Tuesday 1 December 2009

Hogyan gondolkozzunk???

Hogyan gondolkozzak?!
Racionalisan (ahogy a Rudi "megkoveteli") vagy szivvel (ahogy en szoktam legtobbszor)???
Kisebb merlegeles es egy fel oras debate, osszeszolalkozas es vita utan a mult heten csutortokon ugy dontottunk, hogy hetvegere hazalatogatunk!!! :o)
Gyozott a SZIV!!! ♥
De elmeselem elolrol: a zuramnak mennie kellett Zagrabba dokihoz, mert eljott a kontroll ideje... Csutortokon hivta a dokijat, hogy mikor jojjon, mire a doki, hogy jojjon holnap ha tud... Hat jo. Ezek szerint penteken hajnalban el kell indulnia busszal, egyedul, mert igy a legolcsobb, leggazdasagosabb es meg ugyanaznap haza is jon... En mar azon agyaltam, hogy mi a turoval toltsem ki a napom, annyira megszoktam mar, hogy egyutt vagyunk sulve-fove es dolgozunk a konyhan jobb esetben... Most meg elmegy egy egesz napra! :o(
...Lement a haziorvoshoz beutaloert s ekkor kezdtek osszejonni a "veletlenek", melyek ugy hoztak, hogy a hetvegen hazamentunk... Megpedig: a dokino nem dolgozott (a hazi doki), hanem helyettese volt, ami nekunk azert volt jo, mert a mi hazi dokink nem szokott adni utikoltseg papirt Zagrabba, mondvan, hogy "van kozelebb is orvos, csak a legkozelebbi intezmenyig szabad adnia...", na de a helyettes viszont szo nelkul megirta az utikoltsegpapirt is, raadasul 2 fo reszere, mert hogy Rudinak az allapota miatt kell kisero!!! :o)))) "Huhejjj!!!" Orultem magamban, mint majom a farkanak, mert ezek szerint nem lesz koltsegunk, ahogy gondoltuk es akkor elkezdtem hirtelen beadagolni az otletem: mivel pentekre van idopontja (ami utan hetvege kovetkezik, amikor is anyukam meg mindenki mas otthon van es nem dolgoznak...) es meg duplan oda-vissza kifizetik az utunkat (igaz, csak Zagrabig...), hat csak lesz meg annyink, hogy onnan tovabbutazzunk anyuekhoz, hiszen onnan mar csak "egy kopesre" laknak!
Ugyhogy kitalaltam es Rudival megkonzultaltuk, o nagy nehezen beadta a derekat (ekkor mar sirtam majdnem, de csak mondtam, mondtam a magamet: "a lanyok mindig jarnak haza, milyen jo kis meglepetes lenne, hogy orulnenek nekunk stb. stb" es azt mondta: oke.
Lerohantam, felrohantam, azt sem tudtam mihez fogjak eloszor, de miutan logikaval vegiggondoltam eloszor kiszaladtam szedni egy kis citromot meg mandarint, mielott besoltetedik, aztan ket hatizsakba osszecsomagoltam a 2 napra valo cuccokat, meg mindent ami a dokihoz kell...
Este meg mindig nagyon happy voltam, amikor Rudi rakezte: "en hulye, hogy igent mondtam!" , "neked vegre meg kellene tanulnod racionalisan gondolkodni, felfogni, hogy nincs penzunk es annyi kiadas van, hogy mar nem is tudjuk fejben tartani", "szepen mondtam, hogy elmegyek egyedul, erre kifantazialtad ezt a latogatast, amikor tudod, hogy mennyire utalok utazni"... stb. stb. Sikeresen elrontotta az estemet, de nem hagytam magam, csak daraltam az erveimet: "igen, tudom, hogy ez kiadas, de: zagrabig meg vissza ugyis ket szemelyre visszakapjuk a buszjegyek arat, szeretnem meglepni anyuekat meg a baboekat (nagyszuleink) stb. stb. es by the way: ha en akkor racionalisan gondolkoztam volna - nem pedig szivvel - amikor idekoltoztem es hozzad mentem (hoppa!), akkor most lehet nem lennek melletted, mert inkabb racionalisan olyan helyet valasztottam volna, ahol jol tudok keresni es esszel merve erdemes elni, nem pedig majd' mindent "feladva" erted! (Ez lehet kicsit kemeny volt, de hatasos!) :o) Aztan meg azt is hozzatettem, hogy a TE Szuliedet fogom gondozni majd idoskorukban, mert az enyemek messze lesznek, nem leszek az enyeimmel minden nap, ugyhogy ezt nem fogom racionalisan merni, inkabb nem kell szobabicikli meg kosarkak most, de hazamegyunk (es kesz!)
Ugyhogy mentunk es a buszon mar odafele menet azt sugta a fulembe, hogy: "Jo, hogy itt vagy velem..." (mert faradt volt, vallamra dolve allhatott, adagoltam neki a gyogyszereit amikor ideje volt (mert o hajlamos megfeledkezni rola) es meg sok minden mas miatt is jo volt egyutt utazni... :o)
Zagrabban gyorsan vegeztunk a dokinal, utana 2 oran at forditottunk egy levelet (Rudi olvasta horvatul, en forditottam magyarra...) a palyaudvaron, amig a hazafele meno buszra vartunk, kozben megtudtuk, hogy elsore nem nyert a leszazalekolasi project Rudinal (de masoknak sem szokott, ugyhogy erre szamitottunk is...) Delutan 4-kor mar uton is voltunk tovabb Anyuek fele, es este 19.30-kor megerkeztunk (egyetlenszer sem allt meg a busz, meg pisilesre se!!!) :o) ahol a tesom meg a parja es az apu mar vartak rank! Anyu meg otthon vart, kajaltunk, dumcsiztunk kicsit, bedobtam egybol egy francia kremest meg egy szelet dobos tortat, es megtudtuk, hogy holnap (szombaton) a mamaekhoz megyunk mindnyajan ebedre meg sutire, mert a mamanak szulinapja van!!! :o) Pontosabban MA toltotte be a 77. eletevet! :o)
Ugyhogy nagyon jol jott ki, hogy megtettuk azt a villamlatogatast a hetvegen, mert nemcsak anyuek orultek nekunk, hanem a mamaek is, mert igazi szulinapi meglepeteskent erkeztunk! :o) A mama szegeny korhazban volt nemreg, es meg most sincs tul jon, allandoan hatrafele "esik", megszedul es ez miatt sokat sir is... A kepen is amit csinaltunk elsirta magat... :o( Dragasagom... :o(
Talalkoztunk a nagynenemekkel is meg az unokatestveremekkel is, ugyhogy szep szines hetvegenk volt...
Vasarnap delutan meg az egyik Timimhez is eljutottunk a leforditott levellel, amit vittem neki... Nala is teaztunk, beszelgettunk, ettunk vanilias pudingot keksszel... :o)
A vasarnap delelotti program pedig csaladi ebedkeszites volt, majd ebed, majd anyukam ket "veje" kozos erokkel megjavitottak a varrogepet! :o)
Anyu a hajamat is levagta, mert mar torott nagyon a vege, de fodraszra most nem jutott idom...
...Kaptunk mamaektol orolt hazi pirospaprikat, anyutol meg Rudi 2 par cipot, ami apunak nem jo, en meg egy tok szuper csizmat!!! Fekete, borbol van (kicsit befogta a labamat...) es lapos talpu, de elegans!!! Olyan jol nez ki!!! Nagyon orultem neki, mert en meg olyan kis felcsizmaban jarok, mait meg gimiben vettem...) :o( Eppenhogycsak megemlitettem, hogy milyen gaz mar az en kiscsizmam, de nincs penzem most masikra, pedig olyan jok vannak anyu mar elo is vette ezt a szekrenybol... Azt mondta egyszer regen hozta Nemetbol, de akkor nekunk nem tetszett (???), nem kellett senkinek, de nem adta masnak, mert tudta, hogy egy nap megjon az eszunk... :o) Ja es ugye erdemes beszelni arrol, mid nincs, foleg ha Anyadnal vagy... :o))))) ...Mert Neki vannak ilyen "vesztartalekai"... :o)))) Mondtam is, hogy Karacsonyra ne is koltson ram, nincs mar szuksegem semmire, es tudom, hogy hogy all mostanaban anyagilag mindenki... :o( Mi sem ajandekozunk iden... Egyszeruen nem futja ra... :o(
"Nyertem" egy lila vastag telikabatot is, ami a tesome volt, de o - sajat szavait idezve - ugy nez ki benne, mint egy MAMUT :o))), ugyhogy en elfogadtam... Anyu szerint ezt a kabatot a tesom New York-ban vette!!! :o))) (Jol le is toltam, hogy nekem meg egy kepeslapot sem kuldott, de akkor tisztaztuk eme felreertest es abban maradtunk, hogy nem New Yorkban-, hanem a New Yorkerben vette, ami szinten "hazugsag", mert az van beleirva, hogy ABORIGINAL!) :o)))
Jaj, olyan jo volt otthon!!! Annyira megmelengette a szivemet ez a 2 nap!!! Ettunk, ittunk, dumaltunk, jo kis nyuzsges volt, rokonok, porges... Lattuk az uj akvariumot a szebbnel szebb halakkal, lattuk milyen ugyes sogorjeloltunk van, milyen szepen kijarolapozta az erkelyt es megtalalta a varrogep hibajat!!! :o)
Bort is bontottunk, koccintottunk egyet es megcsodaltuk a tesom gyartotta karacsonyi dekoraciot, majd vasarnap reggel anyuval Adventi asztalt varazsoltunk es meggyujtottuk az elso gyertyat is... :o) Sosem felejtem el ezt a hetveget... Remelem jovore mar vegre egyszer Karacsonyra leszunk egyutt!
Hetfon hajnalban kellett kelni, apu elvitt a buszra, ami Zagrabig ment csak, es ott at kellett szallni... Na ez a busz (az elso) Kutina kornyeken kigyulladt!!! Az egyik fek kigyulladt es ezerrel fustolni kezdett! Meg is allt a sofor az autopalya kozepen, a nagy semmi kozepen es elkezdtek oltani eloszor poroltoval, majd vizzel, az embereknek meg folkiabaltak mikrofonba (mert emeletes busz volt...), hogy "MINDENKI AZONNAL SZALLJON KI!" Bepanikoltunk rendesen, hogy mi a fene van most, es engem is rendesen levert a viz, mert mindenki megindult az egyetlen kijarat fele (mostantol utalom az emeletes buszokat!!!) es nagy volt a tomeg, alig haladtunk kifele... Amikor kiszalltunk, Rudi persze azonnal ment megnezni mi tortent es be is akart avatkozni, mondvan, hogy le kellene szedni azt a kereket es az embereket inkabb a tuloldal fele elhelyezni az egyensuly miatt stb., de nem volt szerszam, amivel levehettek volna, igy csak eloltottak, utottek-vertek, aztan vissza kellett szallni es elottunk villogos auto haladt, mi meg szepen lassan mogotte... Igy jutottunk el az elso normalis utszeli pihenohelyhez, ahol meg vagy fel orat kellett varni a masik buszra, mert helyettes buszt kuldtek... Az emberek idegeskedtek, mi meg benyomtunk fejenkent 2-2 szendvicset es ugy voltunk vele, hogy "majdcsak hazaerunk" valahogy... :o) (Voltak akik repulore siettek, nekik kuldtek meg egy buszt, amely mar Zagrabba erve varta oket es kiugrottak a buszbol egy piros lampanal at a tuloldalra, ahonnan a masik busz egyenesen a repterre vitte oket... Hogy elkestek-e vagy sem, mar nem tudom... Mi 10 perccel a csatlakozasunk elott odaertunk (kulonben kellett volna varnunk az atszallasra 1,5 orat, ha idoben erkezik...), es 14 orakor mar indultunk is tovabb Splitbe (ami tolunk ugyan Delebbre van, de nem volt masik valasztasunk, ha nem akartunk 16-ig varni a kovetkezo buszra...) Igy megint gyorsjarattal mentunk Splitbe (egyetlen egy piheno allomassal a hegyekben, ahol ettunk fankot es ittunk aludttejet, no es lefenykepezkedtunk hegyi mackoval es szarvassal is!!!), ahonnan 50 km-t kellett meg visszafele jonni, hogy hazaerjunk es apos vart rank a fouton...
Ami meg izgi volt, hogy a Rudi otthon hagyta a mobiljat (anyueknal, raadasul kidobta a szemetbe!!! Amit en nem is ertek, hogyan tortenhetett, de most amig csomagban el nem kuldik, mobiltalan...), nalam viszont ketto is volt, de az egyiken nem volt penz, a masik meg lemerult, mert hetvegere nem vittem magammal toltot... :o)))) Azon imadkoztam, hogy sikeruljon azzal a lemerulttel meg legalabb annyit jelezni anyosekra, hogy "apos azonnal induljon ertunk a foutra!" (mivel onnan a hazunk meg vagy 2 km, nem szivesen gyalogolnank le ezt a tavot egesz napos utazgatas utan 2 utazotaskaval...) Szerencsenk volt! Anyos csevereszett volna, de en nem is hallgattam mit mond, csak elorditottam magam, hogy: "Apos induljon most!!!"
20.30 korul otthon voltunk... Egyenesen az agyba mentunk, mert reggel mar mennunk kellett Sibenikbe, hogy Rudinak meghosszabbitsak a tappenzet... (Pedig tegnap meg lazan azt gondoltuk, hogy ma delig alszunk, de ebbol nem lett semmi...) :o( Na majd holnap... :o)
Az otthoni pillanatokrol keszitettunk is par kepet... Meg a kalandos buszozasrol is...
Most viszont bucsuzom, mert szeretnem ma a mi adventi koszorunkat is elokesziteni es egy kis rendet tenni a lakasban...
Itt esik, eros deli szel fuj, nem tul kellemes... Remeljuk nem tart soka...
Mindenkinek mindent nagyon koszonunk!!! Jo volt ez a hetvege! (Apukam azzal bucsuzott tolunk, hogy: "Gyertek maskor is, de ne ilyen "hosszu idore"!) :o)
Hat sajnos vissza kellett jonnunk... Sok dolgunk van es fogytan vannak a 2009-es napok...
Tobbi kephez (akit erdekel) ezt masoljatok be:

www.picasaweb.google.com.au/brmkepei

2 comments:

Unknown said...

Sziooo!! JO VOLT OLVASNI AZ ELMENYEITEKET !!!!!!!!
Egyutt orultem Veletek :)))
Millio pusszi,Szilas :-)

Age said...

Micsoda kalandok! Én mindig is mondom, hogy a spontanitás tud a legizgalmasabb (és kalandosabb) lenni. Láttad a videót, amit tegnap belinkeltem neked? A játszós parton van, és az után is nézd, hogy elmegy a repcsi, ott úszkált egy ember, még jó hogy nem lett baja, ahol a tűzoltáshoz vizet vett fel a repcsi. (amit talán láttunk is)