Saturday 2 August 2008

Buszken mondhatom...

..., hogy ez a tarsasagi eletbe valo visszazokkenes igen jol megy nekem! :o) Azt hittem nehezebb lesz megszokni a szabadsagot, de ugy tunik a jo dolgokra sokkal konnyebb raszokni... :o)
Folytatom hat a tegnapi nappal... Megjottek az Eszterek nyaralasbol hazafelemenetben es ugy terveztuk, megiszunk egyutt valamit a korzon... Nos, ember tervez, Isten meg isteni szikrat pattintott ki az agyambol es feldobtam az otletet, hogy ha raernek es van kedvuk, akkor menjunk el inkabb a szomszedos telepulesre bandazni, aztan ha visszajottunk es meg mindig van kedvuk, setalhatunk egyet itt nalunk is... :o) Az otlet nyero volt, igy hat atmentunk a szomszedba! :o) Ott eloszor seta, fenykepezkedes, dumcsi, majd megszomjaztunk, kesobb megint seta, amig meg nem eheztunk, majd hazafele ujra tengerpanorama megcsodalasa a partmenti foutrol, nehany foto es egy kis pancsi (labmartogatas) nalunk a Sarkanyszem-to mogotti nyilt tengeri resznel... Egeszen jo kis elmenygazdag nehany orat toltottunk egyutt! :o) A rend kedveert nehany magyarazat: Eszterrel egyutt laktunk foiskolas koromban es felvaltva vigyaztunk egy kislanyra is, jartunk egy darabig egyutt tornara, ezoterikus eloadasokra, sokat filozofaltunk az elet nagy dolgain (neha ejszakaba nyuloan is...), latogattuk egymast es a kesobbiek folyaman is hebe-hoba osszejottunk egy kis dumcsira... Mirjana gimiben volt osztalytarsam, egyutt jartunk reggel suliba a koleszbol, jartunk egy par alkalommal hajnali oran uszodaba is, neha tanchazban is voltunk egyutt es ok mindketten tanitonok abban a suliban, ahova jartunk... (Most ujra elsoseik jonnek, mar elore kesz vannak a gondolattol!!!) :o)
...Nos, elbucsuztam a lanyoktol olyan 5 ora tajban delutan, majd arra lettem figyelmes, hogy az en uram izzadt felsoteste all hattal nekunk a parkoloban a parton es a kocsinkat is felismertem egy ido utan! :o) Kiderult, hogy epp ahol en kirakattam magam, o epp ott dobta vizre a megreparalt hajot a trelerrol es most eppen hazafele indulna... Hoppa! Kaptam is az alkalmon, mert iszonyat izzadt es faradt voltam mar es miutan ok lenyomtak egymasnak ket-ket puszit, en is elbucsuztam a lanyoktol es szepen hazamentunk, ok meg ketten tovabb Eszak fele egy masik ismeroshoz nehany napos latogatoba... :o) Igy kell ezt csinalni kerem szepen! :o) Kaptunk Egri Bikavert meg egy nagy tabla mogyoros Boci Csokit, amit a nap vegere Nutella gyanant lehetett volna kenyerre kenni, mert ugy szetolvadt!!! :o)
Hazaertunk, letusoltunk, bedobtam 6 szal kukoricat fozni es egy kicsit pihiztunk, mire elkeszultek, majd leleptunk a betervezett alvas elotti kiados uszobajnoksagra! :o) A tenger fantorpikus!!! Annyira jo, hogy azt le nem lehet irni!!! Imadjuk!!! Foleg ilyen kanikulas, paras napokon, mint amilyen a tegnapi volt... Usztunk egy oriasit!!! Talan 3-szor is oda-vissza (a kijelolt strandresz vegeig es vissza...) Utana megcsodaltuk a naplementet, megettuk a fott kukoricat es hazaugrottunk kiteregetni a vizes cuccokat, majd lementunk setalni, hogy erjen egy kis friss, esti, husebb levego no meg keruljek a bendonkbe nemi kaja... :o)
S mit ad Isten?! Setalunk, setalunk a nagy tomegben, at a korzon, s mar azt is megbeszeltuk, hogy hova megyunk es mit fogunk enni, mire szembejon egy ismerosunk (Dragica), egymagaban, kirittyentve, mint aki randira keszul es szepen belenk karol es visszafordit minket, hogy marpedig most leulunk es megiszunk vele valamit, o fizet! :o) Egyikonk sem tudott szolni egy szot sem, na es meg sem akartuk bantani szegenyt, ugyhogy leultunk a legkozelebbi kavezo teraszara ahol egybol megrendelte a soret, Rudi meg fagyit, en meg egy asvanyvizet... :o) Dragicarol tudni kell, hogy irto jo fej csaj, 53 eves, de tinilanykent oltozik, neha enyhen szolva tulzasokba is esik e teren, de attol meg nagyon humoros es vidam no, foleg ha megissza idoben az adagjat! :o) Tegnap olyan ideges volt szegenykem, amikor leultunk, hogy mar mi is osszeneztunk, hogy "anyam borogass!", mert annyira remegett es pislogott a draga, de hazafele Rudi leirta a szitut tudomanyos oldalrol es valoban ugy volt, ahogy mondta, hogy miutan megitta a sort, mar sokkal jobban lett, nem razta a keresztbe tett felso labat es mar nem is beszelt olyan zavarosan... Na, a soros uveg kiurult, a fagyis kehely is, ugyhogy gondoltam megszabadulunk mindjart es ovatosan beadtam, hogy kedveskem, mi bizony qrva ehesek vagyunk a nagy uszastol es elvileg vacsorazni indultunk volna, ugyhogy... Na es itt, mielott befejezhettem volna, hogy "bucsuzunk toled mara...", o mar elo is rukkolt az ujabb otlettel, hogy "Ja! Akkor menjunk enni, de en nem eszek, en csak iszok Veletek ha nem zavarok es allom a Ti piatokat is!" :o) Hat jo... Ez nem jott be... Jott tovabbra is velunk... (Meg jo, hogy nem valami evfordulot unnepelni keszultunk, mert akkor biztos sirva vegzodik a nap (reszemrol), de igy vegul elfogadtuk a szitut es legalabb erdekes estenk volt... Meg a Dragicanak is! Kekeckedett a pincer urral, beszologatott ketertelmu dolgokat, amiktol mar kezdtem kellemetlenul erezni magam (a pincer neveben is!) es eloadtam - mivel nem ismerte ezt a helyet, ahol ettunk, - hogy ez egy csaladi vallalkozas, ahol apa a pincer, anya a szakacsa es a lanyuk mosogat... :o) Gondoltam hallkabbra veszi a beszolasait es valoban igy lett... :o) Este 22 ora korul bucsuztunk el a hid vegeben, ahonnan o hazafele egyik iranyba, mi meg szinten hazafele a masik iranyba vettuk az utat... Azert jo kis este volt, nem a megszokott, az biztos, de erdekes tapasztalat... :o)
Este, amikor hazaertunk meg a teraszon pihentunk a kis nyugagyszekben meg a foldre teritett takaron, neztuk a csillagokat es Rudinak hala egy csomo uj infot szereztem csillagokrol, bolygokrol, Naprol, Foldrol stb. Okos ez az en uram... Nagyon okos... :o)
P.S: Tegnap a valtozatossag kedveert 2 album is keszult. Itt lehet oket megnezni:

5 comments:

Anonymous said...

Well done for this wonderful blog.

Anonymous said...

Well done for this wonderful blog.

Anonymous said...

Sorry if I commented your blog, but you have a nice idea.

Anonymous said...

Már alig bírok magammal, még talán egy dolog lenne hasznos, egy mobil elérhetőség... Mailen, jó?

Anonymous said...

Pusziiii, ez lemaradt.