Monday 21 December 2009

Karacsonyi buli nalunk...



...Mivel nemsokara szetszeledunk (= a magyar lanyok kozul 50% aki hazamegy Karacsonyra, vagyis mivel 4-en vagyunk, igy 2-en maradunk akik nem...) :o) ugy gondoltuk, rajtunk a sor, hogy most mi hivjuk meg a tobbieket egy kis vendegeskedesre hozzank, hiszen mi mar voltunk egymas utan ketszer Renieknel is, egyszer Anitaeknal is, ugyhogy most rajtunk a sor, januarban pedig Szilvieknel jovunk ossze...
Szerencsenk, hogy a ferjeink is jol kijonnek egymassal (talan tul jol is, mert a legutobb, itt nalunk annyit rohogtek, hogy este Rudinak fajt is a hasizma a sok rohogestol... Dolnek beloluk a poenok, kesz kabare, es ahogy a kis Vencivel elszorakoznak!!! Tiszta bebisinter banda!!!) :o))))
...Na: december 18 lett vegul is az a nap, amely mindenkinek jonak bizonyult, igy nem hoztak Luca-napra parnat magukkal es nem is kaptak ala ajandekot... :o) (Luca-napjan viszont buzat ultettunk es ma mar olyan szep nagy, hogy orom nezni, csak epp kicsit ritka...) :o)
Visszaterve:
penteken eljottek a lanyok es a fiuk, elotte vagy 3 napig lelkesen keszultunk takaritassal, kajakkal, sutikkel, diszitessel, hogy minden szep es karacsonyos legyen... Jol elfaradtunk, de megerte!!!
Eloszor eloetel volt svedasztalos stilusban: franciasalata, prosciutto (prsut, vagyis dalmat fustolt sonka...), sajt, olivabogyesz es hazilag sutott Moulinex-kenyer! :o)
Utana dumcsi, buli, rohoges, mi magyarul, fiuk horvatul, Venci vegyesen... :o) Vencinek csinaltam egy specko Venci-sarkot is egy csomo jatekkal, ugyhogy o sem unatkozott! :o)
Kesobb a fiuk beoltoztek es kivonultak anyos kishazaba, ami egy kicsike konyha ahol lehet grillezni es meggrilleztek a halakat es sutottek polipot krumplival (amit mar elozoleg anyossal bekeszitettunk...) :o) mi meg bent teazgattunk, gyumolcssalatat eszegettunk, majd meglatogattuk a fiukat is, hogy hogy all a vacsi... :o)
A vacsi nagyon jol sikerult, pedig azt hittem talan keves lesz, de nem lett! :o)
Utana jottek a sutik, gyumolcssalata meg egyszer (a fiuk az elso korben nem ettek, mert nem voltak bent...) es pudingos-kekszes sajat talalmany... :o)
A lanyokat egy-egy karacsonyi disszel es 3-3-3 kg hazi citrommal leptuk meg Karacsony alkalmabol... Mi is kaptunk meglepiket, Renitol sk. kistanyert pacis mintaval, Anita meg hazi dolgokkal ajandekozott meg: sutotokkel (ami itt nem kaphato, vagy csak ritkan...), barackbefottel... Szilvi a szivet hozta es a lelkiismeretfurdalasat :o) mert otthon felejtettek a meglepit, de mondtam en nekik, hogy "no problem, ne csinaljanak ugyet belole, mert mi is sokszor jartunk mar igy es tudom mit ereznek, de igazan no para!!!" :o))) Majd januarban duplan eszek, ha naluk lesz a tali-buli! :o)))))
Az esemenyrol tul sok kep nem keszult, inkabb en fotoztam a helyseget ahol osszejottunk (egykori otthonunkat, a foldszinti apartmant...), es Vencit ahogy bohockodott meg a kajat... Errol parat mutatok is...
Nagyon szep delutanunk es estenk volt... Igazi bevezeto a karacsonyba! Minden nagyon jol sikerult, ugyhogy elegedettek voltunk mi ketten is a Rudival, aki este meg segitett is mindent osszeszedni es elmosogatni, rendet rakni... Nagyon jo fej volt... :o)

No comments: