Friday 7 November 2008

Vendegsegben voltunk! :o)


Hat eljott a pentek is, hasonloan esos es dorgos-villamlos szerepeben, mint nehany napja mar, eppen ugy, ahogy az evszak megkivanja...
Tegnap - a csunya ido ellenere - ebed utan azonnal elindultunk a varosba, ahova Anitaekhoz voltunk hivatalosak egy kis vendegeskedesre, magyar-horvat baratkozasra :o) es elotte meg sikerult megvennunk a hianyzo szegelylecet (mivel a leendo gyerekszobat valahogy apuka elszamolni velte anno...) Vittunk mintat a szegely egyik levagott darabjanak kepeben es nem abban az uzletben, ahol a tobbit vettuk, hanem teljesen mashol: talaltunk ugyanolyat!!! Aztan a sotetben es zuhogo esoben alig talaltuk meg Aniteak hazat, minden hasonlo utcaban jartunk, de pont oda nem talaltunk el jo 40 perc csavargasnal hamarabb... Majdnem sirtam mar!!! Nem lehet latni semmit, az ablakuveg jo paras, osszevissza parkolo kocsik, idegesseg, feszultseg, na de vegul is megerkeztunk szerencsesen!!! Mi elobb odaertunk, mint a Reniek, ok jo fel oraval utanunk ertek oda... Vendeglatoink vacsival keszultek, ami isteni finom lett!!! Jol be is laktunk mind, szerintem... Legalabbis magambol kiindulva... :o) Volt fekete rizotto (na, mi ez???) Hat persze, hogy tintas rizotto tengeri cuccbol!!! Anita parja keszitette es be kell vallani: finom lett!!! :o) Aztan volt rengeteg sult zoldseg vegyesen: krumpli, gomba, repa, zoldbab, brokkoli (lehet kihagytam valamit...) :o) , meg salatakbol is ket fele! Egy kis fokhagymas fonnyasztott spenot is akadt es sult malacka a husevoknek! Annyi minden volt, mint a "terulj, terulj asztalkamban" vagy egy jobb lagziban, csak mennyasszonkat nem lattunk sehol se... :o) Vencike megint nott egy par centit es mar nagyon probalja mondani a velemenyet, ahogy sikerul... :o) Okosan felismer mindent, ha rakerdezunk, hogy hol van ez vagy az... Okos kisfiu!
A lanyokat meg ugye nem lattuk az utolso talalkank ota, ami nalunk volt szeptemberben, es - ok ugyan nem nottek egy centit se - , de olyan jo erzes volt ujra talalkozni!!! :o) Ezt ki is hangsulyoztuk fejenkent legalabb egyszer az este folyaman, hogy olyan jo, hogy vagyunk egymasnak!!! :o)
Aztan vacsi utan a nem magyarul beszelo ferjeink tarsasaga az asztalnal borozgatva csevereszett ki tudja mikrol :o) mi meg a kanapen foglaltunk helyet es esett szo sokmindenrol (fokent noi temakrol...) Kozben Venci vizet ontogetett egyik poharbol a masikba, kozben meg lettunk kicsit locsolva is, amolyan husvetosan, de boldogok voltunk mind!!! Ezekert a pillanatokert erdemes elni, ahogy mar maskor is szoktam mondani ilyen jo kis baratkozasok alkalmaval... :o)
22 ora korul aztan megkoszontuk a vendeglatast es szedtuk a satorfankat, mert a zuram ugye reggel dolgozni megy (per pillanat eppen ez a helyzet: azik es melozik szegeny...) es a baratkozos kor folytatodik nemsokara ujra Renieknel, aztan nalunk, aztan ismet Anitaeknal... :o) Jo lesz, ha osszeszedjuk magunkat ezzel a lakas temaval, hogy ne mondjak a lanyok, ha ujra rank kerul a sor, hogy itt szeptember ota minden ugyanugy all kb. :o) Amig ilyen esos az ido, nagyon jo bent dolgozgatni delutanonkent... :o) Elvezzuk, ahogy keszul a feszkunk, csak ernenk mar a vegere es kezdhetnenk el elvezni a kesz otthonunkat...
Most pedig bucsukonnyek es betuzdelve nehany kep... (A bovebb fotoalbumot hivatalosan felkert vendeglatoink szemelyes megcenzurazasa utan meretik kozze tetetni, ugyhogy kis turelem emberek es ha szerencsetek van, egy kep sem kerul a "szigoruan bizalmas" feliratu fakkba...) :o)

No comments: