Saturday 29 November 2008

Mindenfelet inteztunk!!! :o)



Sosem ertettem - vagyis mindig ugy gondoltam -, hogy teli gumi azoknak kell, akiknel esik a ho... Tegnap felvilagositottak, hogy "osszekeverem" a holanccal... :o) Hat... Ennyit arrol, hogy neha "szoke" vagyok a fejemen belul is, nemcsak kivul... :o)

Tegnap delutan elmentunk a "vulkanizer"-hez (itt igy hivjak a gumi cserelot, otthon nem tudom hogyan...), hogy az elso ket gumit "hatradobja", a ket hatsot a hulladekgumikhoz, elore pedig feltett 2 db zsir-uj teli gumit, hogy biztonsagban kozlekedjunk "telen" is... Igy teligumink mar van, csak eppen a tel marad el, mint minden evben, valamilyen "fura" modon, vagy eppen tudja, hogy ez itt a "melegebb egtaj" ahova masok madarai szallnak, mert ide valahogy sosem hullajtja le hopelyheit, ugyanis - ha nem esik epp az eso - a tuzo nap egybol elolvasztana...
...Meg mindig nem ertem a teli gumi lenyeget, de nekunk most a lenyeg, hogy VAN! :o)
Gumistol a varosba mentunk intezni par dolgot, hogy kihuzogathassak legalabb nehanyat az "ELINTEZNI VALOK" cimu laprol, ami egy ideig csak bovul es bovul, aztan egy ido utan elkezdenek megoldodni a dolgok... Csupan csak egy kis akarat es ido kell hozza...
Tegnap pl. elinteztuk a ketheti bevasarlast (a kepen lathato Plodine-ben), beszereztunk szoja-, rizs- es zabtejcsit meg cicakajat a DM-bol (mert ott a legolcsobb es adnak matricat is, ami kedvezmenyt jelent egy napon! Imadjuk a DM-et!!!), egyebkent itt by the way bedobtam egy doboznyi karacsonyfadisz angyalkat, mert olyan cukik, hogy muszaj volt :o), aztan felvettem a bankban levo penzt is (ez kulon sztori, egy egesz oldalt erdemelne, de roviden a lenyege: magyarorszagi banknal levo kartyam lejar november vegen es az uj kartya a magyarorszagi bankfiokban var ram, es varhatna igy meg egeszen tavaszig, mert elobb nem megyunk haza, de abban remenykedve, hogy eshetlegh maskepp is meg lehet oldani: csalodas ert, ami miatt ugy dontottem, hogy "teljes osszeg leemel" project lesz a legeesszerubb teendo, majdan pedig megkoszontem, hogy a neni e-mailben megigerte, hogy 3 honap utan is maguknal pihentetik az uj kartyat es mehetek erte tavasszal...) Nos, roviden ennyi, bovebb szot nem erdemel, max. meg annyit, hogy erosen gondolkozom rajta, hogy atmegyek egy olyan bankhoz ahol ilyen ugyben sokkal rugalmasabbak, pl. legalabb a magyarorszagi megadott cimre postazzak, nem kell kulon "befaradni" (most talalo ez a kifejezes!!!) hozzajuk...
Hol is tartottam... Szoval: kaja, DM, bank, tankolas (de ezt szigoruan csak hazafele engedtem a legutolso kutnal, mert kannaba is kellett hozni a pentahoz aposnak, es nem orultem volna, ha visszakoszon az inteznivalok utan jutalomkent megevett pizza!!! Ugyanis nem birja a gyomrom a benzinszagot... Anitaekhoz is be akartunk kivancsiskodni, hogy meglassuk a brand new ablakokat, de sajnos epp egyeb teendoik miatt nem tudtak minket fogadni... Majd maskor... :o)
Vettunk tegnap 4 db Duracell nyuszi elemet!!! Feltoltoset! (Ugye irtam, hogy mar egy ideje elvonasi tuneteim vannak, mert nem birok fenykepezni, mert az osszes eddigi elem egyszerre dobta be a torolkozot es ez a teny mar-mar fajdalmas volt neha... :o( ), na de most ujra elememben vagyok es hamarosan megmutizom, hogy mekkorat nottunk!!! :o)
Mara bucsuzom, mennem kell eloteret kiuriteni es helyet csinalni a jarolap vago szerkezetnek is, hogy reggeli utan nekiallhassunk vegre mar!!! (Apropo jarolapozas: ez az oka, a budos oka, amiert holnap Advent es egy deka karacsonyi dekoraciot sem tettem meg ki, mert a zuram lebeszelt rola, mondvan, hogy minden ugyis poros lesz, majd inkabb, ha mar befejeztuk a jarolapozast... Ugyhogy talan Advent 2. vasarnapjan mar log valahol valami karacsonyt sugallo a plafonrol... :o))

2 comments:

Age said...

Téligumit itt Hungary-ban akkor kell használni, és akkor javasolják ha +7 fok alá esik a hőmérséklet, mert akkor a gumi már nem olyan mint kellene, szóval kérdésem hogy van e egyáltalán olyan hőmérőtök, ami +10 fok alatt méri e a hőmérsékletet, és ha van, akkor alá szokott e süllyedni a hőmérséklet? Komolyan nem tudom, hogy milyen télen a leghidegebb ott nálatok, de elnézve az 1 m2-re eső pálmafák számát, hát lehet fölösleges pénzkidobás volt ez a téli gumi, de ha van felesleges pénzetek inkább küldjétek nekünk:) ha mindenképp csak költeni akartok.
o-o-o-o-o-o-o
Emlékeim szerint mi is jártunk a Plodine hiper vagy szupermarket-ben és mivel sok dolog tetszett, jól meg is koppasztottak, ill. hagytuk magunkat megkoppasztani.
o-o-o-o-o-o
Egyébként ma néztük délelőtt újra végig az üdülésről készült videókat, és már megint megállapítottunk hogy szuper volt az a pár nap ott délvidéken veled, nálad.

Age said...

jav>>kappaszt helyett kopaszt
bocs,