Sunday 17 August 2008

Valoszinuseg szamitas... :o)

...Na, szerintetek mekkora az eselye, hogy egy durvan 1000 lelket szamlalo oriasi homokos strandon pont a mi fejunkon fog landolni egy ejtoernyos??? :o) Nem tudjatok? Akkor megmondom: 100%! Tortent ugyanis a tegnapi jeles napon, hogy egy spliti varosnezest kovetoen az omisi homokos partokon szottyant kedvunk megmartozni, Split varosatol 25 km-re... Szepen le is telepedtunk, majd egy gyors megmartozast kovetoen elmentunk ebedelni, bazisunkat szepen magara hagyva... Miutan jollaktunk es visszatertunk a beachre, a kozeli hegyek felol fejunk felett szallo ejtoernyosokre lettunk figyelmesek... Mindenki felfele nezett es hunyorgott a naptol, mi is neztunk egy darabig, majd usztunk, majd ismet neztuk oket, es meg rohogtunk is a tenger kozepen, hogy mi lesz, ha egy a fejunkre zuhan??? Hiszen, nem mindegyik tunt olyan nagyon profinak, szerintem ez inkabb turista-szorakoztato fakultativ programkent volt jelen... Egyszer csak fogtam en a fenykepezogepet, hogy megorokitsek egy ilyen muksot, ahogy szall a part fele (mert altalaban a hatunk mogotti uresebb reszen landoltak rendesen a profik...), es pont kifogtam egy amator versenyzot, ugyanis a part szelen majdnem a vizbe landolt, de amint foldet ert a talpa futott, mint a Forest Gump, attaposva a strandolok torolkozoin, satrain, s talan abban remenykedett, hogy meg eljut igy messzebbre egy kicsit es nem takar be senkit a ponyvajaval... Pedig de. :o) Na es kit takart be? Hat minket!!! :o) Az egesz strand rohogott (mig a profiknak tapsoltak!!!), ugyhogy szegeny Szkajvoker Lajosunk elegge zavarban lehetett... Zavaraban azt sem tudta, hogy szedje ossze a foliajat... :o) Volt meg egy nagy asz, aki a vizben vegezte es egy csonakkal huztak ki szerencsetlent... :o) Hat ilyen elmenyekben is volt reszunk tegnap! Semmilyen "bulibol" nem maradunk ki!
Strandolas elott megneztuk Split varosat meg a korzojat, fenykepezkedtunk erre meg arra, de voltunk a Poljud Stadionon is, ahol Zoli megorult majdnem!!! :o) Mekkora nagy szam ez, egy focirajongonak!!! Aztaaaa!!! :o) Mi a Zsuzsival mazsorettek voltunk vagy hogyishivjak azokat a pomponos lanykakat, akik a meccsek elott ugrabugralnak a stadionon... Mondjuk tul szep latvanyt nem nyujtott, mert meg szanaszejjel voltak a 10-i Iron Maiden koncert maradvanyai... Na de azert erdekes volt... Egyszer meg kellett nezni! :o)
...A strandrol aztan fel 8 korul indultunk haza, de a dragam nem volt otthon, hanem lent volt a korzon, mert box volt! Igazi ringet odahoztak es egy csomo ember ment nezni! Koztuk a zuram is... Sajnos mar mire hazaertunk, olyan faradtak voltunk, hogy semmi kedvunk nem volt lemenni, foleg keresgelni, hogy hol van, abban a nagy tomegben, ugyhogy szepen hazajott maga a vegen...
Ma vasarnap van... Szep az ido... Tegnapi csonakozasunk elmaradt a szel miatt, de valoszinu ma delutan mar lehet menni... Zoli legalabbis mar nagyon vagyik ra es szeretne horgaszni a Rudival, ugyhogy remelem ma sikerul ezt a programot is bevegezni!
Zsuzsiek most keszulnek a beachre, de en ma itthon maradok, mert akarhogyis nezem: van egy csomo vasalni valo es egy kis takaritas sem artana...
Tegnapi kepek Splitrol, homokos strandrol es Szkajvoker Lajosrol itt:

No comments: