Sunday 6 December 2009

Miki, Miki, Mikulaaaas!!! :o)

Ujra itt, hogy irjak nehany sort:
a heten vendegsegben voltunk Renieknel, ahol nagyon jol ereztuk magunkat, jo otthonosan! :o) Mar 10.30 korul odaertunk, mert a varosban reggel gyorsan vegeztunk. Reni ebedre is meg vacsira is nagyon finomat keszitett: ebedre marhaporkolt volt meg gombaporkolt a hust nem evoknek :o) rizzsel, vacsorara meg lasagnet keszitett... Vacsin mar Anitaek is ott voltak, akik kicsit kesobb jottek, mert a parja dolgozott... A desszert is nagyon fincsi volt: vaniliapudingos gofri (a fiuk kozul egyik sem tudta, mi az a gofri, amig meg nem mutattuk "eloben", erre leesett nekik a tantusz es felkialtottak: VAFL!!! :o)))) Milyen GOFRIII??? Meg jo, hogy fel nem lazadtak, hogy mi mereszeljuk gofrinak nevezni azt ami tulajdonkeppen VAFL!!! :o)))
Venci nagyon aranyos volt, elszorakoztatott minket, ha unatkoztunk (vagy ha TV-t neztunk...) szajharmonikazott vigan :o), aranyosakat mondott, egyre szebben beszel... Pl. Reni ebedhez le szerette volna oltani a TV-t (amiben reggel Venci nezte transzba esve a meseket...), mire a kicsi odaszaladt, es lefogta az anyukaja kezeben a taviranyitot azzal, hogy: "Mama, koszonom, nem!!!" Micsoda illedelmes gyermek! :o))
A vendegeskedes folyaman, mint eddig minden alkalommal szinte a fiuk kulon beszelgettek egymassal, mi meg kulon egymassal... :o) Felig mar muzulmanok vagyunk!!! :o)))) A fiuk ferfias temakat feszegettek horvatul, mi meg noieseket magyarul... Megint volt szo haztartasrol, befozesrol, meszelesrol, szulesrol es terhessegrol (van akinel epp aktualis a tema...) :o) aztan arrol, hogy a horvatok hogy nevelik a gyerekeket (pl. ha odajonne, mint a Venci akkor a konyhaba, hogy "segiteni" szeretne, a helyiek mar elzavarnak, mint a macskat kb., hogy: "Bizsi! Bizsi!" (magyarul: Tunes innen!), nem ertik, hogy ez is az elet resze, igy is lehet egyutt jatszani es a gyerek ezekre vagyik, nem lehet mindig elzavarni, hogy huzzon el, ez nem jatek, tessek egyedul jatszani a jatekokkal!!! :o( Eleg gaz... :o( Aztan mereszeltuk a fiukat megszakitani egy-egy temanal, pl. hogy mondjak mar meg, mi az, hogy hozzajuk gyerekkorukban nem jott ejjel a Mikulas es nem kellett csizmat pucolniuk es az ajto ele tenni!? Erre Rudi megszolal: "nekem nincs is csizmam!", a Josip meg: "nekem meg nincs ajtom!" :o))))) Meg a Bibliaban is a Szent Miklos volt, aki ajandekot hozott ilyenkor, de itt Dalmaciaban NEEEEEM!!! Aaaa!!! Dehogy! Ide kerem szepen a Szent Luca (Sveta Lucija) hozott ajandekot december 13-an! :o) Meghozza - allitolag - a parnajuk ala! Megkerdeztuk , hogy vajon mit hozott ilyenkor? Csoki Lucakat? Vagy az volt a nagy orom, ha aznap (13-an...) nem tortent semmi rossz!? Talan annak orvendeztek, hogy "Jujj de szuper! Tuleltuk ezt a napot!!!" :o))) Na szoval: a Mikulas ide csak nemreg ota jar... (Lehetseges, hogy azota, amiota az elso mai generacios magyar lany ide jott ferjhez! :o))) Hozzank konkretan azota jar, amiota en idekoltoztem ide-s-tova 5. eve mar... Szoval en hiszek benne(m)! :o) Meg itt is megtalal(om) engem!!! :o) Pedig ez mar sokkal messzebb van, mint ahol eddig laktam... :o) (Bocsi: enyhe shizofrenias tunetek leptek el...) :o))
Minden december 6-an szokott valamit hagyni az ajtoink elott (sot: anyoseknak is! Hihihi! :o))) Biztos ok is jogyerekek!)
...Nos: ma reggel "a zanyukam" volt a Mikulas... Nem azert, mert idejott ejjel es megtomte a ki nem pucolt csizmainkat - amik cipok - hanem azert, mert o kuldte nekunk a 2 Mikulascsomagot amik tegnap ertek ide es meg szaloncukorral is ellatott minket (na meg persze utanunk kuldtek az ottfelejtett mobilt...) :o))))
Meg csak reggel fel 9 van, de Rudolfom alszik, mert valoszinu egesz ejjel "szolgalatban" volt... :o) - pedig mar annyira szeretnek reggelizni, megpedig azert, mert ma reggel a reggelink is MAS lesz! :o) (Lasd: mellekelt kepeken...) Ma reggel szorgalmas kis hangyakent koran felkeltem es szepen megtalaltam a reggelihez a Ritatol kapott Mikulasos tanyerokkal es poharakkal!!! Melle rendszarvasos szalveta, melle egy- egy szaloncuki desszertnek es egy kis kostolo a csokistallerbol, aminek iden - remelem - nagy lesz a sikere szerte a vilagon! :o) Hihihi! :o) (Psssszzzt!)
...Tegnap anyosomek vacsorazni voltak es kozben valami termekbemutatot hallgattak vegig... Nagyon elegancsosan neztek ki amikor elkoszontek... :o))) Remelem jol ereztek magukat es surubben fognak eztan eljarni neha valahova... :o) Ma Hozzajuk vagyunk hivatalosak ebedre, bar ezt talan nem is kell emlegetnem tobbszor, mert amig mi lakast renovalunk altalaban minden nap naluk es veluk eszunk, en csak nehanapjan sutok vagy fozok valamit, pl. tegnap is: porehagymalevest vacsira (es mara is maradt...) :o)
Ne felejtsuk el, hogy ma van Advent 2. vasarnapja... Ugyhogy a 2. gyertya is meggyujtasra kerul... ♥
Majd a heten kicsit fotozok itthon is, hogy lassatok, hogyan dekoraltam iden... :o)
Szerdan viszont Rudinak egnek a gyertyak 36. szuletesnapja alkalmabol, ugyhogy aznap tutko, hogy en fozok!!! :o))) Tortat nem ker, inkabb szernyiket akar... Am legyen! :o)
Luca-napjan a lanyok jonnek hozzank, mert most mi vagyunk a sorosak... :o) Majd szolunk a fiuknak, hogy hozzak a parnaikat is, hatha Luca tesz valamit alajuk! :o) (Marmint a PARNAK ALA!!!) :o))) Meg ki kell gondolnom, mit fozzek... Lehet polip lesz krumplival sulten mediterran fuszerezessel... Ez meg anyossal megdumcsizando tematika egyelore, mert nem tudom hogy allunk polippal a fagyasztoban... :o) Na de ez meg a jovo muzsikaja, meg lehet eszembe jut valami mas, valami jobb... Vagy szavazasra bocsatom! :o))))
Jaj, a szavazas!!! Nemsokara szavazas lesz! Koztarsasagi elnokot kell valasztani es a vendegeskedes kozben szoba kerult temakor ugy vettem, hogy a fiuk nem is mennek ki szavazni, mert minden jelolt "ugyanolyan" (szepen fogalmazva...) :o)
...A konyhanknak az epitos-reszet tegnap befejeztuk!!! Most jon a csiszolas, durva glett, csempezes, fugazas, konyhai gepek beszerelese, hogy alkotni tudjak itt vegre mar, aztan finom glett, a konyha nappali reszet kitevo falnak a kirakasa igazi dalmat kovekkel, majd festes, a spot lampak beszerelese a kifurt lyukakba es vegul a hajopadlot imitalo laminatpadlo lerakasa... Ennyi van vissza, ami minket illet... A konyhakeretre szerelendo fa ajtok pedig majd akkor kerulnek fel, ha kigondoljuk ki fogja oket legyartani es mikorra es mennyiert, mert ezen meg agyalunk, hogy mi eri meg jobban... Mindenesete fabol szeretnenk, csak eppen meg nem baratkoztunk meg kozelebbrol az arakkal, ugyhogy nem tudom mi lesz ebbol a tervbol...
Most bucsuzom... Rudi mar ficankol, legjobb lesz kiinvitalnom az agyikobol, hogy atkiserhessem a konyhaba, ahol elajulhat attol, micsoda noje van! :o)))) (Marmint: nem var ra semmilyen BOMBANO a konyhaban, hanem attol kell(ene) hanyatt vagodnia, hogy milyen franko Mikulas-style reggelink lesz ma!) :o)))
Na eleg belolem! Meg egy kortyot sem ittam (ma), megis olyan vidam vagyok! Lehet a Mikulas hintett ram valami vigyor-port! :o)))
Na szevasztok gyerekek! ♥

No comments: