Monday 20 April 2009

Borus hegymaszos vasarnapon...


Anyu elvitte a jo idot... :o) (Irrgumm - burrgumm!!!) Amiota elment, kisebb szunetekkel (de szerencsere foleg este es ejjel...): esik az eso... Valamelyik nap meg az eso elott sikerult sort keritenunk egy kis kertimunkara, ugyhogy a Rudi vett 30 paradicsompalantat es oket ultettuk be szep sorjaban, ket sorba, mint egy kis Pomodoro-Army-t! :o)
Apos meg anyosom (a tavaszi nagytakaritas kereteben :o)) nekiestek a garazsnak (ami inkabb muhely, de ujabban inkabb raktak, vagyis helyesbitek: SZEMETTELEP-nek sem tulzas lassan nevezni...) :o))), ugyhogy most lassan ott is rend lesz... Igaz, mar vagy 3 napja csinaljak szepen komotosan, de hova siessunk??? (Popper Peter sem helyeselne a kapkodast... Epp egyik nap neztem meg Tole egy eloadast es a hangsuly pont ezen volt: lassitanunk kellene, tul gyorsan elunk... :o() Az udvar pedig ugy nez ki (a garazstakaritas miatt), mintha garage-sale lenne nalunk, a dolgok (szekek, biciklik, festekek, kannak, ilyen-olyan motor-tartozekok stb.) szepen osszerakva, atnezve- vagy eppen atnezesre varva allnak az udvarban... Ha valaki benez, hat... Eleg gaz... :o)
A hasbajaink koszonjuk szepen: tovabbra is megvannak... :o( Na de honnan??? Mindenki ezen csodalkozik... "Hiszen ti olyan egeszsegesen eltek!!!" Aha, persze... Csak azt hallgattam el, hogy ujabban allandoan a sult krumplit kivanom es ha kell, akkor este 10-kor is nekiallok sutni (az mas kerdes, hogy vegul nem eszem meg, mert ebbol a krumplibol sosem sul ropogosra...) Na mindegy... Most ez van. Remeljuk nem ol meg... Es ami nem ol meg, az ugyebar erosit... :o)
Tegnap egy kulonleges vasarnap volt... Tobb szempontbol is... Egyreszt, mert kirandulni mentunk a hegyekbe baratainkkal es errol nem is tudtunk, csak latogatoba indultunk Hozzajuk, erre elvittek minket szep helyekre autoval... :O) Igaz, nagy turazas stb. nem volt, mert a Mira alig tud jarni (csipoprotezisre var epp...), es mar keso is volt, amikor megerkeztunk, hamar sotetedett es esore is allt... Igy csak a hegyi hazikoba vittek fel egy italra es kozben a tajban gyonyorkodhettunk az autobol es odafele majdnem ki is eresztettem a rokakomat, ugyhogy visszafele mar en ultem elore... Nagy VW Caravellel mentunk, ahol foleg eleg rossz erzes a masodik sorban lenni, arrol nem is beszelve, hogy az ember onnan nem tud tul jol fotozni sem, pedig volt mit... :o)
A kepek nem a legjobbak, mert az ablakon at fotoztam es nehol erosen visszatukrozodnek valami parkolojegyek, amik a kis rekeszbe voltak bedobalva, de azert nemelyik nem rossz, mert volt ahol raparancsoltam az Antera, hogy: "STOP!!!" ...Es eros kesztetesem volt kiszallni es azt az adott pillanatot, kintrol megorokiteni! :o) Na egy biztos: ide meg visszaterunk szep idoben, egesz napra, hatizsakokkal es elelemmel!!! :o) (Es egeszsegesen!!!)
A nap masik jelentos mozzanata, hogy hossszuuuu ido ota tegnap gyontunk!!! Hihetetlen, de igaz! Azt sem tudtam, hogyan kell es mit is mondjak, foleg nem ezen a nyelven, de olyan rendes volt a pap bacsi, hogy hagyta magyarul mondani, amit nem tudtam... :o) A Rudi elottem volt bent, jol elmeselte az egesz eletunket :o) ugyhogy mire en bementem utana, mar mindent tudott a pap es egybol szegezte is nekem a kerdeseit: miert nem hazasodtunk meg ossze templomban? Mire varunk? Miert? Ha nincs aki osszeadjon, majd o osszead stb. stb. Azt is mondta, hogy igy constantly bunben elunk es vagy valljunk kulon (!!!) vagy hazasodjunk ossze templomban!!!Aztan bunbocsanatot nyertem minden mas gonoszsagert, bunert, vetekert (jaj, micsoda szavak!!!) es annyi a hazi feladatunk, hogy 10 napon at napi 15-20 percen keresztul olvasgassunk fejezeteket az Ujszovetsegbol... :o) Ezek utan pedig terjunk vissza hozza es mondjuk meg, hogyan dontottunk... Na, most fel van adva a lecke, de mivel oszre terveztuk a templomi eskuvot, amikor a szulok is el tudnak jonni Magyarorszagrol, hat szerintem es remelem ehhez is fogjuk tartani magunkat... Mert mi van ha megsem??? Hat akkor meg a szuleinket nem tiszteljuk es megbantjuk es ez is BUN!!! Ugyhogy most per pill: mindegy. Es ha mindegy, akkor hiaba ultette a "bogarat" a fulunkbe es okozott almatlan ejszakat tegnap, de: marad az oszi idopont... A mindenit! :o) Elotte senki nem mondta, hogy ez ennyire komoly, de most elegge "szegyenlem magam" belul... Fura... Pedig milyen jol elvoltunk igy eddig... Lehet ezutan en inkabb elmegyek afrikai misszioba erre a nehany honapra... Talan ellensulyoznam vele ezt az oriasi bunt!
...Ma hetfo van... A zuram lelecelt dolgozoba, en meg megyek mindjart a mammerhez kavera... Elotte viszont meg beillesztek nehany tegnapi kepet mutiba... Lattok majd rajta tavat, folyot (Cetina), keklo hegyeket es nagy-nagy pusztasagot es szedito magassagot is...
Osszes kep itt:
http://picasaweb.google.hu/brmkepei/HegyekbenJartunk#

No comments: