara... Tegnap delutan mar elkezdtem egy kisebb takaritast, ma folytattam, mostam is es teregettem, ahogy az idojarast elnezem, 1 ora mulva mar vasalni is nekiallhatok... :o) Nagyon meleg van, a teletexten tegnap azt irtak szo szerint leforditva, hogy "kutya meleg" van, szerintem ez azt jelenti, hogy iszonyatosan... :o) Ma beterveztem egy kis beachelest is, mert lassan junius es meg nem martoztam meg a tengerben (mert eddig eleg huvos volt...), de a mai tervbol sem lesz semmi, mert delutan DM-be kell mennunk es feltolteni a frigot egy kicsit... Azt tervezzuk, hogy ma megvesszuk minden helyisegbe a lampakat, remelem talalunk is jokat! :o) Eredetileg napellenzot akartunk ma venni, de mivel par helyen ott kell hagyni a kocsit felugyelet nelkul, a napellenzo pedig ami a terasz fele lesz felszerelve csak a kocsi tetejere fer el, igy nem kockaztatjuk, hogy valaki lenyulja... Majd megvesszuk jovo heten... Este 7-re kaptam idopontot a kozmanal, mert ideje ujra labakat gyantaztatni es akkor holnaptol vegre lengebben tudok en is oltozkodni, mert mar fuldoklik a valagam a hosszu farmerben! :o)
Csaladi allapotok: jok! :o) Apos mar 3. napja heggeszt es festeget az udvarban. A "barkajara" szeretne csinalni napellenzot, mert a tengeren halaszat vagy olvasgatas kozben szetegne, ha ezt most gyorsan meg nem ugyeskedi! Egeszen jol megy neki! :o)
Anyos is jol van, vele soha sincs semmi kulonos... Egyik nap volt egy kis kozlendom neki, mivel este 10-kor hivta megint a Rudit azzal, hogy el ne felejtse, hogy van meg kajaja a mikroban, de a Rudi leorditotta, masnap meg en is tettem ra egy lapattal, a jovobeli szent beke erdekeben... De: en nem csunyan! En nem kiabalok, hanem higgadtan, szepen megkertem, hogy ketszer vagy ha kell haromszor gondolja at mit akar mondani es van-e ertelme, mert ujra es ujra elojon a nezetelteres es az senkinek sem jo, ha duzzogunk es nem beszelek vele ilyenek miatt... :o( Remelem megertette vagy legalabbis egy ideig megint emlekezni fog erre... Neha annyira szeretnem ha talalna maganak valami mas elfoglaltsagot, mint a mi arnyekunkkent szerepelni minden aldott nap es "nyomulni" a minket abszolut nem erdeklo pletykaival vagy tulbuzgo feltesevel, aggodalmaival... Igen! Ilyen! Ilyeneket csinal es mar tenyleg nem tudok mit tenni, mint raszolni, ha mar nagyon borul a bili, mert en sem birok mindig suketet jatszani... :o) Pedig egeszen jol belejottem mar, de azert kicsit rossz erzes, mert olyan, mintha levegonek vennem, mert valojaban ezt kell tennunk, ha jot akarunk es beket a sajat idegeinkkel, lelkivilagunkkal... :o( (Az sem volt am tulzas, hogy energia-vampirinnyo! Akarki akarmit is gondol most rolam!)
Na, de hagyjuk is abba e temat, mert nem er ennyit sem, hogy meg Benneteket is untassalak vele... :o)
A zuram jol van, sokkal jobban, issza a Forever Pro 6-ot (amit o csak igy hiv: Pro Sieben (Pro 7, mint a TV ado...) :o) Tegnap delutan kifestette az egyik szobat, ma city-day, holnap folyt.kov...) Kulonben minden a legnagyobb rendben... Voltunk vasarnap a baratainknal vendegsegben es miutan hallottuk merre hegymasztak, felbuzdultunk mi is es most az a terv, hogy egy vasarnap, amikor en is szabadnapos leszek, elmegyunk egyutt a hegyekbe!!! Ante egyebkent nagy alpinista! Van, hogy elmegy egesz hetvegere a kutyajaval es masznak, setalnak, futnak a friss levegon, erdon at, hegynek fel s ala es halozsakban alszanak hegyi-fahazikoban... :o) Ugyhogy mi is beterveztuk magunkat, hogy megyunk egyutt legkozelebb, mert amiota dolgozom, a hatizsakom mar elfelejtette, hogy letezem, azota nem is volt rajtam, csak a kistaskammal maszkalok mindenhova... :o)
Most bucsuzom is, mennem kell befejezni a konyhaszekrenyek takaritasat es atfuvarozni nehany szatyornyi "itt mar nem kell" dolgokat a felso szintre, mert kozeleg az ido... :o) Hamarosan koltozunk!!! Juhhheeeejjj!!! :o)
Ja, meg bevasarlo listat is kellene irnom, persze nem tudom miert vagy mi ertelme van, mert altalaban sosem szoktam a boltban elovenni... :o) Na mind1! Megirom! :o)
Oriasi puszi mindenkinek, especially Szilaskamnak ezuttal foleg nagyon de nagyon! ♥♥♥

1 comment:

Anonymous said...

Szio, ime a posta weblapja, amiket nem kuldhetsz :) Viszont csokit meg egyeb cuccokat (eredeti csomagolasban, teak stb) siman beengednek.
http://www.daff.gov.au/aqis/mail/cant-mail

Puszi!