Sunday 16 May 2010

Buli, barbeque, banzaj - brazil modra! :o)

Az elmult hetunk teljesen munkaval telt...
Luciananal fest a zuram (majd mutatok kepeket, ha kesz lesz minden!), mi meg pakolaszunk, dobozolunk, takaritunk utana (es elole...)
Keddtol pentekig minden nap reggel 9.30-ra mentunk es este 21-22 korul ertunk haza, ugyhogy az itthoni eletunk (s a teendoink) gyakorlatilag varakozo allasban vannak, amig ott be nem fejezzuk a banzajt... Ket szoba mar keszen van: a kislanye es a halo, mmost jon a nappali-konyha, ahol viszont elo-munkalatok is vannak, ahogy ez a mellekelt kepeken is latszik, hogy pl. Rudim kifurta a fel falat, hogy a bejarati ajto fole szereljen egy lampat (kivulrol), aztan begipszelgetett kulonfele lyukakat a falon, de holnap mar nagy valoszinuseggel nekiall a festesnek is, ami remelem szerdara mar keszen lesz, hogy folytathassuk a sajat teendoinkkel...
Ma vasarnap van... Kisse masnaposan, de annal aktivabban nekialltam kipucolni az uj hutonket, hogy a mai nap se vesszen karba s vasarnap (pihenonap...) ide vagy oda, ma nem vesztegethetem az idom holmi lazsalasokra, mert akkor tenyleg a fejunkre nonek a dolgok... Ugyhogy ma reggeltol aktivan tenykedek: furdoszoba pucolas, tuskabin pucolas, huto es melyhuto pucolas, aztan lassan atcuccolgatok az apartmanbol mindent, ami nem oda valo es elkezdem berendezgetni a kis konyhamat... :o)
A szekrenyek meg mindig nem jottek meg, de ez nem is baj, mert meg csak festeket sem vettunk, nem am, hogy kifestettunk volna mar!!! Ez is a jovo het tervei koze tartozik...
Tegnap (szombaton) Lunal brazil buli volt (csak kis letszamu, de annal jobb!), egy kis barbeque-val megfuszerezve... Eljott Tatiane (vagyis Taty) es a parja Renato is Splitbol es itt voltak meg a Lu ferjenek nagybacsikaja es nagynenikeje, akik tok jo fejek es jokat lehet veluk rohogni, mert mindig humorizalnak (foleg a Marko ba')... :o))) Delutan benezett meg nehany szomszed is a korzetbol egy kis eves-ivasra, de estere mar csak a tarsasag legjaava maradt, vagyis Tatyek, Lucianaek, nagybacsikaek es mi ketten... Nem volt, ami nem volt tegnap, ugy kajabol, mint piabol es zenebol is! Nagyon jokat tancoltunk (meg hidba is lementunk!!!), brazil zene szolt vegig, nagyon ritmusos, ugy raztuk mindnyajan a sejhajunkat, mint a fene! :o) (...Mikozben a ferfiak az udvaron grilleztek...)
Nagyneni keszitett vacsorara egy inyencseget, amit meg sosem kostoltunk, de eztan spargaszezonban MINDIG csak ilyet fogok kesziteni! Spargas-petrezselymes rizotto!!! Hmmmm!!!
Rudit a buli felenel elkuldte Lucy boltba, bert elfogyott a sor, pedig vannak akik nem is azt ittak, hanem Cuba Libre-t... Peldaul en is... :o)))
Tatyval spanyolul es angolul kommunikaltam, teljesen jol megertettuk egymast! :o)))) Mivel portugalul ugye nem nagyon tudok (csak gyerekeket szidni, ha rosszak, de azt nagyon!), maradt ez a ket opcio meg a "kezzel-labbal", mint 3. nyelv... Azt nem tudom, mennyire fog majd Taty megtanulni horvatul, hiszen csak 1 hete erkezett es meg nagyon fel van dobva az ujdonsag varazsatol, de nehez lesz neki szerintem beilleszkedni, egyreszt mert sotetebb a bore es mar mondta is, hogy mindenki olyan furan nez ra, masreszt meg azert mert a parja is tud portugalul, tehat nem egy tul nagy kihivas neki ez az orszag... Legalabbis az onmagat megerttetes szempontjabol...
Hat kb. itt tartunk most... Ma megint csak terveztunk kicsit kimozdulni, setalni, de semmi nem lett belole, mert esik az eso es elegge lehult az ido...
A kovetkezo ilyen nagyobb buli a Foci VB (vagy mi...) elso napjan lesz, ha jol tudom junius 16-an, amikor megint osszejovunk Lueknal es kivisszuk a TV-t az udvarra es eszbonto kollektiv meccsnezes es szurkolas lesz a program, grillezessel es bulizassal egyetemben!!! Addigra mar a ferje is hazaer talan... Tegnap is ittunk egyet az egeszsegere es szerencses hazateresere... O most eppen Korea fele hajozik, majd Singaporebol repul haza 3 honapra!
Mindenkinek udv es szep hetet kivanunk; szep napsuteses napokat es sok szabadidot!!! ♥

Az osszes kep megtekintheto az albumos oldalon (picasaweb):

www.picasaweb.google.com.au/brmkepei






No comments: