Wednesday 28 October 2009

Delen meg furdenek! :o)


Kedves Barataink! Jelentem: oktober 24-en epsegben es egeszben landoltam egy 2 oras repulout utan ismet itt, lent Delen, ahol sut a napocska es MEG MINDIG furdenek emberek!!! Erkeztem salban, kabatban ami alatt pulcsi es meleg melleny volt, de amikor ideertem es foleg a vasarnapi parti seta utan teljesen elallt a lelegzetem... Ha minden mast nem vennek figyelembe, mar csak ezert is halasnak kell lennem, hogy nem kell fagyoskodnom telen, hanem kiulhetunk egy melegebb pulcsiban es mellenyben a korzora teazni... :o)
A hazafele ut kellemes volt, izgultam kicsit mielott felszalltunk, de amikor elkezdett gurulni a kifutopalya fele, fejben lejatszottam a "Tobb, mint testor" betetdalat (remelve, hogy ez nem zavar bele az elektronikaba, mint azt az mp3 vagy mp4 tenne... :o)) es csak arra koncentraltam, hogy kevesebb, mint 2 ora mulva mar atolelhetem a kedvesemet, aki a repuloteren fog varni es orul majd nekem! :o) Fentrol is keszitettem par fotot, amiket a cenzurazott albumban meg is nezhettek a tobbi keppel egyutt (a vegere majd belinkelem az oldal cimet...) Most csak nehany fotot teszek be illusztracionak... Szerettem volna madartavlatbol lekapni a kis szigetunket, ahonnan mindig csodalom a landolo repcsiket es almodozom, hogy ott szallok en is a magasban es bejarom a vilagot, de sajnos nem jott ossze a terv, mert az utaskisero nenik miutan befejeztek a duty free parfumok es cigarettak arusitasat es kiosztottak a kajat az utasoknak ugy gondoltak, ram szolnak, hogy a fenykepezogepet is legyek szives kikapcsolni, pedig aztan szerintem ez abszolut nem artana a landolasnak, de lehet, hogy tevedek... Azert Primostent sikerult lekapni (3. foton latszik fentrol a kis felszigetecske) es kesobb Trogirbol is elcsiptem egy reszletet... :o)
...Vasarnap Splitbe mentunk reggel az autovasarra nezelodni, utana ebedelni vitt a zuram, hogy bepotoljuk a kulon unnepelt hazassagi evfordulonkat :o) es setaltunk egy nagyot a parton, ahol meg rengetegen napoznak es furdenek!!! A jo ido (24-25 fok) azota is tart, ugyhogy... MOSOK! (Jobb lett volna a "mosok" helyett azt irni, hogy "elvezem a husito habokat es uszok a vegtelen melyseg felett", sokkal koltoibb volna, de sajnos a nagy igazsag az, hogy: MOSOK!) Mosok, teregetek es remenykedek, hogy nem igaz, hogy a mosonok koran halnak... :o( Ezen kivul takaritok, szelektalom a holminkat erre-arra... Nagy hevvel mar szombaton delutan elraktam majdnem minden nyari cuccot, de vasarnap rajottem, hogy nagyon nagy marhasagot csinaltam es dicsertem magam, hogy nem vittem le, csak at a szomszed apartman ures szekrenyeibe, ahova nyarig mar ugysem jon senki, ugyhogy nincsenek utban...)
Hetfon magyar baratainknal voltam vendegsegben (Rudi csak ebedelni jott es huzott vissza melozni...), majd delutan mi nok harman, raktunk magunkban vagy 5 km-t! :o) Annyit setaltunk, hogy este sajgott a labam, de nem baj! Fo az egeszseg! :o)
Rudim jol van, nagyon aktiv, egy percre nem tud leulni, aminek en azert orulok nagyon, mert nyaron eppen a masik veglet jellemezte, de most jo latni, hogy mobil es jon-megy, tesz-vesz es igy nekem is nagyobb kedvem van mindent pakolaszni, intezni...
Mara is sok munkam van meg tervben, ugyhogy folytatom is, hogy meg nehany lepessel elorebb jussak es ha ujra lazitani akarok, irok meg! Most jon a "tel" lassan, ugyhogy talan tobb idom is lesz surubben irni, legalabbis ide... Priviben meg ahogy szoktam altalaban: par nap kesessel, de jelentkezem! :o)
Udvozlet minden kedves Baratnak, Ismerosnek, Rokonnak es Csaladtagnak! ♥

3 comments:

Age said...

Köszönjük a képes beszámolót. Dániában is ilyen vörös téglás házak vannak, ez tipikus arrafelé is. Hihetetlen hogy még milyen jó idő van felétek. Na jó van, fájdítsd csak a szívem.
Puszillak

Anonymous said...

Monikam, mar nagyon vartunk, orulunk hogy szepen sikeredett latogatasod.

Anonymous said...

Monikam, mar nagyon vartunk, orulunk hogy szepen sikeredett latogatasod.