Thursday 19 November 2009

Elunk es elvezzuk az oszt (ki igy, ki ugy...) :o)



Amiota nem irtam (mert eloszor nem sikerult belepnem, aztan nem volt idom...) tortent egy s mas...
Peldaul: szureteltunk oliva bogyot! Most eloszor! Ugyanis szolt a telekszomszed, hogy a zatoglavi foldon (hegyoldalban) az olivafainkon (osszesen 5 db) eleg sok bogyo van... Gondoltuk: leszedjuk es leadjuk, az 1 Liter olivaolaj is jol jon, hiszen annak is legolcsobb ara 60 kn = 2400 Ft.
Sosem ertettem miert ilyen draga, hiszen itt amerre a szem ellat (ha nem a tenger fele nez...) mindenhol olivaligetek vannak...
Na, miutan leszedtuk oket, mar ertem az arat is...
Borzaszto kemeny melo!!! Rament vagy 5 orank es 24 kg-t szedtunk le, ami 2 Liter olivaolajnak felel meg... (Ez pedig ne mondjam mennyi idore eleg itt: kb. 1 honap, mert megy salataba, halra...) 12 kg-ert adnak 1 Liter olajat az olajpreseloben es most mindenki melozik, most ez a "divat", ennek van ideje... Nekunk csak 5 fank van, de aki 200 fat ultetett es ebbol el, az bizony tobbedmagaval egyutt akar 1 teljes honapig is szuretelhet!!! Fajt a vallunk, kezunk egett a sok finommunkatol, mert ugye ezek nem furtokben vannak, hanem bogyeszoknent kell leszedni oket... Marha joooo!!! Szoval megeri az arat... Kepeket is keszitettem, de most csak nehanyat tuzok ide beloluk... Ezt fenti szoveget egyebkent nehanyan mar korabban megkaptatok e-mailben, amikor nem tudtam betenni a blogba, de most itt van meg egyszer a rend kedveert...
Ezen kivul vettunk teli gumit, de a telnek nyoma sincs... (Nem is lesz!) :o))) Teli gumi viszont "kell", mert "nincs mira koltenunk"... :o))) Szoval en meg mindig nem ertem miert ide teli gumi, de ha a zuram aszonygya, hogy koll, akkor koll is!!! :o)))
Anyosek pedig kenyersuto gepet vettek es azota apos meg a Rudi minden nap kenyersutesi ritualera osszejonnek es mericskelnek, adagolnak, nyomkodnak es sutnek!!! :o))) Anyos ma ebed kozben unnepelyesen kijelentette, hogy akkor ez legyen az o feladatuk!!! Oruljenek, hogy nem kell kenyerert menniuk! :o)) Ugyhogy lett ketto darab pekunk is a haznal! :o))) A kenyer isteni finom!!! Bevallom, banom, hogy en nem probaltam meg a sajat gepemet, de amikor akartam, mar el volt veszitve (altalam persze...) a hasznalati utasitas, ugyhogy amig szet nem pakolom a dobozaimat, addig nem is tudom kiprobalni...
A H1N1 felenk is "divat", de mi nem olttatjuk be magunkat, mivel szerintunk ez is csak affele biznisz dolog, amilyenekrol irt mar a Lenkei professzor is a Cenzurazott egeszseg c. konyveben... Legyartottak, hat el akarjak adni annak aki bedol nekik es megveszi, aztan meg az oltastol lesz baja... Na nem. Koszi, mi ebbol nem kerunk... Egyebkent is tulvagyunk egy megfazason, lehet ez mar az volt, ki tudja... Az utasitasokat viszont kovetjuk: surun mosunk kezet szappannal, meleg vizzel; sok meleg folyadekot iszunk es sok citrusfelet eszunk (napi 1 muanyag tallal szoktam reggelente leszuretelni a repedezo heju mandarinjainkbol, amik meg savanykasak ugyan, de menteni kell oket, amig menthetoek...); tomegbe nem jarunk, keruljuk a bevasarlokozpontokat, mert penzunk se nagyon van ujabban... :o( A helyzet egyre rosszabb, de nem panaszkodom! Amig hal van a tengerben es citrom a fan, meg meg nehany "csoda" alakul a kertben (karfiol, brokkoli, kelbimbo, kaposzta...) addig "nincs baj bebi"! :o)))
Rudi kulonbenis azt mondta, hogy "nekunk akik 90 kg-nal tobbet "nyomunk", nincs szuksegunk oltoanyagra, mert mar eleve disznok vagyunk..." :o))) Remelem engem ebbe a kategoriaba nem gondolt bele... Ha igen, majd jol megvagom! :o)))
...Pont 10 nap mulva lesz Advent elso vasarnapja... Ma vettunk gyertyakat is es felcipeltem mar minden karacsonyi diszt, pedig a zuram tegnap azzal "boldogitott", hogy nem tudja mibol veszunk iden fat... En meg erre csak annyit mondtam, hogy: "Erre a tragikomediara nem vettem jegyet, ugyhogy koszonom szepen a fellepeset, de nem vagyok ra kivancsi, mert olyan meg sosem volt, hogy ne lett volna valahogy..."
A szomszedaink elkoltoztek... Na nem azok, akikkel nem beszelunk, hanem azok akiknek az udvara a bejarati ajtonkkal szemben volt... Epitettek hazat es elkoltoztek... A kis kuckojuk m eg itt maradt uresen, tok fura... Allitolag egy neni vette meg (ezer eve mar, csak eddig ok nem tudtak kikoltozni, mert nem kaptak az uj hazra hasznalatbaveteli engedelyt, se vizet, se aramot...), de a nenike csak nyaralni jon ide nyaron, ugyhogy most meg nagyobb csend van a kornyeken az oszi, teli honapokban... Lehet jonni lelket gyogyitani a sok stressztol! :o)
A nyomtatonk elromlott... 5 evig birta kb. Ram maradt 20 kilo szines meg fekete tintapatron, de igyekszunk majd olyan utodot venni helyette, akibe passzolnak ezek a tintak es akkor megintcsak "nincs baj bebi"! :o)
Mi mar megint nagyon nagy lenduletet vettunk es gozerovel csinaljuk a keglit... Mar egyre inkabb otthon formaja van... :o)
Most itt pontot teszek a szovegelesem vegere. Majd irok meg, ha megszall az ihlet. Udv. Pont.

1 comment:

Age said...

Annyira mediterrán helyen laksz, hogy... mi meg itt fagyoskodunk. Élvezd az életet, helyes!!
Puszillak