Sunday 12 April 2009

Husvet vasarnap + anyos 59 eves lett... :o)


Nem tudom, hol a zuram... Ilyen se surun fordul elo, mert altalaban tudunk egymas minden lepeserol (neha minden masodikrol...), de most hazajottunk anyuval a hosszu setabol es ugy nez ki, a Rudi is kovette peldankat es engedett a tavaszi szep ido vonzerejenek... :o) Hat jol tette! :o)
Husvet vasarnap van... Tegnap elvittuk anyut az 50 km-re levo Krka Vizesesekhez, mert meg nem latta, es elvoltunk ott egesz nap... Nagyon jol ereztuk magunkat, Rudinak bele is sugtam a fulebe meg ott, seta kozben, hogy halas koszonet, mert lattam, hogy anyu milyen happy! :o) Jol esett Neki oromet okozni, meg a Rudinak is (ha jol lattam), hogy megkoszontem...
Kell a pasiknak neha egy kis dicseret, hogy "dagadjon a melluk" (es esetleg maskor is eszukbe jusson, hogy nelkuluk a vilag fele ilyen szep nem volna...) :o)
Jo sok kepet csinaltunk, de megerte, mert nagyon szep ott a termeszet! (Nyaron meg gyonyorubb, amikor mar minden zoldell, csak epp akkor nagyobb a tomeg is... Igy most egeszen elviselheto volt, nem kellett libasorban haladni es azt lesni, hogy mikor vonul at egy busznyi turista, hogy a vagyott fotora tenyleg csak a valogatott "versenyzok" keruljenek...

A belepodijban benne van egy fel oras hajokirandulas is a kozeli Skradin varoskabol (ez az a kisvaros, amit az autopalyarol idefele jovet tavcsovon at neztek a "kivancsiak"! Emlekszetek? Van ilyen kep is...)
A hajokirandulas csak a hajokazas miatt volt erdekes, mert ki nem szalltunk, hiszen mar elozoleg vegigjartuk azt, ahova a velunk egyutt hajoval erkezo turisztok meg nem: vagyis a nemzeti parkot... Rudi picit bosszankodott is azon, hogy senki az egvilagon nem kerte a hajon a belepot, ugyhogy "maskor" majd ugy kell jonni, hogy egyenesen a hajora es igy ingyen be lehet jutni a parkba... (Ferfilogika... :o) Bar amilyen becsuletes, ugysem tenne ilyet, de ki tudja...) :o)))
A hajorol visszajovet Skradinba elmentunk enni, amirol bovebben nem is kivanok nyilatkozni, mert egy lusta diszno etterembe kerultunk, ahol ranmk tuszkoltak azt a tintahalat, amit mar bizonyara aznapra kiolvasztottak, de nem tudtak eladni, aztan sult krumpli nem volt olyan igazi szalmakrumpli alakban, hanem (hejastul!!!) szeletekre vagva es ugy megsutve... Volt meg nehany "baki", amit kiszurtunk, de ugye nem vagyunk mi azok a "nagyarcu" vitatkozni szereto emberek, ugyhogy nem is emlitettuk meg, csak a vegen ajultunk el az egesz vacsi borsos aratol (mert "borsozni" tudtak, azzal nem volt gond!)
Ma reggel anyu es anyosom misere mentek (elvileg en is mentem volna, ha este nem zuhanok hullafaradtan agyba hajmosas, zuhanyzas, szepruha elokeszitese nelkul, ugy, hogy meg a Jezusos film 3. reszet sem sikerult megneznem vegig...), viszont reggel szepen bepotoltam minden higieniai teendomet es megujult fejjel foztem jo par tojast es megteritettem a husveti reggelire (amugy trandicionalisan...) :o) Rudit sem volt tul konnyu kiimadkozni az agybol, o is aludt volna tovabb, de ha keson reggelizunk, akkor meg anyoseknal a szulinapi es husveti ebed (2 in 1) nem fert volna belenk, ugyhogy kelni kellett idoben! :o)
Az idoooo meg: gyonyoruuu! Csak ugy kalapal a szivem az oromtol, hogy minden napunk ilyen szep!!! Vegre igazi szep ido van es meleg!!! Nem is futunk mar egyaltalan, csak egy orat este lefekves elott es azt is csak a 21 fokos uzemmodban, ami loturo... :o) Remelem ez mar marad, nem jon ujra hideg... A madarak vigan dalolasznak, egy csomo szines pillango van es meg tobb szebbnel-szebb virag! Orom kint lenni! Olyan igazi "tavasz-illat" szall a levegoben, ami ide jellegzetes, de masabb, mint otthon (talan a tenger miatt...), de otthon is nagyon szep, de maskepp, masmilyen... Na, nem erolkodok tovabb, ugysem lehet igy elmagyarazni vagy korulirni...
Ma delutan is, amikor anyosektol megjottunk a "2 in 1"- ebedrol, szepen elsetaltunk a messzi beachre, a nyilt tengerhez...
Az ebed egyebkent nagyon jol telt, anyu vitte a sutiket, amiket keszitett (en - bevallom - nem sokat segitettem a sutesben, max. "konyhakez"-kent mosogattam neha es navigaltam, hogy mit hol talal...) Ugyanis amig anyu sutott, en odacipeltem a vasalodeszkat es a rengeteg vasalni valot es ezerrel vasaltam, majd porszivoztam a sarga viragport meg a sutes utani koszt...
Lassan befejezem... (Anyu kozben elaludt a TV elott... Faradunk am rendesen a sok szines program mellett is...)
Ma is kattogtunk egy par kepet azoknak, akik ma nem lehettek velunk:
Hazajott a Rudi is idokozben, ugyhogy mar nem birok ide koncentralni, mert "allandoan zavar" :o) csak meg nehany befejezo gondolat:
BOLDOG HUSVETOT MEG EGYSZER MINDEN KEDVES BARATUNKNAK, ISMEROSUNKNEK, ROKONUNKNAK ES AZ EGESZ VILAGNAK!!! ORVENDEZZETEK! VAN RA OKOTOK!!!
HOLNAPRA A LANYOKNAK SOK LOCSOLOT!!!
"MAMMEREM"-NEK ES SZILASNAK PEDIG MEG EGYSZER:
BOLDOG SZULETESNAPOT!!!

2 comments:

Age said...

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk. Kukk hozzám, hogy mi merre jártunk.

Unknown said...

DE EDES VAGY!!!!! :) :) KOSZONOM SZEPEN ES VISZONT KIVANJUK!!!
millio puszii!!! B+L+Sz. :)