Thursday 24 September 2009

Ismet Delrol...


Hihetetlen, hogy nem irtam semmit szeptember 7-e ota, pedig mennyi minden tortent!!! Talan ez is az egyik oka, hogy nem irtam, mert voltak tortenesek es nem volt ido, most meg mar olyan nosztalgiaval gondolok vissza az otthon toltott napokra, hogy olyan irni rola, mintha nagyon regen lett volna, de azert nehany gondolatban osszefoglalnam:
Majdnem 1 honapot volt innen tavol, es ez ido alatt sokminden tortent: talalkoztam sok kedves emberrel, aludtam vendegagyakon, matracokon, gyerekszobakban... Setalgattam kedves emberekkel, jokat beszelgettunk, zarandokoltam is (egyedul errol keszult par kep, utana valahogy elfelejtettem fotozni vagy tul faraszto lett volna, es igy az otthoni idoszakrol ezuttal nincsenek kepeim...)
Voltam fodrasznal es kozmetikusnal is... A szemoldokom annyira klassz lett kicsupalva es befestve, hogy szinte magamra sem ismerek! :o) Reggelente a furdoszobai tukor elott baratkozom uj onmagammal... :o)
Vettem nehany jo konyvet (Bojte Csaba testver: Ablak a vegtelenre c. konyve!) Ajanlom az Utat keresoknek!) es fat is hordtam es szureteltem is egy kicsit... :o)
Ket hetvegere eljott a zuram is, akivel vacsizni mentunk es setaltunk sokat, nagyokat beszelgettunk a jovorol... :o) Ezeket a beszelgeteseket imadom!!!
Vannak akikkel sajnos nem sikerult igy sem talalkozni, de talan majd maskor... Nagyatadra is terveztem menni, de sajnos azt is le kellett mondanom, mivel a dragam ugy dontott, hogy o eljon arra a hetvegere is, amikorra en mast terveztem, de most O az elso, nem akartam neki csalodast okozni es azt sem, hogy hetvegen egyedul koslasson Zagrabban...
Ugyhogy eljott masodszor is es akkor onnan mar egyutt mentunk szeptember 21-en Zagrabba, tegnap pedig Zagrabbol haza...
A fovarosban jo volt, kedves ismerosnel szalltam meg aki nagyon melegen fogadott es hihetetlen torodessel vendegelt meg! Meg szendvicset meg gyumolcsot is csomagolt nekem reggelente, amikor o dolgozni ment, engem pedig kirakott a varosban es en villamosozgattam fel a zuramhoz a korhazba... Egyik nap egy oriasi uvegbol allo Egyetemi es Nemzeti Konyvtarat latogattam meg, mert Nyilt Napok voltak benne, ugyhogy korbe lettem vezetve minden emeleten! :o)
Jartam a zagrabi katedralisban is egy ima erejeig, es nem messze onnan vasaroltam nehany imakonyvet es ket szentes hutomagnest... :o) Megismerkedtem uj emberekkel, koztuk a Rudi szobatarsaival is... Setaltam az Ivankaval (akinel megszalltam) es egy baratnojevel a Jarunon (Zagrab egyik nagyon szep tava, kavezok es sportolasi lehetosegek ovezik...), aztan szolot ettunk meg aszalt fuget a Baratnonel, aki egyebkent szinten dalmat lany, de a fovarosban kapott munkat, ugyhogy ott el egy ideje... Iszogattunk eredeti, hazi meggy likort is! Hmmm... Nagyon fincsi volt!!!
...Tegnap (szerdan) delben elengedtek a Rudit es miutan atvette a zarojelentest es velemenyeket elvillamosoztunk az autobuszallomasra, ahol az en kofferem mar reggel ota vart a csomagmegorzoben... :o) Mire hazaertunk, az otthonrol feladott 2 pakk is ideert, igy nem volt annyi cipelni valonk, de igy sem volt keves a ket nagy kofferunk meg fejenkent egy hatizsak... :o) A buszon meg gyogyszert is kellett bevennunk, mert arra nem szamitottunk, hogy nem az autopalyan fogunk haladni, hanem a regi, kanyargos uton a semmi kellos kozepen, lepukkant helyeken at... Rudinak elore is kellett ulnie, hogy jobban lassa az utat, mielott kidobna a rokat, mint a mogottem ulo lany, akinek sajnos lyukas volt a hanyos zacsija, es jol osszetrutyizta magat... :o(
Itthon anyosek vacsival vartak es nehany jo meg nehany rosszabb meglepetessel... :o) Pl. a hutonkbe tuti nem nezett bele az 1 honap alatt, mert olyan peneszszag csapta meg az orromat amikor kinyitottam, hogy az csak na!!! A viragaimat mondjuk ontozte, es szerencsere osszetorte azt a ronda vazat is, amit tole kaptam es sosem tetszett, de a beszedett cuccaimat, amiket augusztus vegen kimostam meg mielott elutaztam sajnos 1 honap alatt nem volt ideje atvasalni... Hihetetlen noszemely! Joszivu meg minden, allandoan segiteni akar, de ehhez kepest nem latta at abszolut, miket kellene csinalni... Meg a Rudi utolso itthoni reggelije utan sem volt az az egy tanyer es kes elmosogatva...
Most tulvagyok 2 mosason es ugyanennyi teregetesen es varom, mikor indulunk Trogirba kaposztaert meg karfiolert, mert a kertet apos elokeszitette, hogy ha megjovunk, ne unatkozzunk es ultessunk be valami elemozsiat telire... :o)
Nemsokara ujra irok, de nem akarok mar tul surun, mert mar engem idegesit, hogy versenyt kell futnom onmagammal... Inkabb kihasznalom az Indian Nyarat es meg uszok egy par napig a tengerben, amig ilyen kellemes ido van! Udvozletem kuldom mindenkinek! Koszonom, hogy szantatok ram egy kis idot Ti, akikkel talalkozhattam... Akire meg nem jutott most nekem idom, azokkal majd legkozelebb! :o)
(A mellekelt kepek azon a kora reggelen keszultek, amikor harmadmagammal elzarandokoltunk egy kegyhelyre...)

3 comments:

Age said...

Otthonról haza. Furcsa érzés lehet. De azért örülök hogy már jelentkeztél. Puszillak benneteket.

Age said...

cseréltem profilképet, ez is én vagyok

Age said...

Most találtam, leírom:
"Az élet nem azt jelenti, hogy túléljünk egy vihart, hanem hogy tudjunk táncolni az esőben."