Wednesday 15 September 2010

Teljesorlesu, meregtelenito bejegyzes...

Eljott az ido... Most, hogy mar csak kettonkrol (?) kell gondoskodnom, ujra atalltunk (vagyis "atallogatofelben" vagyunk...) az egeszsegesebb etkezesre... Mindig is csiptem a tematikat e teren s most is orakig elnezelodok egy bio bolt polcai kozott, mikozben a fejemben allnak ossze maguktol a kis puzzle darabok es alakul a kep, hogy "ebbol ezt...ebbol meg azt" fogok kesziteni! :o)
Igy lett a teljes orlesu rozs- es buzalisztbol mar a 2. adag "egeszseges buci"! :o) Igazabol zsemlet szerettem volna csinalni, mert nekem ugye feher kenyerrel meg egyeb feher kajakkal (liszt, rizs, finomitott cukor...) csinjan kell banni, ugy gondoltam csinalok magamnak valami gabonapekarut hazilag... Hat olyan jo lett (leszamitva, hogy az elso probalkozas alkalmaval magvakkal beszort bucijaimrol ugy hullottak le a magvak, mint Szilvi-mennyasszony fejerol nemreg a rizsszemek, de ezen masodik nekifutasra javitottam s okosan bekevertettem a tesztajaba...), hogy meg a zuram is rajart es el is fogyott... A piszkos munkat egyebkent a kenyersutogep vegzi, mert o dagasztja es keleszti a tesztat... En mar csak kiveszem, amikor sipol s az elore elkeszitett tepsikre (sutopapirra) elhelyezem a kis bucikat... :o) Tok konnyu!
Ma is vittunk magunkkal ebbol csinalt mini szendokat a varosba, mert ugye gazdasagi szempontbol mar nem mindegy, hogy koltekezunk-e uton-utfelen; vagy inkabb egy kis energiat belefektetve hazilag keszitek valami kis elemozsiat, ha hosszabban elmaradunk valahol... S persze egeszseg szempontjabol meg foleg jobb ez, mint a zsiros burek valami piac melletti fast food-os bodebol! :o))))) (Pedig gyerekkoromban csiptem az ilyen helyeket... Csak akkor burek helyett a langos volt a slager meg a hot-dog... Uristen! De regen ettem!!! :o)) Apuval ettuk ezerrel Harkanyban meg a pecsi vasarcsarnokban... Micsoda emlekek!!!) :o))))
A citromlekuram veget ert (ugye irtam rola itt is?), de tovabbra is literszamra iszom a cukor nelkuli meregtelenito teakat es vizet tomenytelen mennyisegben! Mondjuk meleg is van, kell is... Ma 27 fok volt... Strandolnom meg nem sikerult... Talan majd a hetvegen...
Holnap ismerosok jonnek s veluk leszek a nap elso feleben kb. delutanig, pedig hosszu ido utan eloszor kiment aposom megint a tengerre (jo ideig nem ment, mert elkapott valami hoemelkedeses, erotlenseget okozo nyavajat...) es holnap anyosom sut egy kis halat, de en majd lefoglalozom es vacsira megeszem az enyemet jo sok zoldseggel... :o)
Hat roviden ennyi lenne az ujsag nalunk... Bovebben majd maskor...

2 comments:

Age said...

27 fok?? ott akarok lenni veled, nálad!!!!!

Age said...

Az egészséges életmódról jut eszembe, hogy elfelejtettem mondani hogy majd 90 helyett már csak 85 kg vagyok, aminek nagyon örülök, még akarom tovább folytni a fogyást, még 1-2 kg kellene, de nem több, mert azért ruhatárat nem akarok cserélni :)