Wednesday 12 November 2008

Valami van a levegoben... :o)

Jo reggelt kivanok! :o) Igen, Age draga, kihajtottam mar majdnem ettol a sok esotol! :o) Nagyon untunk mar es nagyon komoly volt a helyzet nemely helyeken... Riado is volt, hogy mindenki aki a tenger kozeleben lakik pakoljon a haza ele zsakokat, mert annyi eso esett ebben a nehany napban, hogy majdnem komoly karok is keletkeztek (talan van ahol lett is baj, nem tudom...) Na, minket itt a dombteton ez nem nagyon fenyegetett, de azert eleg gaz volt kimenni, mert a lehullo szololevelek plusz a sok pocsolya, esoviz mindenutt eleg csuszos hangulatot arasztottak... :o( Na de ennek is vege egyelore!!!

Ma mar szerda van es nem zuhog mar par napja! Hetagra sut a nap! DE! A homerseklet azert hult is a napokban (csak, hogy senkinek ne legyen hozzaszolasa, hogy mit panaszkodok en itten...) :o) Huvosebb lett, de meg mindig nem eleg hideg ahhoz, hogy en erezzem, hogy kozeleg a Karacsony, pedig kozeleg am! Meg 43 nap, ha nem tevedek... :o)

Egyik nap ebredtem ra, amikor lattam a boltokban a Karacsonyi diszitest... Akkor meg papucsban rohangaltak nemely helyi peldanyok... Ma mar en is erosen eroszakolom magam, hogy rahangolodjak a kozelgo unnepekre, mert nem konnyu ebben a cirkuszban, amiben - meg mindig - lakunk! Azert jo jel, hogy tegnap elkezdtem takaritani, minden dobozkabol amibe behanyogatunk ilyen-olyan dolgokat, amik fontosak, de ha kellenek, akkor sosem talaljuk oket, most elkezdtem sok kisebb dobozkat gyartani, amibe ezeket a dolgokat (gombok, CD-k, irodai hozzavalok, kreativitashoz valok, kezimunkazashoz valok, iroeszkozok stb.) kulon-kulon lesznek elteve... Amirol pedig ugy gondolom, hogy valoban teljesen felesleges, az atkerul a szomszedos lakas (ami nyaron kiado) egyik szobajanak nagy franciaagyara, ami a het vege fele "garage sale" - le alakul, vagyis "viheti, akinek kell" teleppe! Egyik nap eljonnek a lanyok (A+R) es megtartjuk az elso ilyen turkalo es bolhapiac szeru kirakodovasart nalunk, aztan majd, ha osszeszedtek ok is magukat es a felesleges kacataikat, ruhaikat stb. akkor majd valamikor naluk is! Tovabba: tervbe vettuk, hogy iden mar mindenkepp csinalunk Karacsonyi Elokeszuletek, Disz-csinalas es sutemeny sutes napot vagy napokat, mert eddig valahogy mindig eleg keson ebredtunk ra, hogy "de jo lenne" es sosem maradt mar ra ido... Tegnap a varosban vettem nehany uj karacsonyfa diszt... Minden evben veszunk 2-3 darabot, hogy legyen uj a fan mindig... Ma mar reggel ota szol a tavaly Anitatol kapott Karacsonyi CD (Ashanti, Destiny's Child, Diana Krall, Whitney Houston, Frank Sinatra es masok eloadasaban), ugyhogy ebredezik lassan bennem is a filing! :o) Jotettet is tettem mar a napokban, de a jotett attol jotett, ha nem dicsekszunk vele, ugyhogy nem mondom el mit csinalok (mert meg mindig zajlik nehany szivbol jovo tettem...), de nagyon jo erzes! Az embernek melegszik a szive! Probaljatok ki!!! :o) Terjesszetek a szeretetet amikor csak tehetitek! Mar elokeszitettem a Karacsonyi kepeslapokat is! A napokban tervezem megirni oket! Megint lesz vagy 20 darab, ha nem tobb, de ez joooo!!! Amig van kinek boldog unnepeket kivanni, addig boldog lehet az ember, mert nincs egyedul! Vannak akiket szeret es akik szeretik! :o)

Tegnap megint kaptunk meglepetest Kanadabol! Draga Marikank kuldott egy funny kepeslapot, benne rengeteg kedves sor es egy szaritott kanadai oszi falevel meg matricak!!! :o) Rudinak (neki cimezve) hajos, jachtos, nekem meg cicas! :o) Koszonjuk szepen!!! Na, most mar aztan en kovetkezem! :o)

A lakasfelujitason es baratnozesen kivul igencsak porog az agyunk sok iranyban, de ezekbol csak nehanyat emlitenek roviden:

honap vegen (november 30) Advent elso vasarnapja! Csak szolok, ha valaki nem szamolta volna meg ki! Tegnap vettunk gyertyakat! :o)

December 6-an jon a Mikulas! (Csizmapucolas az arra erdemeseknek...)

December 9 - Rudi 35 eves lesz! Ohh, my!!! Mar??? Na jo, amulas leveve a napirendrol - tovabbi cel: gondoskodni some kind of megunnepleserol a szuleivel zusammen...

Anyueknak osszeallitani kari-csomagot, amit idoben fel is kell adni, hogy odaerjen... (Ez a jovo het temaja!)

Lanyokkal talalkozni egy heten egyszer minimum! Ez megint egy uj fogadalom, de ezuttal be is kell tartanunk, hogy kikenyszeritsuk magunkat otthonaink melegebol hebe-hoba... (A heten itt, jovo heten Anitaeknal stb.)

S nem utolso sorban Rudolph is munkaba all nemsokara a piros orraval egyetemben! :o) Erre is keszulunk minden evben... Hiaba... Nem ecceru, ha mindig Ot valasztja a Santa Klausz!

Na es vegul, hogy ne bonyolitsam tovabb a temat, egyelore erjetek be ennyivel, igy se keves, amit el kell olvasnotok... Vegezetul betuzok nehany Christmas-feelinget idezo kepet, hogy masoknal is beinduljon a "nyalelvalasztas"! :o)


1 comment:

Age said...

Én is most kaparintottam meg Frank Sinatra karácsonyi dalait.... na szóval hihetetlen, hogy te is csíped ezeket.