Friday 29 January 2010

Burkolas - szo szerinti es atvitt ertelemben! :o)

Telnek, mulnak a napok es en nem jutok oda, hogy kanyarintsak ide egy bocsuletes iromanyt! Ez nem panasz, ez JO JEL!!! :o) Ugyanis azt jelzi, hogy kezd beindulni az elet errefele a telnek ellenere... :o)
Egesz heten "cirkulaltunk" szaz fele, pluszban minden nap lenyomtam a porszivozas-portorles-felmosas koroket, mert annyi por van, ahogy a konyhaban - mar megint - dolgozunk (diszteglafelrakas...), hogy minden igyekezetunk ellenere, a por nem akar zart ajton kivul maradni, hanem szanaszejjel szall ezer fele!!! A TV-re mar kinomban egyik este felfirkantottam, hogy "Kerlek torolj le!", de ugy latszik senki masnak nem szurta ki a szemet es igy ujfent en nyertem meg a portorles lehetoseget! :o) Szerencsere a parom imad porszivozni, igy azt o keszsegesen felvallalja, ha eppen itthon van...
...Az autonk keszen lett, tegnap reggel ment erte R. gyalogszerrel!!! Ez azert hangsulyozando, mert van vagy 3 km a szereloig, ahol volt es hiaba mondtam, hogy varja meg a Reni ferjet (akik tegnap itt voltak kicsit, de errol kesobb bovebben...), es majd elmennek erte egyutt es majd 1-1 autoval visszajonnek... Aaaaa!!! Dehogy! Szep nap volt, hat o setal szivesen egy nagyot! Hat setalt is... Ugyhogy itt az autonk, immaron ujra mukodo kezifekkel, hogy mar en is merjem vezetni... Juhejjj!!! :o)))
...Tegnap Szilviekhez voltunk hivatalosak vendegsegbe estefele, de Reniek mar elobb el tudtak jonni hozzank, igy dupla orom volt! :o) Nalunk anyosom jovoltabol polipot ettunk (eletem utolso polipjat nagy valoszinuseggel, mivel az egeszsegem banja rendesen, hetszeresen magasabb szinttel a megengedettnel...) es kedden delutan elokeszitettem desszertnek egy kis kekszes pudingot... Aztan picit jatszottunk Vencivel ebed utan es hamarosan cuccoltunk is jatekostul Szilviekhez, ahol mar vartak ok es Anitaek es ujabb finomsagok... :o) Volt eloetel svedasztalosan, foetelnek porkolt (hust nem evoknek besameles-sajtos szosz...) es desszertnek almas pite! :o) Simogattuk Tibiket is :o) (ne gondoljatok rosszra, Tibike Reni pocaklakoja...), akit nem biztos, hogy Tibikenek fognak hivni, mert apuka itteni nevet akar, ha mar az elsot anyuka nevezte el... :o) Na, meglatjuk... Meg csak majus vegeig kell varni es kiderul a tuti! :o)
A pasik megint olyan hangosan loktek a sodert, hogy szinte elnyomtak a finom-, noi hangokat es nem hallottuk toluk egymas hangjat! :o)))) Ez is jo dolog persze, annak jele, hogy ok is teljesen megtalaltak mar egymassal a szot es ugy elvannak, mint a befott, nem is zavartatjak magukat, hogy mi pl. epp azt varjuk, hogy egy-egy ordibasassal egybekotott rohogeshullamuk csillapodjon es folytathassuk nyugodt-, kulturalt-, noi tere-ferenket... :o) Kis ido utan fel is adtuk, hogy ugyanannal az asztalnal beszelgessunk, ugyhogy mi nok elvonultunk a nappaliba es elterultunk az agyon, ugy folytattuk tovabb csevejunket... :o) Venci kozben egeszen jol elszorakozott a kek meg sarga diszparnakkal, ide-oda pakolta oket, neha ugy tuszkolta a fejeink ala, neha meg rancigalta aloluk kifele, mert azok epp zsiroskenyerre valtak es Anitanak lettek felszolgalva... :o)
Tortent meg jo par dolog a heten, de mar magam sem emlekszem mindenre, ugyhogy egyelore itt befejeznem, s majd ha ujra "elkapok egy kis idot" (szo szerinti forditas horvat szlengbol...) irok!
Velemenyezhetnetek a diszteglakat, akinek van kedve... (Kepre kattintva nagyobb valtozatban is lathato...) Meg visszavan a masik fal (ami a kepen lathatonal keskenyebb picit es a teglak kozti fugazas... Attol lesz csak az igazi!!!) :o)
Na, ki-mit gondol??? :o) Ugye nem dontottunk rosszul???

2 comments:

Age said...

Dániában minden ház külső megjelenése ilyen téglafal szerű.
Egyébként minden a beköltözés után dől el, hogy mennyire lett jó a összhatás. Na majd azt élőben....

Age said...

Egyébként nagyon ügyes a Rudid, mondd meg neki!!