Monday 27 April 2009

Farmerek es termeszetbuvaROCK!!! :o)


A vasarnapi szabadnapot kihasznalva elhataroztuk a lanyokkal, hogy most mar ideje talalkoznunk!!! (Karacsony elott valamikor jo regen talalkoztunk utoljara, azota terveztuk, hogy "majd Karacsony tajekan", de azota mar eltelt a Husvet is es alig jutott idonk meg irni is egymasnak, ugyhogy a tegnapi nap mar nagyon kellett!!!) Elotte majd' 4 napig takaritottunk, "mint az allat", mert tegnap vendegek erkeztek az egyik apartmanba Budapestrol, de arra mar tenyleg nem volt lelkierom, hogy meg is varjuk, mig megerkeznek (vasarnap...) es megint lemondjam a talalkozot a lanyokkal!!! :o( Ugyhogy anyosekra haritottam a vendegek fogadasat, mi meg majd ma koszontjuk oket, ha felebredtek es talalkozunk... :o) Tegnap ugyanis mar ejfel volt mire hazaertunk a nagy talalkozobol, ami kb. igy zajlott:
reggel amikor elindultunk, az Anitaek meg azt sem tudtak, hogy erkezunk, mert en ugyan irtam mailt, de ok nem nagyon neztek, igy reggel kellett "nyomulnom" sms-ekkel, hogy mindjart jovunk ujitott lakast nezni es aztan irany tovabb a Reniekhez! Igy Anita erosen almos hanggal kert 1 ora elkeszulesi idot, hogy ne csak ugy "betoppanjunk", ami alatt mi vettunk reggelit az egyik peksegben, ami nyitva volt es leultunk a parkba megreggelizni... Itt ucsorogtunk egy kicsiket es figyeltunk egy varjut, aki a fejunk folotti agon acsorgott es "lesett", es adtunk a galamboknak is egy kis reggelit... A parkolobol Anitaek fele indulva pedig nyertunk 500 kn buntetest, mert pont minket intettek le a rendorok (egy nyugodt, bekes, vasarnapi reggelen...) es a Rudi meg nem kapcsolta be a biztonsagi ovet (akkor fordultunk ki a parkolobol...) es semmilyen szep szo nem hasznalt... Pedig meg mondta is, hogy "Rendorbacsi kerem, aki eloszor kovet el ilyen "gaztettet", annak ellehet nezni, ugy tudom...", es a rendorbacsi is kb. igy tudta, mert a szabaly ilyen, DE! De ez meg fugg az adott rendorbacsi felmeresetol, es o azt "merte fel", hogy egy nagy bunko es le akarja huzni a rozzant Golfos nepeket, amig egy uj Mercisnek biztos elnezne, talan mert az erosebben tiltakozna... Na mindegy. Igy jartunk... Egyebkent meg mindig azonnal bekapcsolja, de akkor valamiert megsem... Probalok ma irni egy fellebbezo levelet, aztan vagy sikerul vele valamit elerni, vagy nem... Az osszeg amugy magyar penzben 20 000 HUF! (Es meg hogy orultem tegnap elott, hogy a Rudi munkahelyen kapott 400 kn-as (16 000 HUF) ajandekutalvanyt, amit Husvet alkalmabol tojt nekunk a nyuszi, levasaroltuk es mennyi mindent tudtunk belole venni... Hat ugy tunik: atok van rajtunk!!! :o)))) Legkozelebb majd inkabb megengedem otthon a Tesco parkolojaban allo ciganyasszonynak, hogy "levegye" rolam az atkot! :o) Talan akkor nem tortenik mindez... (Kutyaharapas, buntetes stb.)
Na de rovidre fogom:
Anitaek lakasa nagyon klassz lett, ugyesen es gyorsan megcsinaltak! Gratula Nekik!!! Toluk aztan az o autojukkal mentunk tovabb a Reniekhez... Reni reggel is dolgozott meg delutan is, de a koztes idoben hazamentek es fozott is!!! Ugyhogy Renieknel ettunk mindnyajan kint a teraszon, utana pedig elmentunk a farmra, ahol a pacik vannak, mert oktatasa volt egeszen este 6.30-ig... Kicsit "allatoztunk" ott is (pacik, csirkek, kutyus...), meg elotte Naluk otthon is (nyuszik, teknosbeka), aztan szepen Renit otthagyva dolgozni viszont a parjat es a kis Vencit elcsabitva szepen elmentunk spargat gyujteni! Vice tudta a "bevalt" helyeket, ahol meg lehetett talalni es jo 2 ora (ha nem tobb) csavargas es dumcsi utan vegul begyujtottunk jo sok spargat, ami a mai vacsi lesz majd! :o) Spargazas utan visszamentunk a farmra, ittunk egy kis bort, fotoztunk megint egy csomo lovat es szepen lassan visszamentunk a Reniekhez (a fiuk kicsit kesobb jottek utanunk a masik autoval, ok meg elmentek egy foldet megnezni...) :o) Aztan ujra kollektiv melo kovetkezett: kaja, spargatisztitas (fiuk + en), aztan ket-palacsintasutos sutes, amit a lanyok keszitettek elo, de aztan en vettem at a "stafetat" es forgattam, sutottem a tarsasagnak a palacsintakat! :o) Rudim delutan mar el akart ajulni, mert leesett a cukra, ugyhogy elougrott a fel kilo mandula, amit a piknikes hatizsakomban cipeltem egesz nap asvanyvizzel, almakkal es ropogtatni valoval egyetemben... :o) (Sehova se menj felkeszuletlenul!!!) :o))) A mandula aztan atvedlett Vice altal, aki egy rovid anyjaval konzultalos telefon utan megtudta, hogyan kell csinalni a piritott cukros mandulat, es meg is csinalta! :o) Viz, cukor es mandula kellett hozza... Naggggyyyon finom lett!!! :o) Aztan meg kicsit dumcsiztunk, Venciztunk, aki nagyon jol birta az iramot tegnap, majd hazaindultunk es a fiuk el is aludtak a kocsiban, mi meg dumcsiztunk kozben meg egy keveset Anitaval...
Hat errol szolt a tegnapi napunk... Mindenki jol erezte magat, azt hiszem ezt igy nyilatkozhatom a tobbiek neveben is! :o)
Kepek itt:
Ma pedig egy uj het vette kezdetet es tartogat ez a het is sok-sok meglepetest (remeljuk keves rosszat, tobb jot!) :o)

No comments: