Monday 11 May 2009

Beke van - meg egy darabig, aztan kezdodik a nyuzsges... :o)


...Olvasom az "Isten titkai"-t Dr Henry Cloudtol... Illetve o irta, de a konyv Agitol van... :o) Nagyon tetszik! Igaz, csak csigalepesben haladok vele, de annal jobb, legalabb minden kis reszen van idom picit elgondolkozni (menet kozben)... Szuper konyv! A nagysikeru TITOK c. konyv utan irodott, annak alapjan, illetve kereszteny szemmel mutatja be a Titkot... Most csak ennyi, de egy nap, ha lesz ra lelkierom, lehet irok egy rovid kis osszefoglalast...
Ma reggel viszont megint csak arra van erom, hogy egy iciripicirit osszefoglaljam meg a tegnap delutant, bar ezek a "naplos" bejegyzesek gondolom eleg uncsik, ugyhogy megprobalom mar osszeszedni magam es nem elmenybeszamolokat-, hanem jo kis filozgatasokat irni az elet kicsi- es nagy dolgairol... :o) Vagy inkabb ne? :o) Mit szerettek inkabb olvasni? Marmint itt, a blogunkban? Legyszi nyilatkozzatok, hogy tudjam melyik oldalt "pedzegessem" jobban...
Nos, tegnap ugye ott fejeztem be, hogy gyonyoru az ido es "bun bent lenni"... Rudit vartam, de varhattam ra rendesen, mert nem csak 1 oras meloja volt a hajoval, hanem kozben kiderult, hoogy meg ezt is es azt is kell, s vegul ugy alakult, hogy csak este 6-kor tudtunk kicsit "vasarnapozni" (= seta, pihi, fagyi, ucsorges a parton es dumcsi...), amikor mar a joidobol csak az esti valtozatot kaphattuk, de az is szep volt, a maga modjan, az intenziv viragillattal, ami reggel es este erezheto a legjobban a levegoben...
Fagyizni indultunk, de egybol, ahogy a zuram vegzett es lemosta magarol a "keket" (kekkel festett, kiralykekkel, egy hajo-aljat!) es igy arra sem maradt mar ideje, hogy a nagy melo utan valamit egyen gyorsan, ugyhogy meglepetesszeruen a fagyizoig el sem jutva befordultunk az "Amici" Pizzeriaba, hogy ehen ne haljon ez a melosember! :o) (Mondjuk en sem bantam annyira, csak nekem estefele eleg kesoi pizzat enni, mert nehez a tesztaja, neha megfajdul tole a pockom...) Naszoval: pizza, pizza utan seta, seta utan FAGYIIIII!!! :o))) Fagyi utan pedig henyeles... :o) Levagodtunk a parton, hogy marpedig most mi megvarjuk itt a naplementet es kozben korenk gyult egy csomo madar (fokent galamb), es aprankent megettek a fagyitolcsereinket! :o) Na, nemsokara itt a nyar es a sok mindenfelet kajalo turista, ugyhogy "havaj" lesz a galamboknak is!!! :o)))
Rudi kicsit fenykepezett is roluk, de nem lettek tul jok a kepek, mert a lemeno nap volt szemben es eleg sotet nemelyik... Azert probalok valogatni olyat, amelyrol en is Ratok vigyorgok kicsit es nem sotet...
Anyosomat egyebkent tegnap sikerult nagyon boldogga (nem bulldogga!!!) tenni, mert nagy oromet szereztunk neki ezzel a sosem unnepelt, rogtonzott anyaknapi felhajtassal!!! :o) Majdnem elougrott a citromos-likor is, amit anyu hozott neki ajandekba, de mondtam, hogy majd maskor, mert mara mar tul sok lesz a jobol... :o))) Ugyhogy anyukamnak jelentem: az extra specialis citromos pia meg bontatlan!!! :o)
Ami meg ujdonsag, hogy kiraktam a teraszra a "nyugagyszeket", es tegnap, amig a Rudira vartam delutan, hogy vegezzen a munkaval, abban olvastam a cim alatt emlitett konyvet! A napocskat belottem, hogy mogulem susson es egy bogre finom, delutani teaval levagodtam olvasni... Hmmmm... Itt is jo kis beke volt... Pedig csak egy terasz... Talan most beke van a belso vilagomban es attol vagyok bekes kivul is, es attol erzek ilyen beket mindenhol!!! (Najo, eleg ebbol, mert a vegen meg elkialabalom!!!) :o)))
...Hetfo van... 9.15-kor mammernel van jelenesem a hetfoi kaven es reggelin, utana egy kis hazimunka, ebedfozes es bontogathatom a bobot kiloszamra, mert lassan el kell tenni belole a fagyasztoba is, mert mar eleg jok hozza... (Most jut eszembe, hogy a bobot meg be sem mutattam!!! Ez lesz a holnapi beszamolo temaja, ha nem jon kozbe semmi mas...) :o)
Na, ennyi. Tudom, uncsi es irhatnek mar valami okosabbat is, de most csak ilyenekre van kapacitasom. Sorry...
Azert a vegere itt van meg egy rovid video, ami erosen felkeltette az erdeklodesem a valtozas irant, amikor megneztem es meghallgattam... Nagyon titokzatos, de erosen remenykelto is egyben es valahogy mintha orulnek is neki... Ugyhogy nezzetek meg Ti is, szanjatok ra egy percet es irjatok meg a velemenyeteket, mert kivancsi vagyok... Osszuk meg, ok?
A cime: Kulturalis Kreativok es Szilas kuldte nekem, aki mostanaban erkezhetett - ha jol szamolok - a Fold deli feltekejerol Magyarorszagra egy brutal hosszuuuu ut utan... :o)
Na, itt a link:
Szep hetet!

2 comments:

Age said...

Remélem a könyvjelzőt is használod:) és közben gondosz ránk is. 1 hete ma voltunk Primostenben, mintha most lett volna. Örülök hgoy jó sokat voltunk együtt, és tudtunk kicsit beszélgetni, örömködni. A leveledet amit az útra adtál, arról még írok mailt, gyüjtögetem a választ hogy mit is írjak. Örülök hogy együtt lehettünk veletek. Gyönyörű volt ez e szűk 1 hét nálatok, veletek.

Unknown said...

Koszi szepen,megjottunk, erthetetlen, de ki vagyunk pihenve :)) nem semmi a naplementes kep! a gyereknek nem ezzel kene jatszania... na mind1, nem szolhatok bele -kiveve, ha jatszoteren van ilyen :-)