Saturday 7 November 2009

Nehany gondolat...

Szombat van... Amiota vannak sokkal fontosabb teendoim, mint a naploiras, hihetetlen gyorsnak tunik az ido mulasa... :o) Mar november 7-e van, meg par het es itt van Advent elso vasarnapja (iden nov. 29-en lesz...) Lassan neki is allok az unnepek elotti nagytakaritasnak, bar amennyit porolunk meg mindig nem biztos, hogy sok ertelme van... Ugyhogy ezt az otletet lehet el is vetem es csak sok kistakaritasra valtom be iden, mert arra viszont nagyon is szukseg van...
Az elmult het eleg mozgalmas volt... Kedden reggel palacsintat sutottem es a zuhogo esobe utnak eredtunk palacsintastul Reniekhez, aki sutivel vart minket... :o) Ebedre is osszedobtunk gyorsan valamit es jokat cseveresztunk delutanig, amikor is elindultunk mindannyian az Anitaekhoz, aki meghivott minket vacsorara (ferjestul, gyerekestul)... Ugyhogy egyik vendegsegbol a masikba csoppentunk... :o) Amikor megerkeztunk ott voltak mar Szilviek is "a szomszedbol" (5 km-re laknak tolunk kb.) Kicsivel utanunk a Reniek is megjottek es teljes volt a letszam: 4 lany akik magyarul beszeltunk + 4 ferj, akik egymassal horvatul + Venci, aki mindenkit elszorakoztatott es korbe-korbe rohangalt a 2,5 evevel es abszolut nem unatkozott! :o) A vacsi finom volt, a suti szinten es a hangulat is olyan jo volt, hogy 22 ora korul indultunk csak haza, pedig 5-re mentunk... :o)
Csutortokon (azon a napon, amikorra "szoritast" rendeltem mindenkitol, aki raer...) :o) minden rendben ment itt is ott is... :o) Szerencsere mindent rendben talaltak nalam, kovetkezo vizit 1 ev mulva, R. pedig meg nem tud semmit a "bizottsag" (amely 1 (egy) holgyemenybol allt!!!) nem nyilatkozott semmit, csak annyit mondott, hogy Zagrabba kuld mindent es 2 heten belul varhato a valasz... Hat varjuk...
Az idojaras egyebkent tipikusan osziesre fordult... Zuhog az eso, foleg ejszakankent, ami a novenyeknek jot tesz, nekunk is (mert nem nappal zuhog) es a konyhanak is (mert ha nappal (delutan) elered, legalabb itt tudjuk elutni az idot, meghozza hasznosan...) :o)
Rudi egyebkent egesz heten lot-fut, dolgozik egyszerre 3 helyen, de o maga osztja be ma kinel mit fog csinalni es holnap hol folytatja... Ugy latom, nagyon bejon neki ez a magan-biznisz, amibe belevagott es sokkal kipihentebb es kiegyensulyozottabb is mostanaban... (Leszamitva, hogy most eppen megfazassal kuszkodunk, de csak az enyhebb formajaval, ami meg labon is kihordhato, ha nagyon fakir az ember onmagahoz...)
Az iroasztalomrol ram meredo szelmalom - amit Amsterdamban vettem - neha visszahuz Hollandiaba gondolatban, de igyekszem ide koncentralni most, mert igen komoly "dooogaim" vannak itthon, amelyek nem turnek halasztast!!! Tobbek kozott surgosse kezdett vallni a lakas berendezese, mert rajtam kivul mar masokat is kezd a dolog idegesiteni... :o) Masreszt pedig mert kozeleg a Karacsony es szeretnenk magunkat (vagyis: magamat!) egy mosogatogeppel meglepni ( = felszabaditani a konyha beklyoi alol!) ugyanis nem birom mar ezt az allando mosogatast, foleg amiota aktivan tevekenykedem ujra a gasztronomia szinpadan es kepes vagyok mindenfele elvetemult dologra!
...Mit irjak meg? Nem tudom... Ugyhogy lassacskan zarom is soraim mara es megajandekozom magam egy forro zuhannyal es egy thai masszazzsal (ha ut kozben el nem teved a huzott szemu masszorom) :o) , mert ma tenyleg megerdemlem!

No comments: