Sunday 14 September 2008

Marika ma elroppent... :o(

Vasarnap este van... 2,5 egyutt toltott szep es emlekezetes nap utan Marikam ma delutan elrepult... (Legalabbis nagyon remelem, hogy a visszaut nem volt olyan korulmenyes, mint idefele, foleg mivel miutan a repteren bucsut intettunk egymasnak es a varos fele vettuk az iranyt egyszer csak ugy elkezdett szakadni az eso, hogy az ablaktorlok sem nagyon birtak a strapat!!! Ekkora zuhi nem volt reg ota (leszamitva a tegnap ejjelt, amikor ugyanez zajlott csak akkor itthon es dorges-villamlassal is parosult...), a varosban ma allt a viz az utakon, valahogy tul hirtelen lett rengeteg viz az utakon es nem gyozte beinni a Fold... Remelem Marika jarata nem kesett ez miatt, bar ki tudja... Talan 1-2 nap mulva megtudom a hazafele utja kalandjait, ha majd jelentkezik e-mailben a tavoli Kanadabol...
Ez a 2,5 egyutt toltott nap reszemrol (de biztos a Marika reszerol is...) :o) nagyon kellemesen telt! Rengeteg setaval, fenykepezkedessel, beszelgetessel szinesitettuk perceinket, sok mindent megtudtunk egymasrol is es sok mindent megtudtam Kanadarol is... :o) Jartunk a Sarkanyszem-tonal, a kapolnanal, vettunk kepeslapot, bureket reggeliztunk szombaton es az "Elisabeth Queen"-ben kaveztunk... Voltunk a nyilt tengeri strandon, ahol bar borult volt az eg mar tegnap is, de Marika nagyon elvezte a furdest! Csodaszep turkiz zold szine volt a tengernek ettol a paras, eso elotti idotol... Sajnos megint volt valahol bozottuz... A fustjet lattuk is, meg a tuzoltorepcsit, ahogy dolgozott es pont ott vette fel a vizet ahol mi voltunk, a strandtol kicsivel arrebb, de jol latszik a kepeken, hogy eleg kozel...
Marikaval azt is megbeszeltuk, hogy ha egy nap Ausztralia fele vesszuk az iranyt, akkor Vancouver fele megyunk es onnan mar csak 15 ora a repulout, de ha Hawaii-on megallunk szetnezni az ananaszultetvenyeken nehany napot, akkor meg kevesebb... (Mindez egyelore az "alomvilag" kategoria resze, de Marika mondott egy tutit, ugyhogy be fogom tartani aztan meglatjuk majd mi lesz...) :o) Marika ugyanis azt mondta, hogy a legszebb Ausztralias kepeslapot tegyem az agyam melletti "fiokba" (megjegyzes: eddig meg agyunk sincs, a mellette allo kisszekreny fiokja pedig mar kesz luxus!) :o) Szoval egyelopre eleg ha a parnam ala teszem a szep lapot (ahogy Marika almai piros Toyotajat...) es megvalosul az almunk!!! :o) Ugyhogy most ezt a modszert is kiprobalom, aztan majd megirom egy nap, hogy mivel is telnek napjaink a Foldgolyo masik felen... :o)
...Na de terjunk vissza egy kicsit a valo vilagba... :o) Marikank elutazott es hazaerve este amikor bementem a szennyesert az apartmanjaba, a huto tetejen nehany kedves sor es egy uveg Nutella vart rank! Marika igy koszonte meg a "mindent" (legalabbis ezt irta ra!) :o) Mi is koszonjuk Marikam a kedves gesztust! Maris hianyzol!!! :o)
A repuloter tolunk 25 km-re van, nincs messze, de nem repkedunk onnan tul surun sajnos... Ma megis ugy izgultam, mintha legalabb en repulnek valahova!!! Zavaromban meg kattintottam par kepet (Marikanak!) a repuloterrol meg a kornyezeterol, mert olyan ideges voltam mar (csak nem akartam kimutatni...), ugyhogy igy vezettem le... :o) Miutan elbucsuztunk mi bementunk a varosba es valahogy tuleltuk az ozonvizet, de sikerult egy oriasi bevasarlast csinalni a hazautra, de meg minden a szatyrokban van, majd ha holnap lesz hozza ihletem, hogy csomagolgassak, akkor mutatok egy franko kepet! :o) A kisszoba "agya" (ahol Zsuzsiek aludtak...) mar most tele van mindennel, de ha ez eloszlik annyi emberre, ahany helyre menni szeretnenk, hat...nem lesz am egy nagy ajandekdurranas... :o( De a kepet nem hagyom ki! Ez a bizonyitek, hogy bizony megyunk jo par helyre es viszunk helyi finom izeket is! :o)
Eddig ugy van, hogy vegul hetfon indulunk, 21-en, de a tuti meg nem dolt el, majd talan holnap... Kis turelem s jelentkezem a programszervezo e-mailjeimmel... :o)
Valogatas Marika ittlete alatt keszult kepekbol:http://picasaweb.google.com.au/MokiRudi/IttJartMarikaKanadabol#

2 comments:

Age said...

Nagyon szép helyeken jártatok. A reptértől elájultam, mivel arra nem jártunk azok a helyek nem voltak ismerősek. Biztos szép napokat töltöttetek együtt, és Marika szép emlékekkel tér haza. Megkérdezted hogy akadt rád? Mert ha engem valaki igy megtalálna, biztos elájulnék jó nagyon, és nem is 1x.

Anonymous said...

very cool.